Încheiem anul mai săraci! Ce personalități marcante am pierdut în 2021

2021, al doilea an al pandemiei, a fost necruțător. Ne-a răpit muzicieni, actori și sportivi de renume internațional, lăsându-ne mai triști, mai săraci. Ivan Patzaichin, Ion Caramitru, Benone Sinulescu, Ion Dichiseanu sau Cornelia Catanga sunt doar câteva dintre personalitățile care acum ne privesc din cer. Ultimul, Victor Socaciu, a murit luni, la vârsta de 68 de ani.

image

„O inimă mare a încetat să mai bată. Un suflet nobil s-a ridicat la cer. Anunțăm cu nemărginită durere stingerea din viață a celui care a fost soț, tată, bunic, un artist de geniu și un simbol al dragostei de neam: Victor Socaciu”, anunța luni fiica artistului, Ana-Maria. Celebrul solist de muzică folk era internat în spital de aproximativ o lună, din cauza mai multor probleme de sănătate. Suferea de diabet, avea mari probleme cu rinichii transplantați în 2009, iar în primăvara acestui an se infectase cu COVID, zăcând 3 săptămâni pe un pat de spital, cu plămânii afectați în proporție de 50%. Socaciu este doar ultimul din lungul șir al personalităților care au plecat anul acest dintre noi. Majoritatea au fost răpuși de COVID.

Mulți au murit răpuși de COVID

Bogdan Stanoevici (62 de ani) s-a stins din viață pe 12 ianuarie. Fostul ministru și manager al Circului Metropolitan nu credea în coronavirus și era unul dintre contestatarii înfocați ai măsurilor de protecție. A murit răpus chiar de virusul pe care îl lua în derâdere.

image

Adi Bărar (61 de ani), liderul trupei Cargo, a murit tot de COVID, în martie, la Timișoara. Starea sa de sănătate era fragilă, întrucât suferea și de alte afecțiuni mai vechi. Medicii au făcut toate eforturile să-i salveze viața, dar se pare că acest virus nenorocit i-a afectat grav plămânii și organele.

image

Cornelia Catanga (63 de ani) a decedat tot în martie, la Spitalul Universitar din Capitală. Era infectată cu SARS-CoV-2 și, deși avea simptome, a preferat să se trateze acasă. Gestul a costat-o viața. Când a ajuns pe mâinile doctorilor, era deja prea târziu.

image

Gabi Luncă (82 de ani) a plecat „să cânte în ceruri” la începutul lunii aprilie. Și ea s-a luptat două săptămâni cu virusul ucigaș, în secția ATI a Spitalului Județean Ilfov.

image

Nelu Ploieșteanu (70 de ani), unul dintre cei mai apreciați cântăreți de muzică lăutărească, a murit în aprilie, la Spitalul Floreasca, din cauza complicațiilor pe fondul COVID.

image

Ion Dichiseanu (87 de ani). Luna mai ne răpește un mare și iubit actor român. A fost internat timp de peste 3 luni la Spitalul Floreasca, din cauza unei infecții cu o bacterie care i-a provocat o pneumonie bilaterală.

image

Am pierdut două personalități într-o singură zi

Ion Caramitru (79 de ani) a plecat dintre noi într-o zi frumoasă de duminică, 5 septembrie. Era internat de o lună la Spitalul Elias din Capitală, cu o problemă de sănătate inițial incertă. Ulterior, medicii i-au descoperit o infecție în sânge.

image

Ivan Patzaichin (71 de ani) a murit tot pe 5 septembrie. Practic, într-o singură zi am rămas fără o legendă a sportului mondial și fără un titan al teatrului și al filmului. Fostul canoist era internat de 3 luni la Spitalul Elias, fiind diagnosticat cu o boală incurabilă.

image

Petrică Mîțu Stoian (61 de ani) s-a stins fulgerător o lună mai târziu, pe 6 noiembrie, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Reșița. Fusese adus în stare gravă, cu insuficiență respiratorie, de la Clinica Nera, acolo unde urma un tratament de recuperare post-COVID cu oxigen hiperbaric.

image

Benone Sinulescu (84 de ani). Lumea muzicii românești se îndoliază din nou la 18 noiembrie, când se stinge o altă legendă – nea Beni. Suferea de multă vreme de afecțiuni cronice, dar nu a vrut să stea în spital. A murit acasă, la Arad.

image
image png
card ajutor jpg
image png
vladimir putin profimedia 0691860588 jpg
trans bhutan cnn
12 linda evangelista main jpg jpeg
foto 1   Cristina Spatar JPG
1 carmen tanase jpg jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
gabi badalau restaurant jpg
BeFunky collage (42) jpg
image png
278537985 466770881908509 7030144293581689858 n jpg
4 catalin botezatu despre tatal lui la cina cu adi hadean si ionela nastase jpg jpeg
image png