Virgil Ianțu, cel mai mare susținător al fiicei sale, care se pregătește de examenul de Bacalaureat: „Neîncrederea și scenariile cele mai negre se așează în mintea lor”

Virgil Ianțu este un adevărat sprijin pentru fiica sa, Jasmina, care se pregătește să susțină examenul de Bacalaureat, fiind copleșită de emoțiile pe care le resimte. Recent, omul de televiziune a făcut o postare emoționantă pe rețelele de socializare prin care a vorbit despre experiența neplăcută de el când a dat BAC-ul, și cum reușește să își încurajeze fiica. 

Virgil și Jasmina Ianțu / foto: Social media
Virgil și Jasmina Ianțu / foto: Social media

Vedeta a dezvăluit cum, acum ani în urmă, înainte de examenul de Bacalaureat, directoarea liceului în care era elev a avut grijă să-l descurajeze „că nu va reuși să facă nimic în viață”. 

Virgil Ianțu: „Emoțiie extrem de puternice”

Printr-o postare pe Instagramul său, Virgil Ianțu a mărturisit că perioada premergătoare BAC-ului a fost puțin dificilă pentru el, întrucât s-a izbit de neîncrederea pe care directoarea liceului o avea față de el. 

„Am foarte proaspete emoțiile trăite în zilele premergătoare examenelor de la „BAC”. Trăiam niște emoții extrem de puternice însoțite de o presiune mult prea mare pentru sufletul unui puști de 18 ani. Noroc cu directoarea liceului care a venit la mama sa îi spună că nu voi reuși să fac nimic în viață, asta pentru că ea ura faptul că eu împreuna cu prietenul meu Rafi, ne strâmtam pantalonii de uniformă ca să fim mai „cheți”, adică mai șmecheri și pentru că am spart din greșeală o chiuvetă, sau poate pentru că eram mai neastâmpărat. Asta era atmosfera și starea cu care am intrat eu în „bac”. Ce m-a ajutat? Atitudinea părinților mei, care m-au susținut și m-au încurajat. Ei știau ce copil au. Da, unul neastâmpărat, dar care urma să ia 10 pe linie la materiile de specialitate la „bac”. Nu că mă laud, dar chiar așa e. Iar mi-am amintit de acel moment și mă ia un nod în stomac...” - și-a început mărturisirile Virgil Ianțu. 

„Trebuie să fim răbdători și înțelegători”

Astăzi, Virgil Ianțu observă emoționat cum anii au trecut și în prezent este tatăl unei fete minunate, pe care o susține în unul dintre cele mai importante și dificile momente din viața sa - BAC-ul. Omul de televiziune a ținut să le transmită tuturor părinților importanța susținerii copiilor în astfel de momente tensionante și importante pentru evoluția lor. 

„Astăzi, după câțiva anișori, sunt tatăl unei fete minunate care are același stres, doar că ea a avut parte de profesori și părinți care au susținut-o în toate etapele prin care a trecut. Noi, părinții trebuie să ținem cont de niște lucruri. În această perioadă în care copilul nostru învață, se acumulează presiunea dată de miza acestor examene.

Neîncrederea și scenariile cele mai negre se așează în mintea lor. Rolul nostru de părinți este foarte important acum. Trebuie să fim răbdători și înțelegători chiar și atunci când ne spun că ceea ce învață e inutil, că materia e învechită și că nu văd sensul comentariilor la română, etc. Logica dispare pentru că presiunea crește, iar ei au nevoie să se descarce și să își găsească înțelegere, să aibă un aliat în toată lupta asta cu învățatul. Noi trebuie să le fim cei mai buni aliați.

Să fim acolo dacă au nevoie să îi ascultăm la Română, Istorie, dacă au nevoie, să le spunem ca îi înțelegem că e extraordinar de greu și că suntem conștienți de presiunea pe care o au în suflet.” - a conchis omul de televiziune. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furtuna ploaie soare canicula FOTO Shutterstock
image
image
image
image
image
image
image png
Banner Nelu Vlad Azur
WhatsApp Video 2024 07 01 at 14 21 08 mp4 thumbnail png
banner karmen minune png
0 BHQ6vcGUxm4MwY5Z jpg
Dimitri Vegas Like Mike 2018 cr Boy Kortekaas billboard 1548 webp
Andreea Bălan pregătește pe 16 octombrie spectacolul aniversar pentru 30 de ai de carieră
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net