Ce pensie avea Victor Socaciu! Artistul era supărat pe statul român

#Victor Socaciu

Victor Socaciu s-a stins din viață, luni, 27 decembrie, după mai multe luni de chin, la vârsta de 68 de ani. Celebrul folkist a strâns bani din compozițiile și piesele sale, dar pe lângă acestea a fost implicat și în politică. Muzicianul a plecat din această lume cu o supărare mare, legată de pensia pe care o încasa de la stat, după decenii întregi de activitate.

Victor Socaciu s-a plâns de pensia cu care trăia Foto: Facebook
Victor Socaciu s-a plâns de pensia cu care trăia Foto: Facebook

Victor Socaciu a cântat 50 de ani pe scenă și a fost în Parlament timp de 4 ani. Între anii 2012-2016 a fost parlamentar de Mureș din partea PSD. De asemenea, el a fost consul al României la Momtreal. Cu toate că a avut cinci decenii pe scenă, nu s-a putut bucura de o pensie prea mare.

Victor Socaciu s-a plâns de pensia mică

Victor Socaciu a dezvlăuit în urmă cu ceva timp că avea o pensie de 1.700 de lei și nu a avut parte de indemnizație ca parlamentar. Cântărețul s-a plâns că la vremea aceea de pensia micăpe care i-a dat-o statul după 50 de ani în care a fost artist.

«Trăiesc cu o pensie de 1.700 de lei. Atât mi-a dat statul după cei 50 de ani în care am activat ca artist. Sunt încă supărat pe faptul că indemnizația de parlamentar de 3.000 de lei, căci am fost parlamentar între 2008 și 2012, mi-a fost anulată. Cineva a considerat că este o pensie specială. Eu nu o văd altfel decât ca o indemnizație, nu ca o pensie. Atunci ce să mai spunem despre acele pensii de peste 30.000 sau 35.000 de lei? Acelora cum să le mai spunem dacă cele de 3.000 de lei sunt pensii speciale? Mi-am reprezentat țara cât de bine am putut și ca parlamentar, nu doar ca artist. Nu înțeleg în baza căror argumente s-a luat decizia anulării indemnizației în cauză.

Am fost și consul al României la Montreal. Să nu credeți că am în prezent vreun beneficiu material în urma acelui lucru. Nimic, absolut nimic», a declarat Victor Socaciu în urmă cu câteva luni, potrivit impact.ro.

Victor Socaciu a iubit scena! Acolo a stat și i-a încântat pe oameni 50 de ani din viaţa sa . A lansat foarte multe piese succes și a avut multe concerte atât în România cât și în străinătate. A cântat în China, Coreea, Germania, Republica Moldova. De asemenea, Victor Socaciu a mai fost și realizatorul unei emisiuni la TVR, „Vânare de vânt” și producător al emisiunii „Insula copiilor”, de la Național TV.

În anul 2004, Victor Socaciu a primit Meritul Cultural în grad de Cavaler de la președintele României. 

Cu toate acestea, el a suținut că statul nu i-a recunoscut toată perioada de activitate pe care a prestat-o în calitate de muzician. 

«Ca artist liber profesionist, statul român nici nu mi-a recunoscut toată perioada în care am muncit. Mai știe cineva că pe vremea comuniștilor existau atestate speciale pentru artiști și acelea se obțineau cu greutate? Mă cam îndoiesc! Singura mea consolare stă în întâlnirea cu publicul și în familia mea.

Mă bazez în special pe soția mea, cea care m-a îngrijit cu devotament ori de câte ori am avut nevoie!», a mai spus Victor Socaciu

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
lavinia si banica jpg
Artista s-a aflat în pragul anorexiei
vedete la un pas de moarte jpg
monica tatoiu
Alexandru Ciucu jpg
tania popa colaj facebook jpg
„Singurul om cu care probabil voi ține legătura este Zmărăndescu",  a spus Ana Maria Pal
image
actualitate.net
image
actualitate.net