Solista Olga Bălan locuiește și-n România și-n Italia. Unde-i mai ieftină mâncarea: „Intri cu plasa goală și ieși cu plasa tot goală”
Olga Bălan, solista cu dublă cetățenie, locuiește, împreună cu logodnicul ei, Dragoș, și-n Italia, lângă Roma, și în România, în București. Însă, mâncarea s-a scumpit peste tot în Europa. Exclusiv pentru Click!, artista ne-a dezvăluit cât cheltuiește pe mâncare, în Italia, dar și pe mijloacele de transport în comun.






Olga Bălan: „Și-n Italia s-a scumpit totul!” Cât costă un kilogram de carne de porc?
Solista Olga Bălan e de părere că în România prețurile sunt ceva mai mici, la unele produse alimentare, față de Italia, unde au crescut brusc:
„Deci, în Italia, prețul pâinii pornește de la 2,93 euro kilogramul, e cea mai ieftină, și ajunge la 5,50 euro kilogramul. Carnea cea mai ieftină este cea de porc, cam 7 euro, iar cea de pui e de 5 euro kilogramul. Peștele poți să-l găsești și în ofertă, spre exemplu, somonul este 10 euro kilogramul, când este în ofertă.
Cât costă călătoria cu metroul?
S-a scumpit totul. Nu mai vorbim de carnea de vită, care costă foarte mult, 19 euro un kilogram. Jale! Stați că vedeți ce-o să fie și în România. Intri cu plasa goală și ieși cu plasa tot goală, din magazine, peste tot.
Nu știu ce o să mai fie, dar nu este bine. Nu știu ce o să facem în viitor. În Italia, transportul cu metroul este 1,50 euro. Până la aeroport costă 14 euro biletul. Eu nu știu cum italienii nu spun nimic despre aceste prețuri mari, mai ales la mâncare”, spune Olga Bălan, exclusiv pentru Click!
Are rate mari la bancă, în Italia
Olga Bălan s-a îndatorat la bănci, după ce și-a achiziționat un apartament cochet în Italia. Ratele au crescut brusc, iar valoarea caselor a scăzut. Prin urmare, dacă îl vinde acum iese în pierdere:
„Am și rate la bancă, am avut și de 1.000 de euro lunar, a tot crescut în pandemie, mai am de plătit vreo 10 ani, pe apartamentul cumpărat cu 250.000 de euro. Era o afacere, când l-am cumpărat, acum nu știu însă ce voi face cu el.
Stăm acolo, eu și iubitul meu, Dragoș, când mergem în Italia. Locuiesc într-un orășel frumos, în partea de nord, e și autostradă, ajungi imediat la Roma. N-am vrut în Roma, acolo este mai mare nebunie, am vrut un loc mai liniștit în care să locuim câteva luni pe an”.
Rețetele ei de post, în stil italian
Olga Bălan a învățat în Italia și două rețete cu paste, mâncarea ei preferată, pe care le-a adaptat pentru perioadele de post:
„Îmi plac foarte mult pastele, în magazine se găsesc unele mai speciale, cu un gust aparte. După ce le fierbem în apă, fiecare după preferință, unii nu le fierb foarte mult, se adaugă sosul de roșii, busuiocul și usturoiul pisat sau tăiat feliuțe, care îi dă un gust special mâncării. După post, puteți adăuga în aceste paste fructe de mare, creveți. Sau mai e varianta de paste cu broccoli, sos de roșii și sardine”.



































