Secretul longevității actorului Dorel Vișan, la 87 de ani: „Distruge virusurile și bacteriile!” Sfaturile nutriționiștilor pentru un sistem imunitar de nota 10
Marele nostru actor Dorel Vișan sau „Senatorul melcilor”, cum i se mai spune, după rolul din celebrul film, duce un stil de viață sănătos, la ferma lui de lângă Cluj. Maestrul cinematografiei ne-a dezvăluit unul dintre secretele sănătății sale de fier, ale longevității. Iar nutriționista vedetelor, Codruța Pantelimon, ne-a oferit, exclusiv pentru Click!, câteva sfaturi importante privind întărirea sistemului imunitar.
Dorel Vișan, actor: „Echinaceea distruge virusurile și bacteriile”
Dorel Vișan are micile sale secrete, pentru o viață sănătoasă, pe care le împărtășește românilor:
„Echinaceea este cel mai puternic produs pentru imunitate, distruge virusurile și bacteriile, armonizează organismul, este cel mai puternic stimulent pentru imunitate. Dacă ai o stare mai rea de sănătate poți să bei 3 ceaiuri zilnic, dacă nu, bei două ceaiuri pe zi, unul dimineața și unul înainte de culcare. Și polenul și mierea sunt bune, și eu le folosesc, am și stupi, la casa de la țară, de lângă Cluj, avem de fapt de zeci de ani, din familie, cu toții am fost apicultori. Trebuie însă să recunosc că Echinaceea e peste produsele apicole, are și multe alte proprietăți în plus”, ne-a declarat Dorel Vișan, exclusiv pentru Click!
Sfatul nutriționiștilor: „Echinaceea e folosită ca leac de mii de ani”
Nutriționista vedetelor Codruța Pantelimon ne-a confirmat că Echinaceea are proprietăți de întărire a sistemului imunitar:
„Recomand Echinaceea, plantă folosită, ca leac, de sute de ani, de mai multe popoare. Stimulează sistemul imunitar, are o capacitate extraordinară de a preveni și de a îmblânzi și cel mai agresiv „balaur", boală din organism. Echinaceea o putem găsi, atât ca ingredient activ, în diverse suplimente, cât și sub formă de ceaiuri. Iar Hibiscus este un înlocuitor perfect. Profitați de darurile minunate ale verii, antioxidanții din fructele de pădure, din cele mai înalte vârfuri ale munților (fragi, zmeură, coacăz negru, coacăz roșu, mure, afine, cătină). Să vă fie de folos si nu uitați, alegeți sănătatea în culori!”.
„Propolisul e antibioticul albinei”
Codruța Pantelimon, specialistă în nutriție, ne-a mai vorbit și despre miraculoasele proprietăți ale mierii, polenului și propolisului:
„Propolisul este antibioticul albinei si elixirul omului. El conține peste 330 de compuși activi, stimulează formarea de anticorpi și întărește sistemul imunitar, eficiența sa fiind demonstrată în cel puțin 250 de afecțiuni.
„Propolisul, un must have în alimentația noastră”
De asemenea, propolisul este adjuvant în eliminarea paraziților, antifungic, antibacterian, fiind cunoscut ca un medicament natural, antiinfecțios. Induce apoptoza (moartea programată a celulelor canceroase), diminuează efectele secundare ale medicamentelor în terapia chimio, stopează divizia "balaurilor" (bolilor grave). Așadar, indiferent de afecțiuni propolisul (picături sau stare brută naturală), alături de miere, polen, lăptișor de matcă, fagure, e un "must have" în alimentația noastră. România este binecuvântată, în acest sens, prin renumita albină carpatină...Deci, surse „sigure" găsiți, doar să doriți!”.
Atenție, cereți acordul medicului și al fitoterapeutului!
Codruța Pantelimon avertizează însă că cel mai bine este să cereți și sfatul medicului, dar și al fitoterapeutului, înainte de a începe o dietă pe bază de fructe, de miere și de plante:
„Recent, cercetătorii în domeniu pun accent pe dezvoltarea mai multor tipuri de imunoterapie, în caz de boli grave. Până atunci, recomand antioxidanții din fructe de pădure, plante sălbatice (numai cu acordul fitoterapeutului) și minunatele produse ale stupului. Albina este de mii de ani un subiect nemărginit pentru cercetatori și nu numai (ador regina albină)”, a mai menționat celebra nutriționistă, exclusiv pentru Click!