Prinse în mijlocul conflictului! Ana Baniciu, Raluka și Ruby au trăit momente de coșmar în Israel: „Ne-am trezit cu sirenele peste tot”

Ultima actualizare:

Au plecat în Israel, în vacanță sau cu treabă, și s-au trezit că a început războiul. Trei artiste de la noi sunt la Tel Aviv acum, în Israel.

 Ruby (34 de ani), alături de un prieten, și Ana Baniciu (30 de ani) cu Raluka (33 de ani) cu partenerii lor. Ana Baniciu abia ce s-a căsătorit cu Edy  Kovacs și se bucurau de o primă escapadă în luna de miere în Israel, aflându-se în vacanță alături de prietenii lor. Din păcate situația nu mai este acum una roz acolo.

„O altfel de lună de miere", posta, acum două zile, Ana Baniciu, în dreptul unor poze de la plajă din Israel cu ea și buna ei prietenă și colegă, Raluka. Și se pare că este chiar altfel pentru că liniștea și fericirea le-a fost stricată cântărețelor de amenințarea cu bombe și atacul fără precedent  care a început de sâmbătă dimineață în Israel, lansat fiind de gruparea teroristă Hamas.

Ana Baniciu și Raluka au povestit pe Instagram, despre ce se întâmplă în Israel și cum s-au trezit, deranjate de sirene.

Ia zi, Ana, îți place în Tel Aviv? Ne-am trezit cu sirenele peste tot și de 3 ore auzim bombe nonstop. Bubuie în aer din câteva minute în câteva minute. E foarte ciudată senzația. Doamne! E o energie foarte ciudată în Tel Aviv. Nu sunt oameni aproape deloc pe stradă, sunt 3-4 oameni care merg și ei, probabil, spre case. Nu se mai aud bubuieli de aproape o oră. Deocamdată e liniște și pace. Să vedem ce se întâmplă de acum încolo. Să sperăm că totul va fi bine”, a anunțat și Raluka pe Instagram.

„În acest moment toată lumea stă în casă, sunt câteva persoane pe străzi care merg să își facă cumpărături la supermarket și apoi întră înapoi în case. În seara asta e un noroc, gătește Ana pentru toată lumea. Ideea este că vrem să vă mulțumim din suflet pentru toate mesajele și pentru toată grija. Suntem bine și abia așteptăm să ajungem acasă", a spus și Raluka.

Situația s-a mai schimbat între timp și bubuiturile au început să se audă din nou, așa că artistele au coborât în buncăr, la adăpost.

Raluka: „Este cel mai îngrozitor sentiment”

„Exact când spuneam că ultima bombă a fost dată la zece jumate, a sunat din nou sirena și am coborât în buncăr, iar din buncăr am numărat vreo 7 sau 8 bubuituri, explozii! Este cel mai îngrozitor sentiment pe care poți să îl ai. Este ceva incredibil! Din fericire, nu atinge nimic Tel Avivul! Cumva toate sunt explodate în aer, acest sistem antirachete, nu știu! Noi suntem bine în continuare, dar în sud nu e bine deloc!", a mai spus Raluka.

Au ratat concertul lui Bruno Mars de la Tel Aviv și o excursie la Ierusalim

„Am înțeles că fețele noastre sunt peste tot în România. Suntem ok!", a completat-o și prietenă ei, Ana Baniciu, urmând ca mai târziu să își țină fanii la curent și să posteze alt mesaj care sună cam așa: „La ora 20.00 a început un alt atac masiv către Tel Aviv și am coborât în buncăr".

Ana Baniciu regretă că s-a nimerit în mijlocul acestei situații create în Israel și ii pare rău că nu au mai ajuns la concertul lui Bruno Mara, programat în această seară la Tel Aviv, și să viziteze Ierusalimul.

