Un fenomen unic în Europa poate fi admirat în țara noastră! Unde se află Focurile Vii și ce spun legendele despre acest loc
Deja știm cu toții că țara noastră este un adevărat cufăr de comori, atunci când vine vorba despre potențialul turistic. Iar de acest lucru se conving și tot mai mulți străini care aleg să își petreacă vacanța aici, în fiecare an. Însă, există și unele locuri din România care sunt mai puțin cunoscute, deși sunt absolut uimitoare! Iar Focurile Vii, din Buzău, trebuie vizitate măcar odată în viață!
Există nenumărate destinații incredibile în țara noastră, însă unul dintre cele mai unice se află în județul Buzău, unde vom găsi un loc extrem de rar, care mai este întâlnit doar în câteva alte puncte de pe glob! Mai precis, este vorba despre Focurile Vii din satul Lopătari, în comuna Terca. Un loc care se află la numai 60 de kilometri de Buzău și pe care trebuie să îl vizităm, măcar odată în viață!
Flăcările de aici ajung și la o înălțime de aproximativ 20 de centimetri, iar motivul pentru care acest fenomen rar ar avea loc în Buzău este faptul că gazele existente în zonă se aprind în urma frecării cu solul, iar la suprafață pot fi văzute aceste mici flăcări.
Este singurul loc din Europa unde poate fi văzut acest fenomen
De altfel, România este și singurul loc din Europa în care putem admira un astfel de spectacol natural! Dacă vrem să mai vedem și altă zonă în care flăcările ard continuu, în mod natural, ar trebui să mergem în locuri destul de îndepărtate, cum ar fi Statele Unite, Australia, sau câteva zone din Asia.
Iar dacă tot vorbim despre fenomene unice în Europa, un alt loc unic de-a lungul continentului se află la doar puțină distanță de Focurile Vii! Este vorba despre Vulcanii Noroioși, pe care îi putem vizita, dacă tot ajungem în această zonă.
Se spun nenumărate legende despre Focurile Vii
Aceste flăcări au și o culoare albăstruie, iar de-a lungul timpului s-au spus nenumărate legende despre originea acestui fenomen atât de rar.
De exemplu, în popor se credea că aici ar fi trăit, cu mult timp în urmă, un balaur înfricoșător, cu mai multe capete, care teroriza populația. În cele din urmă, un tânăr curajos l-ar fi provocat pe balaur la luptă, iar după două zile și două nopți, el a retezat capetele balaurului. Acestea s-ar fi risipit prin zonă, iar în locurile unde au căzut, acum ar arde flăcări din pământ.