Locul din România înconjurat de frumusețe și legende! Este o destinație superbă despre care nu mulți români știu

Atunci când vine vorba despre potențialul turistic, România este un adevărat cufăr de comori, iar indiferent cât de adânc am căuta în el, tot vom mai da peste câteva nestemate ascunse. Iar o astfel de nestemată rară se găsește în Munții Aninei și este un loc de o frumusețe rară. Este vorba despre lacul Ochiul Beiului, pe care trebuie să îl vizităm măcar odată în viață.

Apa lacului are o culoare incredibilă
Apa lacului are o culoare incredibilă

Unele destinații din țara noastră sunt deja atât de populare încât au devenit recunoscute și pe plan internațional, însă, există și altele la fel de superbe, care totuși nu se bucură de o popularitate la fel de mare. Iar un mic lac din Munții Aninei, pe care nu mulți români îl cunosc, este, de fapt, unul dintre cele mai frumoase locuri din țara noastră!

Lacul Ochiul Beiului are un diametru de aproximativ 15 metri și o adâncime maximă de 3,6 metri. El se găsește în județul Caraș Severin, în apropierea satului Potoc, la o altitudine de 310 metri. Iar imediat ce vom vedea acest lac, ne vom da seama de ce este atât de apreciat de turiștii care îl vizitează.

Apa din lac nu îngheață nici iarna

Apa din acest lac superb are o culoare unică, verde-albastră. Mai mult decât atât, lacul nu îngheață nici măcar în toiul iernii, iar acest lucru se datorează izvorului care îl alimentează mereu cu apă. Iar nu doar natura este superbă în acest loc, ci și animalele din jurul lacului!

Turiștii pot vedea tot felul de păsări superbe, iar pe fundul lacului pot fi zăriți și păstrăvi. Acest loc se află în Parcul Național Cheile Nerei, iar dacă ne dorim o drumeție de vis în România, lacul poate fi destinația ideală.

Se spune că ielele vin la acest lac

Apa transparentă a lacului impresionează toți turiștii care ajung aici, iar pe drum mai putem admira și alte locații superbe, cum ar fi Cascada La Văioaga. Însă, pe lângă frumusețea acestui loc de vis, există și nenumărate legende, care ne vor face experiența și mai unică!

Mai precis, localnicii spun că până și în ziua de astăzi, în noaptea de Sânziene, ielele vin la acest lac pentru a face baie și pentru a dansa.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
mario iorgulescu jpg
politist1 jpg
Regina Margrethe a Danemarcei   Per Morten Abrahamsen jpeg
ambulanta elevi pexels jpg
index webp
dovleac istock jpg
tigara fum  dependenta  productie tigari   foto pixabay jpg
cora pearl
image
actualitate.net
image
actualitate.net