Alimentele care ne pot slăbi oasele fără să știm. Mai toți românii le consumă în fiecare zi

Cu toții știm că există anumite alimente care ne pot ajuta oasele să fie mai puternice, de-a lungul timpului. Iar dacă astfel de alimente există, nu va mira pe nimeni să afle că există și altele care au exact efectul opus! Aceste lucruri ar trebui scoase din dietă, deoarece ne slăbesc serios oasele!

Anumite alimente banale ne pot slăbi oasele
Anumite alimente banale ne pot slăbi oasele

Din păcate, unele dintre aceste alimente sunt extrem de populare printre români, care nu știu câte efecte negative pot avea, pe termen lung. Chiar și calciul și vitamina D, în mod normal cruciale pentru un sistem osos sănătos, pot începe să aibă exact efectul opus, dacă depășim cantitatea zilnică optimă.

„Cerințele de calciu și vitamina D depind de vârstă, așa că asigurați-vă că sunteți conștienți de doza optimă pentru dumneavoastră”, a explicat, potrivit adevarul.ro, medicul ortoped Liz Matzkin.

Alcoolul și cafeaua ne pot slăbi oasele

Alcoolul este unul dintre alimentele care trebuiesc evitate, deoarece poate absorbi nutrienți importanți pentru oase, cum ar fi calciul, magneziul, cât și vitamian D. În plus, consumul excesiv de alcool poate duce chiar și la un risc mai mare de a suferi fracturi.

„Un consum crescut de alcool poate altera capacitatea organismului de a absorbi substanțe nutritive importante care sunt de fapt benefice pentru sănătatea oaselor, cum ar fi calciul, vitamina D și magneziul”, mai spune medicul ortoped.

Aceste alimente ne pot pune în pericol sănătatea

Chiar și cafeaua, atât de populară în țara noastră, poate fi periculoasă. Ea poate accelera pierderea de calciu, așa că trebuie să fim atenți la cât de multă cafea consumăm și cât de des o facem.

„Luați în considerare opțiunile de cafea sau ceai decofeinizate dacă aveți nevoie doar de ceva care să vă încălzească sau, chiar mai bine, un pahar înalt de apă”, spune specialistul.

Alte alimente care ne pot provoca probleme la nivelul oaselor sunt tărâțele de grâu, cât și sarea. Aceasta din urmă poate provoca pierderea calciului din oase, iar un partea cea mai proastă este faptul că sarea poate fi ascunsă și în alte produse pe care le consumăm de-a lungul zilei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
executie ceausescu jpg
femeie ceai raceala jpg
roman in germania terorizat de conationali jpg
2 regele carol al doilea jpg jpeg
casa verde jpg
accident bucuresti jpg
Stațiunile din județul Brașov rămân în topul preferințelor românilor FOTO Poiana Brașov
image
actualitate.net
image
actualitate.net