Oana Tache a adoptat o refugiată din Ucraina. «Ne-a lovit realitatea și parcă înțelegem mai bine ce se întâmplă acolo»

#Război Ucraina-Rusia

După ce Virgil Ianțu sau Ioana Năstase au luat sub aripa lor familii din Ucraina, iată că și vedeta de radio și TV Oana Tache a făcut la fel. Această a făcut și o fotografie cu noii ei prieteni și a publicat-o cu un mesaj pe rețele de socializare.

Oana Tache, impresionată de povestea refugiatei din Ucraina pe care o găzduiește
Oana Tache, impresionată de povestea refugiatei din Ucraina pe care o găzduiește

"Mi-e atât de greu să mă adun după ultimele 24 de ore. Ieri am reușit să ajutăm o refugiată din Kiev, Ucraina. A venit cu trenul de 5 și 20 și n-a apucat să ia cu ea decât cățelul. «Viața e cel mai de preț lucru». De cum ne-a văzut pe peron i s-a citit ușurarea în ochi, dar mă întreabă la fiecare jumătate de oră dacă în România e în siguranță. Ne-a lovit realitatea și parcă înțelegem mai bine ce se întâmplă acolo. Frică, depresie, dezinformare.

Mă uit la ea și mă tot întreb ce aș fi făcut eu dacă la 25 de ani ar fi trebuit să străbat singură țara în plin război și să caut ajutor printre străini. Marinei încă îi tremură mâinile și abia dacă își găsește cuvintele. E în șoc după ce a fost nevoită să lase în urmă prieteni, familie, o viață întreagă. Va sta la mine, la noi o vreme dar, că ea sunt zeci, sute, mii de astfel de oameni care au nevoie de ajutorul nostru.

Oameni buni, ce a fost până acum e doar vârful iceberg-ului. Numărul refugiaților care ajung în România crește și va crește. Unii în tranzit, alții hotărâți să rămână aici. Dar e nevoie de ajutor pe termen lung. Nu vă resemnați! Nu vă faceți că uitați! Ieșiți din bulă, puneți mâna și ajutați! E foarte important!", a scris Oana Tache.

Ellie White găzduiește și ea refugiați din Ucraina

Ca ea a făcut și solista Ellie White, Elena Baltagan pe numele ei adevărat. De 8 martie, de ziua femeii, solista a postat și ea o imagine cu noile ei prietene și un mesaj.

"La mulți ani ani femeilor de pretutindeni! La mulți ani și acestor femei care ne-au arătat că, deși un moment îți schimbă întreaga viață, poți găși o secundă în care să zâmbești… fie și pentru o clipă.

Azi vor merge mai departe, pentru că nu mai au la ce să se întoarcă în Ucraina, iar casa noastră se va deschide pentru alte femei cu povești asemănătoare", a scris solista care stă lângă niște femei care zâmbesc, însă nu se știe ce este în sufletul lor.  

Ellie White, alături de refugiații din Ucraina pe care-i găzduiește
Ellie White, alături de refugiații din Ucraina pe care-i găzduiește

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
george burcea andreea balan fetitele ELLA CLARA jpg
foto 2   Florin Calinescu jpg
Mihaela Borcea 7 jpg
image png
2 pepe si raluca pastrama divort 2 jpg jpeg
image png
banner ilinca vandici png
Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net