Rețetele de post, în stil italian, ale solistei Olga Bălan: „Fără usturoi, n-au niciun gust!” De ce nu petrece Paștele în casa ei din Italia?

#Exclusiv Click!

Solistă și actriță, Olga Bălan locuiește, atât în România, cât în Italia, unde și-a cumpărat un apartament. În această perioadă, în care a exclus carnea din alimentație, ea îi gătește viitorului soț și preparate de post, în stil italian, rețete delicioase, pe care le oferă și cititorilor Click!

Pilaf cu ciuperci și cu pătrunjel verde. Atenție, de unde cumpărați ciupercile!

Olga Bălan, care a făcut un rol memorabil în filmul „Paradisul în direct”, ne-a oferit câteva variante de rețete de post, gustoase și deloc greu de preparat: 

„În această perioadă, în care nu se mănâncă deloc carne, eu gătesc foarte mult pe bază de ciuperci. Se pot prepara și simplu, la grătar, cu mirodenii, după gust, sau cu orez, iese un pilaf grozav.

În mâncărurile cu ciuperci eu pun deasupra și pătrunjel verde tocat mărunt. Dar, se adăugă la sfârșit, pentru a-și păstra vitaminele. Ciupercile sunt sățioase și sănătoase. Atenție, însă, să fie cumpărate din locuri sigure.

Nu vă aventurați să le culegeți singuri din pădure, pot fi otrăvitoare. Eu folosesc pentru pilaf și ciupercuțe la borcan, nu sunt foarte scumpe”, spune solista, exclusiv pentru Click!

Ciorbă de lobodă cu zeamă de lămâie: „Nu folosesc borș”

Dar, nu lipsesc nici cartofii și nici verdețurile de sezon, din meniul de post al solistei Olga Bălan:

„Îmi plac foarte mult cartofii cu ceapă verde la tigaie. Spăl cartofii, îi curăț de coajă, îi tai felii, apoi îi prăjesc în ulei. Îi condimentez cu puțin piper măcinat. Se adaugă ceapa verde, tăiată mărunt. Iese o bunătate!

Mai fac și o delicioasă ciorbă de lobodă, cu ceapă verde, leurdă, pătrunjel, salată verde și orez. O acresc cu zeamă de lămâie, nu cu borș. Nu se consumă fierbinte, își pierde gustul”.

Rețetele ei de post, în stil italian

Olga Bălan trăiește, de peste 25 de ani, și în Italia, are dublă cetățenie. Acolo a învățat și câteva rețete, pe care le-a adaptat pentru perioada de post:

„Îmi plac foarte mult pastele, în magazine se găsesc unele mai speciale, cu un gust aparte. După ce le fierbem în apă, fiecare după preferință, unii nu le fierb foarte mult, se adaugă sosul de roșii, busuiocul și usturoiul pisat sau tăiat feliuțe, care îi dă un gust special mâncării. După post, puteți adăuga în aceste paste fructe de mare, creveți. Sau mai e varianta de paste cu broccoli, sos de roșii și sardine”.

Artista va petrece de Paște pe plaiurile natale

„Eu și logodnicul meu, Dragoș, vom petrece Sărbătorile Pascale în România. Acum mai avem aici treabă, contracte, spre vară, încolo, vom pleca în Italia, unde avem un apartament, la care încă plătesc rate. Ne place să locuim și în România și în Italia, fiecare țară cu frumusețile ei”, ni s-a confesat Olga Bălan, exclusiv pentru Click!



Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Oana Roman, foto Instagram jpg
Banner Nicoleta Luciu
banner statuie duckadam jpg
Wilmark, invitat de seamă la Ambasada Columbiei
banner marina almasan jpg
Adela, Radu, sursa foto Facebook, Instagram jpg
cardi b rochie denim jpg
banner anamaria prodan png
image
actualitate.net
image
actualitate.net