Oana Pellea, reacție neașteptată după scandalul Gheboasă de la Untold. Ce spune despre versurile rasiste: „În ce bâlci trăim!“

Scandalul Gheboasă de la Untold a ajuns, neșteptat, și în atenția Oanei Pellea. În contextul celor întâmplate, recent, pe una din scenele de la Cluj, marea noastră actriță a comentat pe marginea războiului dintre generații și a îndemnat la exprimare elegantă, și nu la vulgaritate în mediul artistic, pledând pentru cultură în locul inculturii crase.

Pe fondul mega scandalului creat, recent, de trapperul Gheboasă la ediția de anul acesta de la festivalul Untold, marea actriță Oana Pellea (61 de ani) a venit și ea, în spațiul public, cu o reacție, cât de se poate de neșteptată.

Actrița a analizat fenomenul îndeaproape și a pledat, în consecință, pentru cultură și nu incultură, în războiul dintre generații. Fiica lui Amza Pellea a condamnat vulgaritatea excesivă, în cazul tinerei generații, vulgaritate care a fost dusă la extrem de trapperul Gheboasă, pe scena de la Untold, prin versurile piesei „Dă-i țiganca”, cântate împreună cu adolescenții prezenți în public.

Oana Pellea, replică pe marginea scandalului de la Untold Sursa: Facebook
Oana Pellea, replică pe marginea scandalului de la Untold Sursa: Facebook

Oana Pellea: „Aș alege cultura în locul inculturii, educația în loc de needucație, bunul simț în locul lipsei acestuia”

Sigur că este loc pentru toată lumea în orice domeniu și în viață…Depinde de fiecare ce alege. Eu…totuși …parcă aș alege cultura în locul inculturii, educația în loc de needucație, bunul simț în locul lipsei acestuia, lumina în locul întunericului, soluția unei probleme în locul problemei, cinstea în locul necinstei, adevărul în locul minciunii, exprimarea elegantă în loc de vulgaritatea agresivă…

Până la urmă, oricât de libertini și de deschiși către nou am fi..rămân niște repere de valoare, sau ar trebui să rămâna valabile!”, a fost mesajul elegant, transmis de actriță, în contextul celor întâmplate pe scena de la Untold, în 4 august.

„Roata s-a inventat o singură dată!! Eu sunt de modă veche!!”

Roata s-a inventat o sigură dată! Fiecare generație pretinde, mai agresiv sau nu,…supremația în «inventarea roții»! Nu! Roata a fost inventată o singură dată! E drept că de atunci se tot învârte…lăsând generațiile să creadă ca EA E cea mai tare din parcare…

«Originalitatea e lipsă de informație», a afirmat Domnul Liviu Ciulei! Excepțională afirmație! Din seara în care mi-a spus asta, plimbându-ne pe lânga teatrul Bulandra-Grădina Icoanei, pe sub niște tei batrâni…din acea clipă..privesc cu mare îngăduință creatorii care se pretind originali! Cu îngăduință și cu mare tristețe!

Ah…sunt de modă veche? Ce bine că sunt așa! Iar voi, cei tineri sau mai puțin tineri, veți ajunge într-o zi tot de modă veche…așa că mai ușor cu «orgoliul pe scări».....puțină smerenie nu strică tuturor, indiferent de generii și de vârstă! În ce bâlci trăim…”, a conchis, amar, vestita actriță, pe pagina ei de socializare.

Cum a răspuns Gheboasă criticilor de la Untold? „Nu vă fac eu educație la copii!”

Trapperul Gheboasă (23 de ani) a susținut, în 4 august, un concert pe scena Alchemy, una dintre scenele secundare ale Festivalului Untold, desfășurat între 3 și 6 august la Cluj. La concertul artistului din Târgoviște au asistat câteva mii de fani, majoritatea adolescenți, care au rezonat cu Gheboasă și au cântat, alături de el, versurile vulgare și cu tentă rasistă din piesa „Dă-i țiganca”. Mai mult, versurile pieselor lui Gheboasă au conținut și mesaje ce îndeamnau la consumul de droguri.

