Tudor Chirilă, operat de urgenţă în Germania! A fost în pericol să-și piardă vocea

Actorul şi cântăreţul Tudor Chirilă (48 de ani) a trecut prin momente dificile în această vară. Un edem dezvoltat pe o coardă vocală l-ar fi putut lăsa fără voce. Toată vara a urmat un tratament, dar pentru că nu a răspuns la acesta, Chirilă s-a operat de urgenţă în Germania. Pentru actor urmează o perioadă de terapie post operatorie. 

image

La începutul verii, Tudor Chirilă a fost diagnosticat cu un edem pe una dintre corzile vocale. A consultat medici în România şi a primit un tratament. L-a urmat încrezător, însă, din păcate, nu a răspuns la medicaţie. A plecat în Germania, la o clinică din Hamburg, unde o echipă de medici l-a operat deîndată. Juratul de la „Vocea României” recunoaşte, într-o postare pe Facebook, că a trecut prin momente dificile. A fost o vară în care Tudor Chirilă a trecut prin mari emoţii şi suferinţă şi, pentru prima oară în viaţa lui, artistul a fost nevoit să îşi anuleze toate concertele.    

Hai să afli și: Tudor Chirilă s-a certat cu mama sa! «Ne-au sărit capacele!»

A fost o vară foarte grea pentru mine. După turneul cu #visulamerican am fost diagnosticat cu un edem pe una din corzile vocale. Asta m-a făcut să anulez aproape toate concertele antamate în vara care tocmai a trecut. Am sperat că edemul va ceda la tratament, dar ţeapă. Am ajuns într-un final la Hamburg la început de septembrie unde m-am operat”, a scris artistul ieri pe pagina sa de Facebook. 

Află și: Tudor Chirilă, mesaj emoționant pentru mama sa: «Era de o frumusețe care mă făcea să uit că e mama»

Îşi va relua concertele din luna noiembrie

Pe lângă boală, Tudor Chirilă a mai avut o suferinţă în această vară. Moartea Gabrielei Duţescu, medic foniatru, un profesionist desăvârşit care de-a lungul anilor i-a ajutat pe mulţi artişti. Tudor Chirilă a fost extrem de legat de Gabriela Duţescu. De altfel, ea l-a ajutat pe juratul de la „Vocea României” să scape de multe ori de nodulii de pe corzile vocale, dar şi să îşi folosească glasul pe scena de la teatru.

Nu rata nici: Tudor Chirilă, surprins în ipostaze inedite de paparazzii Click! Ce face artistul de când nu-l mai vedem lumea la tv

Acum, când traversează poate una dintre cele mai dificile perioade în ceea ce priveşte vocea lui, Chirilă spune cât de mult îi lipseşte terapeutul Gabriela Duţescu.

A fost greu de hotărât mai ales că tot vara asta a murit şi doamna Duţescu, terapeutul vocal cu care am lucrat o viaţă de om. Aşa că m-am trezit singur cu toate deciziile pe cap şi cu nişte filmări pe care trebuia să le termin. Apoi, cum spuneam, Hamburg (...).  E o şcoală de terapie vocală diferită, însă am avut surpriza să validez metoda doamnei Duţescu cu echipa din Germania, să confirm că tot ce am făcut cu ea a fost bine”, mai scrie Chirilă pe Facebook.  

Tudor Chirilă este cântăreţ de când se ştie şi un actor foarte activ pe scenele din România.  Aşadar, îşi foloseşte intens vocea. Artistul recunoaşte că a făcut o greşeală care, probabil, a dus la situaţia medicală din această vară.

„Ştiu cât de multă nevoie este în industria muzicală din România, în teatru sau chiar în film de conştientizarea importanţei antrenării şi folosirii vocii. Ştiu că eu am părăsit UNATC total descoperit pe partea asta şi ştiu că vocea nu doar se primeşte, ci ulterior se educă. Pe mine m-a costat mult de tot faptul că n-am învăţat nimic în facultate la capitolul ăsta”, a mărturisit Chirilă.   

Tudor Chirilă a vorbit în postarea lui şi despre experienţa medicală deosebită pe care a cunoscut-o la spitalul din Hamburg, din Germania. Totodată, artistul îşi anunţă fanii că în luna noiembrie îşi va relua concertele şi-i invită pe aceştia la spectacolul Vama, de la Sala Polivalentă, din 18 noiembrie. 

Îşi ia cei doi băieţi la filmări

De cele mai multe ori când este la PRO TV, pentru filmările de la „Vocea României”, Tudor Chirilă are parte și de susținerea familiei, la propriu. Artistul merge însoțit de familie, de soție, Iulia Mîzgan (38 de ani), cu care s-a însurat în 2015, și de cei doi băieți ai lor, de 8, respectiv de 6 ani. Artistul a mărturisit că nu este de acord ca fiii săi să fie crescuți de bone, așa că le dedică foarte mult timp și de aceea îi ia cu el aproape peste tot.

În ziua în care i-am întâlnit pe platourile de filmare de la PRO TV, băieții săi au fost foarte bucuroși că pot fi împreună cu tatăl lor atunci când acesta muncește. În timp ce se înregistrau preselecţiile emisiunii concurs „Vocea României”, copiii erau foarte cuminți, în public, alături de mama lor, iar în pauză năvăleau peste tatăl lor sau urcau pe scenă, spre amuzamentul tuturor celor prezenți. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

image
image
image
image
image
image
banner cristina cioran png
lumanare intuneric logo jpg
smiley gest gina jpg
lili sandu silviu tolu colaj facebook jpg
alexandra stan colaj facebook jpg
image png
jador oana ciocan colaj facebook jpg
Celine Dion  foto   Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net