Petre Roman, primele declarații după moartea fostei soții, Mioara Roman: „S-a chinuit mult cu boala ei..”

#Exclusiv Click!
Ultima actualizare:

Petre Roman, a făcut primele declarații, în exclusivitate pentru Click!, după moartea fostei fostei sale soții, Mioara Roman. Vizibil uimit de această veste tristă, fostul premier și-a exprimat regretul cu privire la decesul celei alături de care a fost căsătorit nu mai puțin de trei decenii. 

Petre Roman, primele declarații după moartea fostei soții
Petre Roman, primele declarații după moartea fostei soții

Petre Roman, primele declarații după moartea fostei soții

Fostul premier al României a primit vestea despre moartea Mioarei Roman, chiar în timp ce se afla în avion. Acesta tocmai s-a întors dintr-o călătorie la Istanbul. Petre Roman și-a găsit puțin timp și a discutat cu jurnaliștii Click! despre pierderea tragică a Mioarei Roman, mama fiicei sale.

Este regretabil. Mioara a fost un om care a suferit mult din cauza acestei boli păcătoase. Acum cred că este mai ușor în momentul acesta fiindcă s-a chinuit mult cu boala ei. A fost un om cult, inteligent și foarte bun la suflet care și-a oferit ajutorul celor care aveau nevoie. Eu cred că sunt foarte mulți oameni, mai ales tineri care au deprins multe lucruri de la Mioara.”, a declarat Petre Roman în exclusivitate pentru Click!

Întrebat dacă a reușit până în acest moment să discute cu fiica sa, Oana, care și ea se află în drum spre România în acest moment, fostul premier nu a dorit să ofere mai multe detalii, având în vedere situația delicată din acest moment. 

Mioara Roman, pe numele de fată Mioara Georgescu, s-a stins din viață la vârsta de 83 de ani, noaptea trecută, la azilul din Snagov unde fusese internată de câteva luni. Se pare că decesul a survenit în urma unui stop cardiorespirator, aducând astfel finalul unei vieți dedicate familiei și publicului.

Mioara Georgescu, cunoscută ulterior ca Mioara Roman, a fost prima soție a fostului premier al României, Petre Roman. Cei doi au avut o relație care a durat peste trei decenii, însă au divorțat în 2007. Fostul premier și-a refăcut viața alături de Silvia Chifiriuc. Cei doi au un băiețel în vârstă de 14 ani pe nume Petrus. Mioara Roman și Petre Roman nu au mai ținut legătura după despărțire, însă fostul premier a avut mereu cuvinte de laudă la adresa acesteia. Anterior, Mioara Roman a fost căsătorită cu Iosif Zilahy, de care a divorțat în 1968, după 12 ani de căsnicie. Din mariajul lor s-a născut Catinca.

Cine a fost Mioara Roman

Mioara Roman a fost o personalitate de cultură excepțională, care a adus multă cinste țării noastre. După cum știm, Mioara Roman a studiat limba arabă sub îndrumarea profesorului Yves Nathan Goldenberg. Pasiunea sa însă s-a dezvoltat mai mult și a devenit o deosebită cunoscătoare a culturii arabe în ansamblu. Totuși, Mioara Roman nu a fost doar profesoară de limba arabă. Timp de 17 ani, până în 1981, aceasta a ocupat funcția de șefă a secției de limbă arabă la Radio București Internațional. A avut, de altfel, oportunități excepționale de a lua interviuri unor mari personalități precum președintele egiptean Hosni Mubarak și fostul rege Hussein al Iordaniei. În plus, la un moment dat, Elena Ceaușescu i-a cerut să fie traducătorul ei, dar Mioara Roman a refuzat această solicitare.

De ceva timp, Mioara Roman se afla la un azil de lux din Snagov, unde era vizitată frecvent de către fiica sa și nepoata ei. Aceasta s-a stins în somn, fără a se chinui, exact așa cum și-a dorit mereu, după cum a dezvăluit Oana Roman.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
image png
mihai bendeac jpg
monica anghel jpg
banner anamaria prodan laurentiu reghecampf png
image png
pepe 1 jpg
banner casa stela popescu png
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net