Petre Roman, despre ultimele clipe de viață ale Mioarei Roman, fosta soție: „Poate e mai ușor”

 Mioara Roman s-a stins din viață la azilul din Snagov, acolo unde era internată de ani de zile pentru a beneficia de îngrijiri medicale adecvate nevoilor și problemelor sale de sănătate. Nefericitul eveniment s-a produs în noaptea de 22 spre 23 februarie 2024, când mama Oanei Roman a suferit un stop cardio-respirator în timpul somnului. Fostul soț, Petre Roman, a oferit câteva declarații în acest sens. 

Mioara și Petre Roman au format un cuplu / foto: arhivă
Mioara și Petre Roman au format un cuplu / foto: arhivă

Mioara Roman a fost una dintre cele mai stimate și apreciate femei din România, grație aportului său adus societății. A fost mamă și soție înainte de toate, profesoară, jurnalistă și traducătoare, specializată pe limba arabă, și a format tineri care au devenit oameni de succes. Mulți plâng acum moartea acesteia. 

Petre Roman: „Era un om inteligent”

Petre și Mioara Roman au format o familie mai bine de 30 de ani, timp în care s-au ocupat de creșterea fiicelor lor, Oana și Catinca. Cei doi au ajuns în pragul divorțului în anul 2007, urmând ca în 2009 fostul premier al României să își refacă viața alături de Silvia Chifiriuc, cu care este împreună și în prezent. 

Într-un interviu oferit, Petre Roman a avut doar cuvinte de laudă la adresa fostei soții, pe care a compătimit-o pentru tot greul îndurat în ultimii ani ai vieții sale:

„Îmi pare foarte rău că s-a sfârșit, dar în ultima vreme s-a luptat cu o boală grea, foarte grea. Așa cum o știu, nu numai eu, ci foarte mulți oameni, era un om foarte puternic. Era un om inteligent, era foarte bine pregătită. Eu cred că în viața ei n-a făcut decât bine. Bine pentru foarte mulți oameni, studenților cu care a lucrat, pe care i-a învățat o mulțime de lucruri frumoase.

Acuma poate că e mai ușor. Au fost mulți oameni care au avut foarte multe de învățat de la ea. A avut o personalitate nu doar puternică, dar și foarte bine conturată. A fost binevoitoare în a oferi ceva semenilor ei”, a declarat Petre Roman, pentru Fanatik.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Turmă de zimbri Romania. FOTO The Guardian
image
image
image
image
image
image
cub dana marijuana png
andreea marin facebook jpg
casa piersic cluj jpg
image png
banner cristina spatar png
image png
image png
index (24) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net