Octavian Ursulescu, care a prezentat de 13 ori Festivalul Mamaia, asistă neputincios la prăbușirea Teatrului de Vară, care arată ca după bombardament: „De ce s-a pus carul înaintea boilor?”

#Exclusiv Click!
Ultima actualizare:

Ediția din acest an a Festivalului de muzică ușoară Mamaia se va desfășura în Piațeta Perla, din celebra stațiune de la malul mării. Nu de alta, dar Teatrul de Vară, care a găzduit încă de la debut evenimentul cu tradiție, arată deplorabil, dovadă stând și fotografiile realizate recent de reporterul Click!

Prezentatorul de evenimente Octavian Ursulescu și-a exprimat dezamăgirea față de organizarea concursului de muzică ușoară care, pe bună dreptate, și-a pierdut parfumul de altădată.

Când se va desfășura Festivalul Mamaia 2024 și care vedete îl prezintă?

În perioada 23-25 august 2024, va avea loc, în Piațeta Perla, din Mamaia, celebrul festival, care revine în formula de concurs de creație și de interpretare. Etapa de muzică ușoară va avea loc în perioada  23-25 august, urmând ca, între 28 și 30 august, să se desfășoare etapa de muzică și dans popular.

Organizatorii au anunțat și prezentatorii evenimentului muzical, fiind desemnați Anca Țurcașiu și Aurelian Temișan, cândva, și ei foști concurenți. Festivalul este organizat de Consiliul Județean Constanța și de Centrul Cultural „Teodor T. Burada” Constanța și este produs de Media Group Services International prin divizia de evenimente Kimaro Entertainment.

Octavian Ursulescu: „Am prezentat festivalul de 13 ori!”

Contactat de Click!, Octavian Ursulescu, care a prezentat ani la rând Festivalul Mamaia, și în perioada comunistă, și-a exprimat părerea privind organizarea concursului: 

„Oricine este implicat în fenomenul muzicii ușoare nu poate decât să se bucure de reluarea festivalului de la Mamaia, după 12 ani! Iar eu, care am prezentat festivalul, de nu mai puțin de 13 ori, și sunt comentator de gen, de peste cinci decenii, cu atât mai mult.

Anul trecut, când au avut loc acele concerte, pe care le-aș numi ”Serile de muzică ușoară la malul mării”, legăturile cu tradiționalul festival fiind neconsistente, în afara faptului că se împlineau 60 de ani, de la prima ediție, am fost implicat într-un proiect coordonat de compozitorul și dirijorul Ionel Tudor. N-a fost să fie atunci, de aceea mă bucur mult să aflu că anul acesta va fi în fruntea orchestrei, alături de un alt muzician excepțional, Andrei Tudor”.

 „Parfumul de odinioară a lipsit anul trecut”

Le propune organizatorilor să colaboreze cu personalitățile din muzică:

„Și mai am un motiv de bucurie, fiindcă am tot scris și declarat, dat fiind că, la nivel de organizare, sunt probabil persoane nefamiliarizate cu tradițiile și cu istoria festivalului, că este recomandabil să se apeleze la experiența unor personalități cum ar fi Horia Moculescu, Jolt Kerestely, Titus Andrei, Paul Enigărescu, care cunosc perfect ”parfumul de odinioară”, care a lipsit anul trecut.

Nu știu dacă a citit cineva, cert este că, aflu cu satisfacție, președinte (sau director) al festivalului este Horia Moculescu! Legat de aceste nume, o garanție a succesului va fi dacă, așa ca în trecut, co-organizatoare sau parteneră va fi Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România.

Prin colaborarea cu breasla profesioniștilor muzicii ușoare vom avea garanția regăsirii respectului profund față de cei care au edificat festivalul, omagiindu-i cum se cuvine pe cei, tot mai puțini, care mai sunt printre noi, dar și pe cei dispăruți și șlagărele lor nemuritoare”. 