„Așadar, bună dimineața, dragilor! Sunteți în liniște și să apreciați asta, pentru că noi suntem la Tel Aviv, unde de dimineață ne-am trezit cu o sirenă pe strada noastră, pe care locuim acum, aici, sirenă care ne-a anunțat că trebuie să mergem rapid în buncăre. Nu am apucat să mergem în buncăre până când am auzit explozia, care era în zona noastră. Israelul, și în special Tel Aviv, sunt cei mai tari pe parte de a se apăra, mai ales aerian. Nu știm dacă racheta sau bombă, sau ce a fost ea, a avut explozie în cer sau pe pământ. Aici nu se vede absolut nimic că arde sau fum sau ceva. Am crezut că la ei e o chestie care se întâmplă mai des, dar am aflat acum, în ultima oră, că asta nu e o chestie comună. Ce s-a întâmplat azi, nu s-a mai întâmplat niciodată în Israel. Nu știu cum am nimerit fix noi în momentul ăsta. Interesant, oricum! Este pustiu pe stradă, am încercat să ieșim să luăm ceva de mâncare și am auzit altă sirenă. Am intrat într-un buncăr, al unui bloc, care era cel mai apropiat bloc.

Ne-au deschis niște oameni și am intrat în alt buncăr.  Stând în buncăr, se auzeau efectiv exploziile. După care am ieșit din buncăr și ne-am dus mai departe. Suntem în airbnb-ul în care locuim acum și nu o să mai ieșim de aici  curând. Avem bilet de avion luni, de întoarcere. Nu știm dacă aeroporturile s-au închis, nu s-au închis, cert este că suntem în siguranță, totul va fi bine. În schimb, în seara asta era concert Bruno Mars eram foarte entuziasmați toți că mergem toți. Bruno Mars a anunțat că nu mai susține concertul. Nu e nimeni pe stradă, înțeleg că au reușit să între foarte mulți civili din Gaza în Israel și au început să  împuște pe stradă în partea de sud, deci e chiar război, în adevăratul sens al cuvântului, nu mai mergem nici în Ierusalim, din păcate, vroiam să mergem acolo. Eu am mai fost o dată dar Edy nu fusese și era un moment frumos. Nu contează asta, contează să fim în siguranță. Suntem aici cuminței și, ce să zic, am făcut cumva haz de necaz astăzi cu Ralu pentru că e cumva, așa, o chestie, la noi două trebuie să fie mereu cu adrenalină când sunt împreună cu ea. Va pup și mulțumiți-i Universului că sunteți în liniște și pace”, a spus și Ana Baniciu pe Instagram, aseară postând și un story din buncăr cu mesajul "Se aud", referindu-se la bombe și sirene.

Și Ruby e în panică

Alerta de război a prins-o și pe Ruby în Israel care s-a cam speriat, ce-i drept, de ceea ce a văzut pe cer și de atmosfera creată pe străzile din Israel.

Este alertă, este stare de război, aici a început războiul de dimineață, 5000 de rachete și toată lumea a ieșit acum. Toată lumea e în panică, păsările zboară haotic", a povestit Ruby, șocată și speriată în același timp, pe Instagram. 

Deci am descoperit că buncărul în care trebuie să ne adăpostim este chiar dormitorul, are două uși care se închid așa... Fereastra asta mică prin care nu trece nici bomba atomică, cică. Nu înțeleg ce, cum! E haos! Dacă se aud sirenele iar, să intrăm în buncăr. Doamne ferește! Nu mai e nimeni, nimeni pe străzi, la plajă. S-a refugiat, în mare parte, toată lumea. Am ieșit mai devreme să ne luăm suc și asta e, vedem ce se întâmplă. Doamne ferește de ceva rău”, a mai spus Ruby pe Instagram.

Giulia Nahmany a luat legătura cu oamenii din Israel făcând un live pe Instagram

La rândul său, actrița și cântăreața Giulia Nahmany, originară din Israel, născută în Kfar-Saba, a intrat aseară pe Instagram și a făcut un live, în direct, rugându-i pe cei care sunt în Israel să îi comunice situația de acolo, iar unii dintre oamenii care se aflau în zona de război i-au răspuns: "Suntem în buncăr și nu avem semnal bun!", sau "Suntem în Israel și situația nu este deloc ok!".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Jim Caviezel FOTO Pixshark
image
image
image
image
image
image
Ieri, în Joia Mare, atunci când artista a avut o zi liberă și a vopsit ouă pentru Paște, alături de cei doi copii ai săi, fiul său mai mare, Albert ( 14 ani) și fetița ei, Aida (12 ani)
image png
mihai margineanu jpeg
marina voica jpg
image png
banner Tania Budi Mihai Trăistariu png
maria carneci jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net