Băutura banală care ne ajută să trăim mai mult. Dacă o consumi, viața ta va fi mai lungă

Este una dintre cele mai populare băuturi din lume, iar și în țara noastră ea este consumată zilnic de către nenumărați români. Însă, nu foarte multă lume știe că, pe lângă faptul că ne poate oferi un plus de energie, ea ne poate ajuta și să avem parte de o viață mult mai îndelungată! Este vorba despre cafea, o băutură care poate avea efecte pozitive asupra longevității.

Cafeaua are nenumărate efecte benefice pentru sănătate / foto: IStock
Cafeaua are nenumărate efecte benefice pentru sănătate / foto: IStock

Cafeaua este o băutură extrem de populară de-a lungul globului, iar deja există nenumărate modalități în care ea poate fi servită. Însă, nu foarte mulți oameni știu și faptul că această băutură poate fi utilă pentru sănătatea organismului nostru! Cafeaua chiar ne poate ajuta să avem un risc mai scăzut de a ne confrunta cu anumite boli de inimă!

În plus, doar o simplă ceașcă de cafea pe zi ne poate ajuta să reducem riscul de deces, în general! Un studiu efectuat în Marea Britanie a arătat faptul că cei care au consumat între 2,5 și 4 căști de cafea pe zi au avut un risc de deces mai mic cu 29%.

Efectele nebănuite ale cafelei

Desigur, atunci când vine vorba despre cafea, ingredientul cel mai faimos din aceasta este cafeina. Însă, pe lângă aceasta, cafeaua mai conține nenumărate alte componente, peste 100, care sunt biologic active.

Experții consideră că aceste componente, care nu au cofeină, ar putea fi responsabile pentru efectele pozitive pe care cafeaua le are împotriva bolilor cardiovasculare, cât și pentru capacitatea acestei băuturi de a ne spori longevitatea.

Nu trebuie să adăugăm lapte în cafeaua de dimineață

Medicii ne mai atrag atenția că, atunci când dorim să beneficiem din plin de efectele pozitive ale cafelei, încă de dimineață, nu ar trebui să adăugăm lapte, sau orice alt ingredient, în aceasta!

Băută simplă, ea poate fi utilă organismului nostru, în nenumărate moduri. Un alt efect benefic al cafelei este faptul că poate reduce riscul de apariție al bolii Parkinson's, iar pentru persoanele care deja se confruntă cu aceasta, cafeaua tot este utilă, deoarece îi poate ajuta să se coordoneze mai ușor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
pestera ghetarul focul viu jpg
caius covrig jpg
Nutu Camataru FOTO Captură video
accident masina tramvai Bucuresti, foto facebook jpg
colin farrell transformare jpg
planseul de la unirii jpg
shutterstock 1195754011 scaled jpg
Captură de ecran din 2024 09 19 la 12 02 07 png
image
actualitate.net
image
actualitate.net