Cine l-a făcut pe Victor Socaciu să renunțe la cariera promițătoare de fotbalist

#Victor Socaciu

Victor Socaciu a fost un muzician de succes, dar puțină lume știe că regretatul artist, care a murit luni (27 decembrie), a fost și un fotbalist talentat. Folkistul a renunțat la cariera promițătoare în fotbal, din cauza unui celebru fotbalist.

Victor Socaciu a fost un mare microbist, dar și un fotbalist talentat Foto: Facebook
Victor Socaciu a fost un mare microbist, dar și un fotbalist talentat Foto: Facebook

Victor Socaciu a fost un rapidist convins! El și Adrian Păunescu au fost cei care au scris imnul Rapidului, în 1980, intitulat «Suntem peste tot acasă».

Puțin știu că pasiunea lui pentru fotbal nu a fost pur întâmplătoare. Victor Socaciu nu a fost doar un microbist înfocat, ci și un fotbalist talentat. El a început să joace fotbal la Steagul Roșu Brașov, acolo unde și-a făcut junioratul. A continuat să joace la școala Sportivă Brașov, unde a ajuns până în semifinalele campionatului național, în 70′.

«Dacă nu era el, ajungeam și eu în Națională»

Victor Socaciu a povestit cum, pe vremea când evolua la Steagul Roșu Brașov, a fost chemat la un trial la București, pentru echipa națională.

Însă, prestația lui a fost eclipsată de Ladislau Boloni, care evolua pe același post cu el, cel de mijlocaș. Victor Socaciu a mărturisit că ar fi jucat la echipa națională dacă nu avea ghinionul să fie pe același post cu Boloni.

«Neșansa mea a fost ca pe același post cu mine să joace și un băiat de la Târgu Mureș, nimeni altul decât cel care avea să devină marele Boloni. Dacă nu aș fi jucat pe același post cu el, poate că ajungeam și eu în Națională!… Așa a fost să fie!…», a declarat Victor Socaciu pentru Sport4all.

Victor Socaciu a murit la 68 de ani

 Victor Socaciu a decedat la vârsta de 68 de ani. Cântărețul avea mai multe probleme de sănătate și a murit la spital. Folkistul a suferit și un transplant de rinichi în trecut.

 În urmă cu 10 ani, Victor Socaciu a suferit și un transplant de rinichi. Se pare că rinichii transplantați n-au mai rezistat, potrivit fostei sale soții, Marina Almășan. De asemenea, folkistul a fost infectat și cu Covid-19 luna trecută. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
bia khalifa colaj instagram jpg
feli facebook jpg
freya allan jpg
banner Antonela Pătruț png
banner claudia patrascanu png
banner Antonio Pasarelli png
Snapinsta app 438169653 18437746927013370 2116600309572748650 n 1080 jpg
andreea balan si george burcea
image
actualitate.net
image
actualitate.net