Tania Budi și Mihai Trăistariu nu pun gura pe carnea miel, de Paște: „Conține toxine”
Mihai Trăistariu (47 de ani) îngroașă rândurile vedetelor care nu pun gura pe carnea de miel de Paște. Solistul a devenit vegetarian de câțiva ani și nu mai consumă animale sacrificate.
Mihai Trăistariu se alătură anul acesta vedetelor care nu consumă carne de miel de Paște, nici să le pici cu ceară.
Mai mult, solistul face un apel disperat, pe toate căile, să nu se mai sacrifice în neștire bietele animale pentru a ajunge friptură, drob sau stufat pe masa de Paște.
Mihai Trăistariu: „Animăluțele au suflet acolo, inima le bate, se uită la noi..”
„Eu nu mai mănânc carne, de când sunt vegetarian. Încerc să salvez și eu câte animale pot. Mănânc în schimb cozonac, pască, ce preparate mai sunt specifice de Paște.
Am mâncat și miel la viața mea, dar acum mai nou, de când sunt vegetarian și de când am conștientizat că și animăluțele au suflet acolo, mi-e milă de ele când le văd ochișorii ăia, inima le bate, se uită la noi…
De ce să le mâncăm? Ele-s ca și noi, doar că nu vorbesc. Prin urmare, nu mănânc carne, dar mănânc lapte și ouă ca să am proteine.
Acum să nu se înțeleagă că aș avea o problemă cu cei care mănâncă carne. Toți prietenii mei mănâncă carne, rudele mele, frații mei. Sunt puțini vegetarieni deocamdată, sau vegani. Unii sunt vegetarieni doar ca să trăiască mai sănătos, cu fructe și cu legume, decât cu carne.
Carnea conține toxine și fiecare are motivația lui. Eu o am pe asta: animalele trebuie să trăiască și ele!”, a declarat Mihai Trăistariu, pentru Click!
Tania Budi: „Mielușeii aceia se nasc doar pentru carnea lor?!”
Tania Budi( 56 de ani) este o mare iubitoare de animale și tocmai de aceea a redus consumul de carne aproape la zero. Nu mai pune gura decât pe pește, iar de Paște vedeta este, pur și simpu, oripilată de tradiția conform căreia sunt sacrificați mieii pentru a ajunge în farfuriile creștinilor.
Tania nu a pus gura pe carne de miel niciodată de mila bietelor animăluțe. Nici în copilărie nu suporta să vadă în ochi friptura de miel. Nici măcar nu a gustat-o vreodată.
„Eu nu înțeleg asta cu tăiatul mielului de Paște! Sunt scârbită, pur și simplu! Mielușeii aceia se nasc doar pentru carnea lor sau pentru că au și ei un suflet să se bucure de lumina zilei?! Am o empatie pentru animale. Nu mănânc carne de miel, nu există așa ceva. De când sunt mică nu mănânc, nu pun gura”, ne-a povestit Tania Budi.
Ce simbolizează mielul de Paște?
Creştinii asociază Paștele și cu tăierea mielului, iar acest lucru nu este deloc întâmplător. Paştele este o sărbătoare ce datează încă de pe vremea lui Moise, când poporul evreu se afla în robia egipteană.
Pentru a-i elibera pe evrei din Egipt, Dumnezeu a dezlănțuit 10 urgii. Ultima era moartea întâi-născuţilor, iar pentru ca familiile evreilor să fie ocolite de această pedeapsă, pragul fiecărei uşi trebuia uns cu sângele unui miel.
Biblia arată că prorocul Isaia vorbeşte despre venirea lui Iisus, „Mielul” care va fi jertfit pentru ispăşirea păcatelor omenirii. Jertfirea lui Iisus pentru ispăşirea păcatelor a fost anunţată şi de Sfântul Ioan Botezătorul, care l-a prezentat ucenicilor: „Iată Mielul lui Dumnezeu”.