Ultimul film în care a jucat Ion Caramitru a ajuns în Mexic, la „Festival Internacional de Cine Frontiera Norte”

Regizorul Victoria Baltag și actorul Adrian Lepădatu au ajuns în Mexic, zilele acestea, cu ultimul film în care a jucat îndrăgitul actor Ion Caramitru, „Experimentul Pitești". O poveste bazată pe fapte reale, ce te ține în priză minute întregi.

Victoria Baltag a ajuns cu filmul său în Mexic
Victoria Baltag a ajuns cu filmul său în Mexic

Reporterii Click! au ținut legătură atât cu actorul Adrian Lepădatu, cât și cu regizorul Victoria Baltag, care au plecat în Mexic, la „Festival Internacional de Cine Frontieră Norte”,  cu filmul „Experimentul Pitești”. Ajunși acolo, cei doi ne-au împărtășit primele impresii, la cald.

„Începem turneul internațional de distribuție a filmului despre experimentul Pitești cu Festival Internacional de Cine Frontieră Norte organizat de Instituto Municipal de Arte y Cultură de Tecate (IMACTE) din Mexic. Festivalul de Film se desfășoară în perioada 8-11 mai 2023 în municipiul Tecate, România fiind țară invitată de onoare” a declarat Victoria Baltag, regizor.

Imagine din „Experimentul Pitești”
Imagine din „Experimentul Pitești”

Festivalul a debutat chiar cu lung-metrajul „Experimentul Pitești”, ultimul film în care a jucat Ion Caramitru. 

Victoria Baltag: „Un film document, un film manifest, un film semnal de alarmă”

„Mexicanii deschid festivalul cu lung-metrajul nostru, un film document, un film manifest, un film semnal de alarmă. 'Experimentul Pitești' este și ultimul film în care joacă regretatul Ion Caramitru. Organizatorii asigură cazarea și masă. Institutul Municipal de Artă și Cultură din Tecate a pregătit o scrisoare pentru autoritățile Statului Românesc pentru o colaborare între cele două țări prin acest festival, sperând că pentru transport se va ocupa Senatul sau Guvernul României. Întreagă echipa și-a dorit cu ardoare să participe la acest festival, însă nu am reușit decât două persoane datorită lipsei pecuniare. Astăzi, pe 8 mai, am putut fi prezenți doar eu împreună cu actorul Adrian Lepădatu” a mărturisit Victoria Baltag.

Victoria Baltag și Adrian Lepădatu, în Mexic
Victoria Baltag și Adrian Lepădatu, în Mexic

Victoria Baltag, regizorul lung-metrajului, este nemulțumită de faptul că, statul român nu a susținut acest proiect. Cheltuielile pentru a se deplasa la acest festival au fost acoperite de Statul Mexican.

„Acest festival ne-a deschis porțile spre întreaga lume”

„Din păcate, Statul Român, a refuzat să sprijine acest proiect încă de la început, iar participarea noastră la acest festival unde reprezentăm România, este acoperită doar de către Statul Mexican și economiile personale. Onorăm cu recunoștință invitația autorităților mexicane cu mari eforturi financiare dar mergem înainte! Acest festival ne-a deschis porțile spre întreagă lume”, a declarat regizoarea Victoria Baltag

Victoria Baltag și Ion Caramitru în „Experimentul Pitești”
Victoria Baltag și Ion Caramitru în „Experimentul Pitești”

„După festival vom face un turneu în alte orașe din Mexic și, de asemenea, suntem invitați să proiectăm filmul în America Latină, Statele Unite și Canada. Port în inima o deosebită gratitudine echipei mele și celor care au sprijinit în toți acești 12 ani acest proiect de suflet, un proiect pentru educație, cultură și artă!" a mai spus regizoarea filmului, Victoria Baltag.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
image png
image png
iulia albu si mike instagram jpg
gabriela cristea cozonaci jpg
oana roman isabela iubit 1 jpg
firicelsi celentano 768x511 jpeg
maia morgenstern jpg
banner Antonio passarelli png
image
actualitate.net
image
actualitate.net