Scandalul continuă! Jandarmeria a amendat alți patru artiști de la Untold pentru „limbaj vulgar, licențios sau rasist”

Scandalul care a pus pe jar industria muzicală continuă! Gruparea jandarmilor din Cluj a amendat alți patru artiști care au concertat la Untold. Această „lovitură” vine după ce zilele trecute artistul de muzică trap Gheboasă s-a ales cu o amendă de 1.000 de lei în urma interpretării unei melodii ce conținea cuvinte obscene.

Jandarmeria a amendat alți patru artiști de la Untold pentru „limbaj vulgar, licențios sau rasist”
Jandarmeria a amendat alți patru artiști de la Untold pentru „limbaj vulgar, licențios sau rasist”

Scandalul care a pus pe jar industria muzicală

Jandarmeria din Cluj a luat la puricat înregistrările din timpul festivalului Untold, acolo unde mai mulți artiști de muzică trap sau hip hop au susținut concerte. Se pare că alți patru artiști s-au ales cu câte o amendă de 1.000 de lei pentru că au interpretat melodii cu versuri ce conțineau un limbaj vulgar, licențios sau rasist. 

În urma analizării imaginilor și înregistrărilor video din timpul festivalului Untold, Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca a aplicat noi sancțiuni contravenționale pentru 4 artiști, care au prezentat în concert cântece cu versuri care conțin un limbaj vulgar, licențios sau rasist.

Cele 4 persoane au fost sancționate cu amendă în valoare de 1000 de lei fiecare, conform art. 2, alin 1) din Legea 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

În continuare, ne reafirmăm angajamentul de a proteja drepturile și libertățile individuale ale tuturor persoanelor, indiferent de categoria socială sau etnică, atâta timp cât acestea respectă prevederile legale”, se arată în comunicatul Grupării de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca, citat de Ziar de Cluj. 

Jandarmeria nu a dezvăluit identitatea celor patru artiști sancționați, însă potrivit unor curse ale Cluj24, printre aceștia s-ar afla Cătălin Ștefan Ion (Cheloo), Petre Urda (Freakadadisk), și Bogdan Ionuț Pastacă (Ombladon) de la Paraziții, dar și Constantin-Bogdan Dinescu, adică Macanache.

Scandalul care a pus pe jar industria muzicală
Scandalul care a pus pe jar industria muzicală

Reacția lui Gheboasă

Vă reamintim că în urmă cu câteva zile Gheboasă a fost primul amendat de gruparea jandarmilor din Cluj după ce a interpretat melodia „Dă-i țigancă”, alături de o mulțime întreagă de adolescenți. Motivul a fost „proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică sau să provoace indignarea cetăţenilor ori să lezeze demnitatea şi onoarea acestora”. Mai mult, a fost sesizat și Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD).

Cum era de așteptat, Gheboasă a reacționat în cel mai scurt timp și a acuzat într-un clip de pe TikTok că a fost amendat de jandarmii clujeni „pe ochi frumoşi”, el fiind „ţigan” şi singurul aparţinând acestei etnii care a cântat pe scena de la Untold.

Drept replică Jandarmeria a transmis că „nu aplică sancţiuni discriminatorii pe criterii sociale, etnice, religioase sau de orice altă natură. Toate acţiunile noastre sunt ghidate de principiile imparţialităţii, echităţii şi respectului pentru drepturile şi libertăţile cetăţenilor”, potrivit unui comunicat citat de Agerpres.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
Ieri, în Joia Mare, atunci când artista a avut o zi liberă și a vopsit ouă pentru Paște, alături de cei doi copii ai săi, fiul său mai mare, Albert ( 14 ani) și fetița ei, Aida (12 ani)
image png
mihai margineanu jpeg
marina voica jpg
image png
banner Tania Budi Mihai Trăistariu png
maria carneci jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net