Recunoști personajul din imagine? Este prima actriță care a apărut dezbrăcată într-un film

Personajul enigmatic despre care vorbim astăzi a intrat în istoria cinematografiei românești ca prima actriță care a apărut complet dezbrăcată într-un film românesc. Mariela Petrescu, o tânără talentată și frumoasă, a șocat și fascinat publicul din România anilor ’60, devenind rapid una dintre cele mai apreciate actrițe ale vremii. Cu toate acestea, viața ei a luat o turnură neașteptată, conducând-o spre o soartă dramatică și tristă.

Mariela Petrescu.
Mariela Petrescu.

A devenit cunoscută cu rolul din „Balul de sâmbătă seara”

Mariela Petrescu, născută la 8 martie 1943 în Bobaița, județul Mehedinți, și-a început cariera în cinematografie la o vârstă fragedă. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” în 1964, unde a studiat sub îndrumarea unor mari profesori de teatru. Primul ei rol major în film a venit în 1963, în „A fost prietenul meu”, dar a devenit cu adevărat cunoscută după apariția sa îndrăzneață în filmul „Balul de sâmbătă seara” (1968), regizat de Geo Saizescu.

În acest film, la doar 25 de ani, Mariela Petrescu a interpretat un rol memorabil, care i-a adus atât faima, cât și controverse. Într-o scenă care a sfidat normele morale ale epocii comuniste, ea a apărut complet goală, ieșind din apele Cernei. Această scenă a marcat o premieră în cinematografia românească, provocând reacții mixte din partea publicului și a cenzurii comuniste. Cu toate acestea, filmul a devenit un succes, iar Mariela a fost considerată una dintre cele mai promițătoare actrițe ale generației sale.

La doar 31 de ani a plecat în SUA

După acest moment de glorie, Mariela Petrescu a continuat să joace în mai multe filme de succes, printre care „Haiducii lui Șaptecai” (1971) și „Astă seară dansăm în familie” (1972). Cu toate acestea, la doar 31 de ani, la apogeul carierei sale, a luat o decizie care a surprins pe toată lumea: a plecat în Statele Unite ale Americii, renunțând la actorie și la viața publică.

Odată ajunsă în SUA, Mariela, care și-a schimbat numele în Mariella Livolsi după căsătoria cu un american, a intrat într-un anonimat aproape total. S-a retras complet din lumina reflectoarelor, iar despre viața ei personală s-au știut foarte puține până la moartea sa în 2015, la Philadelphia, la vârsta de 72 de ani.

Mariela Petrescu rămâne o actriță care a deschis noi drumuri și a sfidat convențiile, dar care a ales să trăiască restul vieții departe de ochii publicului. Povestea ei este una a contrastelor - de la celebritatea fulminantă la o viață trăită în anonimat, departe de țara care a adorat-o.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
fratele Principele Radu, medicul Dan Gabriel Duda, la inmormantarea mamei   Casa Majestatii sale (10) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
425263845 949068253256551 8480066307094962491 n jpg
Sidonia, alături de Dan Spătaru, solistul care a murit în urmă cu 15 ani jpeg
romina gingasu jpg
vladuta 1 jpg
berecleanu jpg
Banner Alessia
Tudor Chirilă jpg
banner bianca dragusanu png
image
actualitate.net
image
actualitate.net