Primele imagini de la înmormântarea lui Ion Dichiseanu. O remorcă de flori și garda de onoare pentru marele actor

image
Ion Dichiseanu, înmormântat sâmbătă, 22 maifoto: BLITZ / CLICK!

Ion Dichiseanu este condus pe ultimul drum azi, 22 mai. Cortegiul funerar a plecat de la Teatrul Nottara spre cimitirul Bellu, din Capitală, acolo unde marele actor își va dormi somnul de veci, după o viață închinată scenei. Click! vă prezintă primele imagini de la ceremonia de înmormântare a lui Ion Dichiseanu.

Actorul Ion Dichiseanu, care a murit joi, la vârsta de 87 de ani, este înmormântat sâmbătă, la ora 12.00, la Cimitirul Bellu din Capitală. La ora 10.00, cortegiul funerar a plecat de la Teatrul Nottara spre cimitir, iar slujba de înmormântare va avea loc începând cu ora  12.00. Ion Dichiseanu va fi înmormântat cu onoruri militare. În anul 2019, actorul a fost decorat de preşedintele României, Klaus Iohannis, cu Ordinul Serviciul Credincios în grad de ofiţer.

Sute de coroane, buchete imense de flori, care abia încăpeau într-o remorcă, mesaje emoționante scrise pe panglici funerare, Garda de Onoare așteptând să își îndeplinească misiunea, oameni în haine cernite și ținând lumânări aprinse în mână, acestea sunt imaginile unei zile triste, în care ne luăm adio de la cel care l-a interpretat magistral pe Căpitanul Pierre Vaillant, în "Toate pânzele sus".

Ion Dichiseanu a murit la vârsta de 87 de ani

Joi, 20 mai, încă un colos al scenei românești a trecut la cele veșnice. Celebrul artist Ion Dichiseanu, sau Alain Delon de România, cum mai era supranumit datorită șarmului și talentului său, s-a stins la vârsta de 87 de ani, pe patul de spital, după ce  fost diagnosticat cu pneumonie severă bilaterală. Aproape cinci luni s-a chinuit cu boala. Totul a început în noiembrie 2020. Atunci a ajuns pentru prima dată la spital, unde i s-au făcut o radiografie şi un CT, dar i s-a pus un diagnostic greşit. În plus, a fost infectat cu o bacterie, care i-a provocat o pneumonie severă bilaterală iar în ianuarie a ajuns din nou la spital, unde a fost internat de urgenţă la Terapie Intensivă şi intubat. De atunci, maestrul scenei româneşti nu a mai ajuns acasă. S-a aflat în continuare sub supravegherea atentă a medicilor, i s-a administrat tratamentul de rigoare, iar fiica Ioana, fosta soție Simona și ginerele Adrian au ţin legătura cu el mai mult prin medici şi asistente. 

Știrea în curs de actualizare

Ioana Petric jpg
FotoJet jpg
Regina Elisabeta
BeFunky collage (12) jpg
militar pedofil jpeg
dragos patraru starea natiei sanatatii slab jpeg
cub loredana groza png
cub xonia png
Coolio FOTO Getty Images jpg
Nord Stream FOTO Shutterstock jpg
image
image
image
image
cub loredana groza png
FotoJet jpg
BeFunky collage (12) jpg
Adda
cub nicoleta luciu animat gif
simona gherghe