„Regina gunoaielor” se confruntă cu acuzații grave în Suedia. Este judecată pentru depozitarea ilegală a unor cantități masive de deșeuri toxice

Bella Nilsson, o femeie de afaceri autointitulată „Regina Gunoaielor”, se confruntă cu acuzații grave în Suedia, fiind judecată pentru depozitarea ilegală a unor cantități masive de deșeuri toxice. Acesta este considerat cel mai mare caz de infracțiuni împotriva mediului din istoria țării, iar Nilsson, alături de alte 10 persoane, este acuzată de „infracțiuni agravate împotriva mediului”.

”Regina gunoaielor” din Suedia. Surs: Profimedia
”Regina gunoaielor” din Suedia. Surs: Profimedia

A depozitat și îngropat 200.000 de tone de deșeuri

Nilsson a fost directorul executiv al companiei de gestionare a deșeurilor NMT Think Pink, care se află în centrul acestui scandal. Între 2015 și 2020, compania este acuzată că a depozitat și îngropat 200.000 de tone de deșeuri în 21 de locații din Suedia. Procurorii susțin că această practică ilegală a pus în pericol sănătatea umană și mediul înconjurător, eliberând în aer, sol și apă substanțe extrem de periculoase, inclusiv chimicale cancerigene, plumb, arsenic și mercur.

Procesul, urmărit îndeaproape de la tribunalul districtual Attunda din Sollentuna, lângă Stockholm, este rezultatul unor investigații îndelungate, întinse pe mai mulți ani. Nilsson și ceilalți inculpați au fost acuzați în decembrie 2023, iar procesul este programat să dureze nouă luni. În cadrul acestuia, fostul soț al Bellei Nilsson, Thomas Nilsson, este și el acuzat de infracțiuni grave împotriva mediului și infracțiuni economice.

Documente falsificate și contracte nelegitime

Procurorii susțin că NMT Think Pink nu a avut nici intenția, nici capacitatea de a gestiona deșeurile în conformitate cu legislația de mediu. Compania, angajată de diverse companii de construcții, municipalități și persoane private, ar fi trebuit să elimine deșeuri de construcții, electronice, metale și alte materiale, însă le-a abandonat nesortate pe diverse șantiere. În plus, inculpații sunt acuzați că au folosit documente falsificate pentru a induce în eroare autoritățile și pentru a obține profituri utilizate în scopuri personale.

Unul dintre cele mai șocante incidente a avut loc când o grămadă de deșeuri din apropierea unei rezervații naturale a luat foc spontan și a ars timp de două luni. Modul în care deșeurile au fost gestionate a pus în pericol sănătatea oamenilor, a animalelor și a plantelor din zonă. Mai multe municipalități cer acum despăgubiri în valoare de 260 de milioane de coroane (aproximativ 25,4 milioane de dolari) pentru curățarea și decontaminarea siturilor afectate.

Neagă toate acuzațiile care i s-au adus

În fața acestor acuzații grave, Bella Nilsson și ceilalți inculpați neagă vehement orice implicare în activități ilegale. La intrarea în tribunal, Nilsson a refuzat să răspundă întrebărilor reporterilor, menținând o poziție de negare totală a acuzațiilor care îi sunt aduse.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
kate middleton printesa diana foto getty profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Banner Leonard Doroftei
Cristela și Călin Georgescu jpg
Banner Emily Burghelea
Banner Gabriel Cotabita
Ioana Ginghină forțează Sărbătorile foto: Instagram
Banner Rona Hartner
cub sebastian dobrincu png
Cher  foto   Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net