Rocsana Marcu recrutează studenți români pentru facultățile din Anglia! “Am semnat contracte cu cele mai mari universități”

#Exclusiv Click!
Ultima actualizare:

Rocsana Marcu (42 ani) trăiește bine și pe cai mari în Anglia. Nu vinde doar case de milioane de lire, ci mai are și alte joburi pe lângă cel de agent imobiliar.

Pe lângă faptul că organizează evenimente la care aduce artiști din România și nu numai, și mai și cântă la unele dintre ele, Rocsana Marcu recrutează și studenți pentru facultățile din Anglia.

“Am mai multe joburi aici, în Anglia, nu pot să stau locului, trebuie să fac mereu câte ceva! Sunt agent de real estate, fac evenimente și recrutez studenți. Este al doilea business al meu pe care îl am în Anglia! Recrutez studenți  pentru că eu am avut firmă de recrutare în România, unde recrutăm în mare parte filipineze.

Când m-am mutat aici, în afară de real estate – imobiliare, am ținut foarte mult să continui cu firma de recrutare pentru că aici poți face așa ceva dacă ai  un atestat în recrutare, dacă ai experiență. Așa că eu am zis că îmi încarc certificatul pe site-ul guvernului, când mi-am  înființat firma, să le arăt că am toate aprobările necesare, că poate  mă autorizează să recrutez studenți”, ne-a povestit Rocsana Marcu pentru Click!

80% din cei recrutați sunt români

Am semnat contracte cu cele mai mari universități din Anglia, de peste tot, nu chiar în toate orașele, că nu pot să mă  extind atât de tare într-un timp atât de scurt. În schimb, lucrez cu universități mari din Londra, din Manchester, din Birmingham, din Luton și mai am încă vreo 3-4 cu care am semnat recent și recrutez studenți care știu bine limba engleză, au diplomă de bacalaureat sau dacă nu au se pot înscrie la facultăți și pe bază de work experience. Trebuie să aibă un CV  foarte bine pus la punct și chiar experiență în muncă, altfel nu sunt acceptați la facultăți. Rcrutez pentru diferite domenii, recrutez pentru facultățile de drept, sunt foarte mulți care își doresc să studieze dreptul aici, la fel, recrutez pentru business management, pentru health and social care - pentru că sunt multe persoane care vor să lucreze sau au nevoie de studiile acestea, la sistemul de sănătate, recrutez pentru marketing, PR, mai am AI -inteligență artificială.  Am foarte multe domenii pentru care recrutez studenți. Și o fac efectiv pentru universități și mare parte dintre ei chiar sunt români.

80% sunt români, restul mai sunt și greci, italieni, spanioli. Românii sunt cei care se înscriu, sunt pe primul loc. Și partea bună a lucrurilor este că aici guvernul te ajută foarte tare pentru că îți acordă niște bani, cu împrumut, dar tu, ca student vei da banii aceia înapoi  numai dacă vei depăși un salariu de 27.000 de lire aproximativ. Numai atunci vei începe să dai și chiar dacă depășești 27.000 vei da numai 9% din suma care depășește…”, ne-a mai povestit Rocsana Marcu despre business-ul pe care îl mai dezvoltă la Londra, în paralel cu afacerea în domeniul imobiliar.

Rocsana Marcu este încântată de traiul din Anglia despre care are numai vorbe de laudă, mai ales din punctul de vedere al susținerii guvernului pentru studenți.

“Legat de bani, în mare parte mulți  se înscriu la facultate ca să aibă o diplomă și să termine o facultate  și în același timp sunt și foarte încurajați de faptul că îi susține guvernul și își permit în felul acesta  să se întrețină pe perioada facultății pentru că se dau bani destui de mulți. Adică pentru o mamă  cu copii se pot da bani de întreținere în jur de 15.000 de lire pe an în 3 tranșe, deci cam 5.000 într-o tranșă, plus aproape10.000 lire banii pe facultate. Asta înseamnă că vreo 25.000 lire primești de la guvern pe an. Dacă studiezi 4 ani, primești 100.000 lire, deci nu cred că mai face vreun guvern așa ceva pentru studenți. Eu nu am mai auzit undeva în lumea asta să fie atât de tare sprijiniți studenții”, am ai completat Rocsana Marcu.

Rocsana Marcu este fericită în Anglia, mai ales că cele două fete ale ei, Mayra (15 ani) și Indira (11 ani) și-au găsit locul acolo și se simt ca acasă. Le place la școală și s-au integrat neașteptat de bine, iar Rocsana își împarte timpul astfel încât să petreacă suficient și cu fetele ei, implicându-se îndeaproape în educația acestora. În Anglia, Rocsana Marcu urmează și cursurile Facultății de Drept. În plus, pe lângă afacerea cu imobiliare din Anglia, Rocsana Marcu a început să se extindă și pe piață imobiliară din Dubai, acolo unde îi merg deja destul de bine vânzările, chiar ea luând în considerare să facă o investiție în Emiratele Arabe pe viitor.

În televiziune de la 18 ani

Rocsana Marcu locuiește în Anglia de la sfârșitul anului 2020. A debutat în lumea mondenă de pe vremea când era la liceu. În clasa a IX-a a câștigat titlul de Miss Boboc și un curs de manechine și fotomodele, obținând astfel și primele sale joburi. În televiziune a început la emisiunea duminicală “Videomagazin”, de la TVR. Au urmat apoi alte colaborări printre care și cu Mihaela Rădulescu, la “Duminica în familie”, pășind apoi încrezătoare înspre Prima TV. La doar 18 ani, a reușit să aibă propria ei emisiune TV și un top muzical, difuzat săptămânal de Prima TV. Prezenta o emisiune cu Dan Fintescu, “Zid”, apoi, tot la Prima TV, Rocsana Marcu a prezentat “Esenzze”, urmând ca din 2002, vedeta să fie nelipsită de la premiile MTV. Din 2021, ea s-a apucat și de muzică, dar a mai cochetat cu televiziunea, prima ei dragoste. Rocsana Marcu a jucat și în serialul “Chiquititas”, de la Kanal D, dar a jucat și rolul Afroditei, începând cu anul 2009, în celebrul serial “Trăsniții” difuzat de Prima TV.

image
image
image
image
image
image
celine dion jpg
oana roman jpg
banner oana lis png
claudia patrascanu bani casa constanta webp
banner mădălina ghenea png
banner smiley Dinu Maxer png
banner saveta bogdan png
banner alex dobrescu png
image
actualitate.net
image
actualitate.net