Imagini horror de sub planșeul de la Piața Unirii care stă să se prăbușească punând viețile oamenilor în pericol. Cum au reacționat autoritățile. VIDEO

Joi se desfășoară verificări după ce starea planșeului din zona Unirii s-a deteriorat, conform celei mai recente expertize. Raed Arafat, șeful DSU, împreună cu primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, și prefectul Capitalei, Mihai Toader, au coborât în subteran pentru a evalua situația.

Piața Unirii din București Foto: Arhivă
Piața Unirii din București Foto: Arhivă

Experții au emis un nou avertisment privind necesitatea urgentă de a începe lucrările de reabilitare a planșeului.

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, alături de secretarul de stat Raed Arafat, prefectul Mihai Toader, experți și profesori de la Universitatea Tehnică de Construcții București, proiectanți și constructori, va efectua joi, 19 septembrie, de la ora 11:00, o inspecție urgentă la Planșeul Unirii.

„Până acum, nicio echipă de jurnaliști nu a reușit să pătrundă în subteran pentru a vedea starea actuală a planșeului Unirii.

Tot ce am văzut erau imagini furnizate de experții care au intrat acolo pentru expertize. Acestea au relevat un grad ridicat de risc, situat la nivelul IV din V posibile. Primarul Sectorului 4, șeful DSU și prefectul Capitalei urmează să sosească aici în câteva momente pentru a inspecta personal situația alături de specialiști”, a declarat reporterul Antena 3 CNN, Radu Tiliță, prezent la fața locului.

La această acțiune vor participa reprezentanți ai tuturor instituțiilor publice implicate în reabilitarea megastructurii de beton care acoperă râul Dâmbovița. Această inspecție vine în urma celui mai recent raport întocmit în august anul acesta.

Situația de la Piața Unirii este una foarte gravă

Conform raportului, de la ultima expertiză tehnică, în care Planșeul Unirii a fost încadrat la starea IV (nesatisfăcător), degradările s-au agravat, existând riscul ca anumite elemente structurale să cedeze sub trafic, ceea ce ar putea duce la ruperea plăcii de beton, cu consecințe grave pentru siguranța circulației.

„Armătura de fier este vizibilă cu ochiul liber”, a adăugat Radu Tiliță.

După inspecția planșeului, delegația va vizita subteranul Pasajului Unirii, prin stația de metrou Unirii 2, pentru a evalua starea tehnică a pereților tunelului rutier.

Vizita sub Planșeul Unirii va presupune parcurgerea unui traseu de aproximativ 400 de metri, prin albia râului Dâmbovița, începând de la strada Halelor până la peretele Pasajului Unirii.

Conform ultimei expertize realizate în august pentru Primăria Sectorului 4, există elemente ale planșeului care pot ceda în orice moment.

Lucrările ar putea începe imediat după ce primarul general, Nicușor Dan, va semna avizul final. Finanțarea și constructorii sunt deja asigurați, fiind necesară doar semnătura edilului.

Cu toate acestea, Nicușor Dan susține că există zone care nu necesită o reconstrucție completă, motiv pentru care analizează mai atent documentele depuse. Odată ce lucrările vor începe, se estimează că noul centru al Bucureștiului va fi gata în aproximativ doi ani.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
politist1 jpg
Regina Margrethe a Danemarcei   Per Morten Abrahamsen jpeg
ambulanta elevi pexels jpg
index webp
dovleac istock jpg
tigara fum  dependenta  productie tigari   foto pixabay jpg
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
cora pearl
image
actualitate.net
image
actualitate.net