Prestația trapperului a împățit opinia publică în două. Unii l-au criticat dur, alții i-au luat partea! Trapperul, devenit celebru peste noapte, a apărut, luni aseară, la România TV și și-a spus părerea, franc, în scandalul imens creat, în aceste zile, în mediul on-line, în jurul concertului său de pe scena Untold.

Îi mulțumesc lui Dumnezeu, pentru că în fiecare weekend am câte trei, patru cântări. Vreau să precizez că nu sunt singurul la acest festival care am avut versuri, poate, mai deplasate.

Într-adevăr, poate nu au fost cele mai bune versuri, dar eu nu vin la festivaluri ca să educ copiii. Un om caruia îi e frică, de fapt, că-i stric eu educația copilului lui e un părinte care nu are grija de copilul lui, pentru că eu nu sunt să educ copiii.

În cel mai scurt timp o sa am niște versuri si mai «educative». Eu fac singur cam toate versurile. La o singură piesă am avut alt coleg care a făcut versurile.

Sunt cel mai bun exemplu că se poate ajunge sus venind și din noroi. Sunt Gheboasă Jegoasă Șmecheroasă!”, a spus artistul, în emisiunea lui Victor Ciutacu, de la Romania TV.

Care este reacția organizatorilor Untold? „ Vom face o analiză”

Directorul de comunicare al Untold, Edy Chereji, a reacționatl după scandalul creat în jurul festivalului de la Cluj.

Gheboasă este exponentul curentului trap, care are o priză tot mai mare în România și în străinătate, la publicul tânăr. Pe de altă parte, Gheboasă reprezintă doar unul din cei peste 250 de artiști, la o scena secundară, care a fost invitat la multe evenimente din țară, în acest an.

Vom face o analiză să vedem care e cea mai potrivită cale între libertatea actului artistic și impactul pe care l-ar putea avea mesajele lui din timpul concertului. Nu ne putem preface că nu există un întreg gen muzical, când el este atât de popular în România, cât și în străinătate, în rândul tinerilor.

În același timp, dacă există participanți la festival deranjați de genul trap, ei au posibilitatea de a alege oricare din celelalte scene, cu genuri muzicale diferite. Aș mai menționa și faptul că noi nu am intervenit niciodată în actul artistic, deoarece credem în libertatea de exprimare. Fiecare artist își asumă mesajele si este responsabil de conținutul pe care îl livrează”, a spus acesta.

Cine este Gheboasă? „Creierul ăsta al meu scrie versuri!”

Pe numele său real Gabriel Gavriș, Gheboasă trapperul din Târgoviște, în vârstă de 23 de ani, s-a făcut remarcat cu piesa „Dă-i țigancă“, al cărei videoclip a adunat până în prezent 12 milioane de vizualizări pe YouTube. Totodată, piesa „Dacă nu ai bani”, cântată de Gheboasă alături de Bogdan de la Ploiești și Lil Cagula, a strâns 31 de milioane de vizualizări în doar trei luni.

În urmă cu câțiva ani, trapper-ul a participat la un concurs de talente, dar a părăsit competiția tot după doar câteva etape. A început să posteze pe TikTok și să-și promoveze melodia pe care o lansase și a devenit rapid viral.

Sincer?! O numesc noroc, o numesc harul de la Dumnezeu, că altfel nu se poate explica, și, bineînțeles, creierul ăsta care scrie versuri.

Sunt bogat sufletește că am familia lângă mine. Dacă te referi la bani, într-adevăr trapper-ii, dacă sunt așa cunoscuți acum, prind tot felul de oferte și fac bani. Cumva în 2023 se pot face bani mult mai ușor din muzică, facem bani din streaming, din vizualizări”, declara Gheboasă, recent, într-un interviu, pentru Click!

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa  pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Jim Caviezel FOTO Pixshark
image
image
image
image
image
image
Ieri, în Joia Mare, atunci când artista a avut o zi liberă și a vopsit ouă pentru Paște, alături de cei doi copii ai săi, fiul său mai mare, Albert ( 14 ani) și fetița ei, Aida (12 ani)
image png
mihai margineanu jpeg
marina voica jpg
image png
banner Tania Budi Mihai Trăistariu png
maria carneci jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net