„Mă bucur că vor prezenta Anca Țurcașiu și Aurelian Temișan”

Iată ce spune Octavian Ursulescu despre prezentatorii Festivalului Mamaia 2024, soliștii Anca Țurcașiu și Aurelian Temișan:

„Mă bucur de asemenea că vor prezenta Anca Țurcașiu și Aurelian Temișan, cu antecedente în această postură, ea în 1991, el anul trecut (pe lângă aparițiile în postură de soliști, inclusiv laureați), totuși există și zone, să le spunem, gri.

O asemenea manifestare națională se cuvine demarată cu cel puțin 6 luni, dacă nu chiar după ediția anterioară, cum era înainte, cu date fixe, pentru ca atât compozitorii și textierii, cât și soliștii să se pregătească.

În acest răstimp, comitetul de organizare să emită periodic comunicate pentru mass media și melomani. Noi, la unica publicație profesionistă din țară, ”Actualitatea Muzicală”, lunar editat de Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România, n-am primit niciodată o cât de mică informare!”.

 „La Teatrul de vară nu s-a dat nici măcar cu vopsea peste grafitti”

Talentatul prezentator de evenimente Octavian Ursulescu este profund dezamăgit și de imaginea deplorabilă a Teatrului de Vară:

„Și, la final, pentru a trece din zona gri în cea neagră, o nedumerire și o imensă tristețe. Am publicat în revista noastră, în anii anteriori, articole și fotografii pe marginea ruinei în care a ajuns (lăsat!) Teatrul de vară din Mamaia, leagănul original al festivalului de la Mamaia, unde a fost lansat în 1963.

Anul trecut, prin primăvară, organizatorii constănțeni se lăudau că vor face și că vor drege, dar imaginile actuale dovedesc că nu s-a dat nici măcar cu vopsea peste grafitti, de buruieni și șobolani nu mai vorbim...Îndrăznesc să afirm că nu prea este normal să numești „Festivalul de la Mamaia” o manifestare desfășurată într-o piață, cu ”decor” de lenjerii la balcoanele din jur. De ce s-a pus carul înaintea boilor?

Trebuia mai întâi renovat teatrul (cu o firmă serioasă nu durează...13 ani, fiindcă nici ediția 2012 nu a avut loc aici, ci la grădina ”Soveja”!) și apoi revenit, sărbătorește, ”acasă”. Ați vedea vreodată Festivalul de la Sanremo desfășurat, nu la teatrul Ariston, ci într-o piațetă? Dar, dincolo de toate, este un început, un imens pas înainte și, mai ales, important că se va mai cânta urgisita, marginalizata muzică ușoară românească și că ne vom reîntâlni atât cu vedete, cât și cu tineri soliști dornici de afirmare. Așa încât, sincer, din toată inima succes!”, a mai menționat el, pentru Click!

Mihai Trăistariu: „Nu m-au chemat!”

Solistul Mihai Traistariu susține că încă nu a fost solicitat să cânte, dar speră să fie prezent pe scena festivalului:

„Sunt mai multe firme care au licitat, cei care sunt acum nu m-au chemat, îi au pe ai lor, probabil, să vedem, eu m-aș bucura”, ne-a spus el, exclusiv pentru Click!

Teatrul de vară arată ca după bombardament!

Teatrul de Vară din Mamaia nu mai poate găzdui niciun eveniment muzical, de mai bine de 12 ani, fiind într-o avansată stare de degradare.

Scaunele sunt sparte, furate sau ruginite, pereții înalți stau să se prăbușească, iar cabinele de machiaj, prin care au trecut cei mai mari artiști români, sunt acum sigilate cu scânduri. De fapt, întreaga zonă, unde odinioară erau și magazine, locul preferat al soliștilor, pentru suveniruri, este lăsată de izbeliște, spre dezamăgirea turiștilor nostalgici care fac cale-întorsă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
fratele Principele Radu, medicul Dan Gabriel Duda, la inmormantarea mamei   Casa Majestatii sale (10) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
banner Gigel Frone
question 2736480 1280 jpg
Dan Capatos și sotia sa,Monica Sursa Instagram
Banner Ana Socaciu
Banner Cezar Ouatu
bruce willis masina profimedia jpg
demi moore fara riduri profimedia jpg
banner adela popescu png
image
actualitate.net
image
actualitate.net