Specialitatea lui Horia Moculescu, de Paște: friptură de pulpă de porc cu usturoi, șunculiță și sos de whisky: „Simți că bagi în tine un prieten!”
Mariana Moculescu recunoaște că adesea era răsfățată, cu bunătăți, de compozitorul Horia Moculescu. Exclusiv pentru Click!, ea ne-a dezvăluit și cu ce anume preparat culinar, extrem de gustos, erau serviți, de Sărbători, invitații la mesele tradiționale.









Specialitatea lui Horia Moculescu: friptură de pulpă de porc cu sos de whisky
A divorțat de Horia Moculescu, după 25 de ani de scandaluri, de neînțelegeri, dar și acum duce dorul preparatelor gătite de fostul soț. Iată cu ce bunătăți își servea celebrul compozitor invitații, la masa de Sărbători:
„Horia Moculescu gătește cel mai bun pilaf din lume, m-a învățat și pe mine, îi place la nebunie și Nidiei, fiica noastră, ei locuiește împreună și acum. Și mai prepară ceva original și extraordinar de gustos: friptură de pulpă de porc cu sos de whisky. Excepțional!”.
Specialitatea lui: pulpă de porc, împănată cu usturoi și cu șunculiță afumată
Pentru petrecerile din apartamentul din zona Cișmigiu, Horia Moculescu se implica până la cel mai mic amănunt, fiind responsabil cu meniul. Mariana Moculescu ne-a dezvăluit rețeta lui de friptură de porc cu whisky, atât de lăudată în cercul lui de prieteni:
„Horia punea pulpa de porc întreagă, într-o tavă, pe care o împăna cu căței de usturoi și cu șunculiță afumată, din belșug. Apoi, când era gata rumenită, după vreo două ore, o scotea din cuptor, o lăsa un pic să se răcească și o tăia felii. O servea caldă, la masă, cu un sos de whisky, făcut separat, după o rețetă numai de el știută. O nebunie, un deliciu! Horia mereu spunea, când servea acest fel de mâncare: „Simți că bagi în tine un prieten!”.
„Horia lăuda chifteluțele mele cu mult mărar”
În schimb, Mariana Moculescu îl gătea soțului ei chifteluțe cu piure, după o rețetă învățată de la mama ei:
„Lui Horia îi plăceau chifteluțele mele cu mult mărar, cu piure și cu salată verde. Era plăcerea lui cea mai mare să savureze acest fel de mâncare, mai ales primăvara. Horia este unul dintre cei mai pricepuți bărbați în bucătărie.
Orice prepară iese gustos, are trucurile lui culinare. Le mai ia de pe internet, le mai adaptează. Și pe Nidia, care locuiește și acum cu el, în apartamentul de lângă Cișmigiu, o răsfață cu toate bunătățile!”, a mai menționat Mariana Moculescu, exclusiv pentru Click!
Mariana Moculescu e singură de Paște: „Vreau puțină liniște!”
Dacă, odinioară, pe când era măritată cu Horia Moculescu, casa lor era plină de oaspeți, iar mesele pline cu mâncare, iată că, anul acesta, Mariana Moculescu va sta acasă. Cu greu și-a revenit, după o răceală care o țintuise la pat.
Am avut dureri mari de cap, febră, amețeli, am luat și medicamente de la farmacie. Mi-am preparat și eu o măsuță, dar nu mai particip la chefuri. Acum vreau doar liniște și să-mi rezolv situația cu apartamentul, proprietara își menține dorința de a mă evacua, deși am mai plătit din restanțe”, a mai menționat Mariana Moculescu, exclusiv pentru Click!