Directorul OPC Cluj: 17 tone de carne stricată au dispărut și se pot afla în comerț

Ultima actualizare:

    O parte din cantitatea de carne expirată a fost retrasă de pe piață (foto: Adevarul)
O parte din cantitatea de carne expirată a fost retrasă de pe piață (foto: Adevarul)

Zilele trecute, au fost importate din Anglia 20 de tone de carne stricată. La Cluj au fost reținute de la vânzare trei tone, însă celelalte 17 tone au dispărut ca prin minune. Aproximativ 17.000 de oameni s-ar putea îmbolnăvi dacă vor consuma din produsele ale căror termen de valabilitate a expirat.

"Nu știu dacă cele 17 tone de carne au fost retrase de la comercializare", a declarat, aseară, la România TV directorul OPC Cluj, Mircea Radu. Întreaga cantitate de carne a fost plimbată de la un operator economic la altul. "Au intrat mai întâi într-o firmă din Bucureşti, apoi au ajuns la una de la Oradea, apoi iar la Bucureşti, iar apoi au ajuns în Cluj. Din cunoștințele noastre, șase tone au plecat la Bistriţa", a declarat Radu.

Descoperirea celor trei tone de carne de pui stricată de la Cluj s-a făcut ieri dimineață, când reprezentanții OPC s-au prezentat la depozitul unde se afla marfa. "Nici operatorul economic nu știa ce are în depozit", spune Radu.

Au fost nereguli și în ceea ce privește declarațiile de conformitate pe care firmele importatoare sunt obligate să le depună. "Nu se hotărau ce să scrie pe acele declarații de conformitate", spune oficialul. Pentru că li se permite să scrie ce vor ei în declarații de conformitate, bineînțeles pe răspundere proprie, celor de la OPC Cluj le-a fost greu să identifice despre ce fel de produse din carne de pui este vorba mai exact, mai spune Radu.

Potrivit etichetelor produselor, marfa expirase în luna decembrie a anului trecut. "Produsele aveau şi o etichetă suplimentară, care ar fi permis comercializarea produsului în stare congelată. S-a luat decizia de a retrage întreaga cantitate de pe piaţă", a explicat directorul OPC Cluj.

Radu a mai spus că, făcând un calcul simplu, cele 17 tone de carne stricată ar fi putut ajunge la 17.000 de români ale căror vieți s-ar putea afla în pericol.

Mircea Radu a trimis o sesizare la ANPC pentru a semnala situația, însă n-a primit încă niciun răspuns. Comisariatelor de poliție din București și Bihor li s-a adus la cunoștință situația.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Jennifer Lopez în bej, Profimedia (5) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
cora pearl
explozii liban afp jpg
pestera ghetarul focul viu jpg
caius covrig jpg
Nutu Camataru FOTO Captură video
accident masina tramvai Bucuresti, foto facebook jpg
planseul de la unirii jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net