Tudor Chirilă, protest către autorități din cauza decibelilor din Herăstrău! „Ați transformat parcul în discotecă! Nu mai dormim noaptea!”

Ultima actualizare:

Tudor Chirilă, artistul trupei Vama, este, din nou, în război cu autoritățile, după ce nu mai poate dormi nopțile. Artistul reclamă petrecerile mult prea zgomotoase, care au loc în weekend mai ales, în Parcul Herastrău, în vecinătatea căruia locuiește.

Tudor Chirilă (49 de ani) a postat, în ultimele zile, o serie de mesaje virulente la adresa autorităților, pe contul său de Facebook. Artistul trupei Vama este, pur și simplu furios, căci nu mai poate să se odihnească nopțile, din cauza zecilor de decibeli ce răzbat din zona discotecilor de fițe, din parcul Herăstrău, lângă care locuiește.

Artistul, alături de mai mulți cetățeni din zona Piața Domenii, s-au adresat Primarului Capitalei- Nicușor Dan, primarului Sectorului  1 - Clotilde Armand, ministrului Culturii- Raluca Turcan, dar și Poliției Locale Sector 1, reclamând faptul că sunt deranjați de zgomotul puternic, ce se aude, noapte de noapte, din zona parcului.

Tudor Chirilă: „Parcul Herăstrău a ajuns un continuu festival”

Parcul Herăstrău a ajuns un continuu festival. Locuitorii din vecinătăți nu mai au liniște. Indiferent de noaptea din săptămână e un vacarm continuu până la orele dimineții.

Ce ar trebui să se întâmple ca în mijlocul orașului să fie liniște și copiii, de exemplu, să nu adoarmă cu toba mare în stomac? Nicăieri în Europa nu găsești așa ceva. Și există două probleme: autorizarea discotecilor în parc (care, de fapt, nu au fost autorizate ca discoteci) și ignorarea amenzilor Poliției Locale (care sunt prea mici, se plătește amenda și se bubuie în continuare”, a postat, plin de indignare, solistul trupei Vama, pe pagina lui de socializare, solicitând trezirea autorităților în această problemă spinoasă.

Solistul a revenit, ziua următoare, cu un alt mesaj acid către autoritățile care au dat dovadă de indolență și nu s-au grăbit să rezolve problema zgomotului nocturn din Herăstrău.

Azi noapte iar a fost festival în Herăstrău. Ce nu știe Poliția Locală Sector 1 sau poate nu înțelege, este că luciul apei propagă și/sau amplifică sunetul, după caz.

Astfel că poți auzi discotecile «autorizate» (i)legal de pe străzile din apropierea podului Grant dacă locuiești mai sus și orientat spre nord, nord-est. Că e absurd și imoral să transformi un parc-monument istoric în hub de discoteci, e o chestiune evidentă și orice cetățean dintr-o țară europeană mai răsărită știe asta.

Tudor Chirilă: „Ai obosit să-ți bubuie David Guetta în cap”

Doar că noi nu locuim într-o țară normală, ci într-una de speciali, preocupați doar de viețile lor, de copiii lor, de afacerile lor, de orașul lor care e doar al lor, nu și al «normalilor».

Când ești client pe terasele alea din Herăstrău te simți bine, noapte de vară, mai un șpriț, mai o gagică, poate iese ceva. Te faci avioane după care te duci să te culci în liniște că, na, ai obosit să-ți bubuie David Guetta în cap. Doar că locuitorii din zonă nu au parte de liniștea de care ai tu nevoie, client la terasă care te-ai distrat toată noaptea pe nesomnul altora.

Ei, tocmai pentru că nu poți aștepta empatie și exerciții de substituție de la toată lumea, există autorități. Care într-o țară normală și-ar face treaba. Aici doar pasează responsabilități care în final ajung tot în curtea celui prejudiciat.

„Herăstrăul a ajuns ziua parc insalubru, monument istoric și noaptea cartier de discoteci”

Herăstrăul a ajuns ziua un parc insalubru, monument istoric și noaptea un cartier de discoteci care deranjează locuitorii de pe TOATE laturile parcului. Așa ceva nici la Ibiza nu găsești. Ăsta e rezultatul administrațiilor locale de treizeci de ani încoace, rezultatul haosului urbanistic și rezultatul flexării legilor fără consecințe drastice.

