Legătura neștiută dintre Dan Negru și Festivalul Mamaia. Concursul de muzică revine după 11 ani de absență

Festivalul Mamaia revine după 11 ani de absență. Primele informații pe tema acestui subiect le-a oferit însuși Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța. Prezentatori vor fi Dan Negru și Octavian Ursulescu.

Festivalul Mamaia își redeschide porțile în vara acestui an / foto: Arhivă presă
Festivalul Mamaia își redeschide porțile în vara acestui an / foto: Arhivă presă

La sfârșitul lunii august a acestui an va avea loc evenimentul mult așteptat de către români, iar locul unde se va desfășura probabil va fi Piațeta Perla, din stațiunea Mamaia, și se va întinde pe o perioadă de trei zile.

Mihai Lupu: „La anul sper să fie gata și Teatrul de Vară”

În anul 2012, românii participau la ultima ediție a Festivalului Mamaia, desfășurat pe scena Teatrului de Vară din Mamaia. Din cauza condițiilor precare ale locației, acest eveniment s-a suspendat vreme de 11 ani, însă va fi reluat în vara acestui an, în Piațeta Perla, din Mamaia.

„Acest eveniment va fi cu o reprezentație a tuturor celor care au câștigat de-a lungul timpului, care mai sunt activi, care nu vor fi artiști care vor prelua melodiile și le vor cânta. Cred că va fi un moment în care acest festival va fi o atracție turistică. La anul sper să fie gata și Teatrul de Vară”, a explicat președintele Consiliului Județean Constanța Mihai Lupu, potrivit focuspress.ro

.

Cum a luat naștere Festivalul din Mamaia

Teatrul de Vară din Mamaia a fost inaugurat pe data de 25 august 1963 și a adus pe scenă nume celebre, precum: Ioana Radu, Dorina Drăghici, Luigi Ionescu, Gigi Marga, Nicolae Niţescu, Ludovic Spiess, Doina Badea și Aurelian Andreescu.

În luna februarie a aceluiași an, în cadrul unei dezbateri care a fost organizată la Consiliul muzicii din Comitetul de Stat pentru Cultură și Artă (CSCA) s-a decis organizarea unui festival care să promoveze muzica ușoară.

„Înainte de ’89, festivalul de la Mamaia era un spectacol cu-adevărat extraordinar. Compozitorii se bazau pe noi să le interpretăm cât mai bine piesele, noi ne bazam pe ei să primim piese bune, care să devină şlagăre. Festivalul era o trambulină de lansare a unor cântece frumoase. Aşa s-a întâmplat cu «Strada Speranţei», lansată la Mamaia în 1983”, povestea Corina Chiriac, în 2013, pentru „Adevărul”.

image
image
image
image
image
image
carmen bruma fb jpg
image png
sean diddy profimedia jpg
image png
image png
banner dan negru 2 png
Georgiana Lobonț are o finuță de un an de zile, pe nume Ștefania, care este o frumusețe de fetiță
banner oana mizil png
image
actualitate.net
image
actualitate.net