Cu ce trebuie stropiți trandafirii în luna octombrie? Grădinarii cu experiență ne spun secretul

Luna septembrie pare să treacă într-un ritm amețitor, iar o scurtă privire în calendar ne va arăta că deja începem să ne îndreptăm cu pași repezi și spre octombrie. Iar în cea de-a doua lună de toamnă este foarte important să știm cum trebuie să avem grijă de trandafirii noștri, pentru ca aceștia să treacă cu bine peste sezonul rece!

Este important să avem grijă de trandafiri în luna octombrie / foto: Pixabay
Este important să avem grijă de trandafiri în luna octombrie / foto: Pixabay

Poate că mulți dintre noi se gândesc că încă ne mai aflăm în primele zile de toamnă, însă o scurtă privire în calendar ne va arăta că deja începem să ne apropiem de luna octombrie! Iar dacă avem norocul de a locui la propria curte, este foarte important să știm cum trebuie să avem grijă de trandafirii noștri, în această perioadă din an.

Aceștia vor avea nevoie de o atenție deosebită în luna octombrie, pentru a avea parte de tot ajutorul posibil în fața sezonului rece din an. Iar primul lucru pe care îl putem face în luna octombrie este să tăiem florile ofilite, cât și crengile uscate. În plus, este important să îndepărtăm frunzele căzute la sol, pentru a preveni răspândirea bolilor.

Cum trebuie îngrijiți trandafiri toamna

Atunci când vine vorba despre cantiatea de apă de care au nevoie trandafirii toamna, este important să avem grijă ca solul din jurul lor să nu fie prea ud, deoarece apa nu trebuie să stagneze în jurul rădăcinii.

Mai mult decât atât, este foarte important să fim atenți la sănătatea trandafirilor noștri, iar o măsură de precauție la care putem apela în luna octombrie este aplicarea unui tratament preventiv fungicid.

Cu ce trebuie stropiți trandafirii în luna octombrie

Desigur, pentru ca trandafirii să tracă cu bine peste iarnă, ei vor avea nevoie și de un îngrășământ bun și echilibrat. Acesta trebuie să conțină nutrienți utili trandafirilor, cum ar fi azot, fosfor, cât și potasiu. Astfel de ingrediente vor ajuta trandafirii să se dezvolte armonios și să reziste în fața frigului.

Zeama bordeleză este perfectă pentru trandafiri în luna octombrie, mai ales datorită conținutului ei de cupru. În plus, ea poate proteja trandafirii de anumite boli destul de comune care afectează florile.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Stațiunile din județul Brașov rămân în topul preferințelor românilor FOTO Poiana Brașov
image png
Satul Târsa din Hunedoara  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL jpg
454708605 8895222737161099 1234390086311424873 n jpg
Balea Lac scaled 1 logo jpg
monede valoroase depositphotos1 jpg
pensioanr uk jpg
Matei Vali Catalina disparuta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net