Un psiholog dă verdictul în „Procedura secretă”. Le-a făcut portretul lui Marilu Dobrescu și Iustin Petrescu: „Un narcisist ascuns”

„Procedura secretă” difuzată de Marilu Dobrescu pe canalul ei de YouTube a creat o serie de reacții în mediul online. După ce împreună cu fostul iubit, Iustin Petrescu, au încercat să devină părinți și s-au luptat cu infertilitatea, însă toată lupta lor a fost fără rezultat și au ajuns să încheie relația. Ce spune un psihoterapeut despre toată această poveste și modul de a fi al fiecăruia în parte. 

Un psihoterapeut vorbește despre „procedura secretă” / foto: Colaj Click!
Un psihoterapeut vorbește despre „procedura secretă” / foto: Colaj Click!

Din ce în ce mai mulți oameni se regăsesc în povestea lui Marilu și a lui Iustin. De asemenea, lupta cu infertilitatea este, momentan, un subiect pe care foarte mulți îl evită. Creatoarea de conținut a trecut prin traume imense în timpul celor șapte proceduri de fertilizare in vitro.

Ce spune un specialist despre cazul „Procedura secretă”

Psihoterapeut Ana Maria a primit pe TikTok o întrebare referitoare la „procedura secretă”. Din punctul de vedere al acesteia, în relația celor doi a fost vorba despre două comportamente: borderline și narcisism. 

„Bună! Dacă nu te deranjează, poți să analizezi și tu povestea de viață a lui Marilu și Iustin? Sunt curioasă de părerea ta personală. Desigur, dacă dorești” - a fost întrebarea primită de psihoterapeut, pe pagina sa de TikTok.

„E povestea de iubire clasică între cineva cu border și un narcisist ascuns. Fiecare a iubit așa cum a putut și cum a putut, în funcție de cumulul de factori intrinseci și externi. Ea tinzând să se piardă pe ea (nu că din cauza că borderii au o slabă imagine de sine, tind să fuzioneze cu dorințele altora și să se sacrifice, deci să sufere exagerat). 

El dorind urmași, care sunt niște prelungiri narcisice. E genul de relație care poate dura foarte mult. Și a durat mult. 4 ani de suferință. Admir curajul lor. Ei au trăit și au arătat lumii totul. Povestea lor a adus plus valoare și lumină într-un subiect foarte sensibil și adesea întâlnit în ultima perioadă (n.r. infertilitatea)”, a explicat psihoterapeutul Ana Maria. 

Referitor la procedura de a rămâne însărcinată, psihoterapeutul este de părere că nu și-a putut îndeplini acest scop din cauza faptului că există un conflict interior.

„Pentru mine a fost interesant și curios momentul cu imunitatea. Corpul ei nu primește și nu acceptă copii. Inconștient nu. Ipoteza mea e că e un conflict intrapsihic și inconștient și tinde să se protejeze”, a mai spus psihoterapeutul. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
medicamente jpg
image
image
image
image
image
image
"Încă foarte umflată și cu vânătăi, dar abia aștept rezultatul final", spune Andreea Popescu
555 (8) jpg
jocuri de noroc online pacanele shutterstock
ava jpeg
banner Doina Teodoru png
image png
banner tzancă uraganu png
index (26) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net