Pe cale de consecință, ne îndreptăm către autoritățile prezente. Aveți de gând să faceți ceva cu Herăstrăul? Nicușor Dan, Clotilde Armand, Raluca Turcan, Primăria Sectorului 1 Ministerul Culturii?”, a fost al doilea mesaj al lui Tudor Chirilă către autorități, postat pe pagina lui de socializare.

„Suntem terorizați de nivelul de zgomot provenit de la cluburile situate în parc”

Mai mulți locatari din zona Piața Domenii au adresat și ei o scrisoare deschisă în acest sens către autorități.

Via Părinți de Cireșari- Piața Domenii, am preferat să preiau textul cu copy paste pentru mai multă vizibilitate.

Stimate Domnule Primar General, Nicușor Dan

Stimată Doamnă Administrator ALPAB, Corina Simona Bega

Stimată Doamnă Primar, Clotilde Armand

Stimate Domnule Ministru, Mircea Fechet

Ne adresăm dumneavoastră în calitate de locuitori ai zonei Piața Domenii, adiacente Parcului Herăstrău, monument istoric al orașului nostru. Suntem terorizați și profund afectați de nivelul de zgomot provenit de la cluburile situate în parc, care perturbă continuu liniștea și bunăstarea noastră și bineînțeles și a faunei locale.

În calitate de cetățeni responsabili și iubitori ai patrimoniului local, considerăm că este imperativ să atragem atenția asupra deteriorării alarmante și a impactului negativ asupra Parcului Herăstrău și asupra comunității noastre.

Este evident că există o viziune eronată și o incapacitate din partea administratorului parcului de a gestiona și proteja acest monument istoric și spațiu verde vital pentru un întreg oraș.

Prin autorizarea acestor cluburi amenințați echilibrul ecosistemului, punând în pericol flora și fauna diversificată a parcului și totodată, sanatatea populației. Ne întrebăm, cum a fost posibilă transformarea Insulei Copiilor în Club de Noapte?

„Comunitatea noastră suferă de poluare fonică de miercuri până duminică”

Este de notorietate faptul că veverițele, o prezență oarecum simbolică a parcului, au dispărut în ultimii ani. Considerăm că acesta este un semn alarmant al impactului activităților umane asupra habitatelor naturale și al necesității unei acțiuni urgente.

Comunitatea noastră suferă de poluare fonică de miercuri până duminică, pe tot parcursul sezonului cald, fapt ce afectează semnificativ calitatea vieții locuitorilor. Am depus nenumărate sesizări în această privință, însă răspunsul primit a fost că zgomotul nu poate fi auzit la o distanță de 3 km. Contrar acestei afirmații, avem probe video care atestă nivelul înalt de zgomot și modul în care acesta pătrunde în locuințele și viețile noastre.

Prin această scrisoare, dorim să subliniem necesitatea unei acțiuni imediate și eficiente pentru a salva și conserva Parcul Herăstrău. Înțelegem provocările administrative și legale cu care vă confruntați, dar facem apel la responsabilitatea dumneavoastră față de patrimoniul natural și cultural al orașului și față de comunitatea pe care ar trebui să o serviți.

Solicităm revizuirea și aplicarea strictă a regulamentelor și legilor în vigoare, evaluarea impactului asupra mediului și implementarea de măsuri eficiente pentru reducerea poluării fonice. De asemenea, apreciem deschiderea unui dialog transparent și constructiv cu comunitatea, în vederea găsirii de soluții durabile și benefice pentru toți.

Vă mulțumim anticipat pentru atenție și pentru implicarea în rezolvarea acestor probleme stringente.

Cu respect și speranța unor zile și nopți mai liniștite în Parcul Herăstrău,

Comunitatea de la Piața Domenii”, este mesajul acestora, postat pe Facebook.

Conform legii în vigoare, tulburarea liniștii locatarilor între orele 22.00 – 08.00 și 13.00-14.00 constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 500 lei la 1.500 lei.

Între orele 14.00 -16.00, respectiv noaptea între orele 23.00 şi 7.00, zgomotul nu trebuie să depăşească 30 de decibeli. În afara acestor intervale orare, valoarea poate creşte la 35 de decibeli.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa  pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
andreea marin mama colaj instagram jpg
iulia vantur colaj instagram jpg
Designerul vestimentar face parte din delegația Top Line România, alături de Diana Baicu, Daiana Anghel și Marisa Paloma
banner oleg burlacu
cub mariana moculescu horia moculescu png
banner Anamaria Ferentz png
Banner Prodan Reghe Ferrari
irinel columbeanu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net