Ingredientul secret folosit de bunicii noștri pentru plăcinta de dovleac! Îi dă un gust cu totul special

Toamna este anotimpul favorit al pofticioșilor din țara noastră, deoarece o mulțime de preparate sunt pregătite, în mod tradițional, în această perioadă din an. Iar una dintre cele mai delicioase rețete pe care le vom pune pe masă toamna este plăcinta de dovleac, care cu ajutorul unui simplu ingredient va avea același gust delicios ca cel din copilărie.

Plăcinta de dovleac este foarte populară toamna / foto: Shutterstock
Plăcinta de dovleac este foarte populară toamna / foto: Shutterstock

Plăcinta de dovleac este una dintre cele mai delicioase sortimente de plăcintă pe care le putem pregăti, iar cei mai mulți dintre noi obișnuim să pregătim această rețetă de-a lungul toamnei, Însă, deși pare o rețetă destul de simplă, trebuie să știm că un simplu ingredient poate schimba complet gustul acestei plăcinte!

Iar nu doar că acest ingredient va schimba gustul plăcintei, dar îi va da aceeași aromă precum o avea plăcinta de dovleac pe care ne-o amintim din copilăria noastră!

Ingredientul secret din plăcinta de dovleac

Pentru a pregăti această plăcintă, tot ce trebuie să avem la îndemână este dovleacul (cam 1200 de grame vor fi de ajuns), 150 de grame de zahăr, 70 ml de ulei, un plic de zahăr vanilat, o lingură de scorțișoară, 500 de grame de făină, cât și puțină sare.

De asemenea, alte ingrediente necesare în această rețetă sunt 200 ml de apă caldă, un ou, cât și o mică rezervă de ulei pe care o vom folosi atunci când întindem foile de plăcintă. Iar pentru ca plăcinta să aibă un gust unic, de care poate că mulți ne vom aminti din copilărie, putem adăuga și o jumătate de pahar de vin!

Cum pregătim o plăcintă delicioasă de dovleac

Primul pas este să punem dovleacul ras în tigaie, cu foarte puțin ulei și să îl călim alături de zahăr, cam cinci minute. Apoi, vom adăuga și scorțișoara și vom mai lăsa dovleacul să se călească în tigaie, vreme de încă cinci minute.

Penntru foi, vom pune oul, făina, sarea, alături de apa caldă, ulei, oțet, iar apoi vom începe să frământăm. Desigur, este important ca oul să fie bătut înainte! După ce aluatul este lăsat să crească vreme de o oră, vom lua biluțe mici care vor fi întinse cu sucitorul, adăugăm dovleacul și rulăm bine foaia.

Aceste rulouri vor fi băgate la cuptor vreme de 45 de minute, iar la final vom avea o plăcintă delicioasă, de care nu ne vom mai sătura!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
printul william kate middleton jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
IMG 3157 PNG
chef scarlatescu jpg
suc de lămâie beneficii jpeg
zodii norocoase jpg
Metropolitan Life picture jpg
pexels karolina grabowska 5979667 jpg
horoscop jpg
tarta struguri jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net