«Azi sărbătoresc o lună de când m-am născut a doua oară»

Ultima actualizare:
Avion Iovan accident aviatic (FOTO MEDIAFAX)
Avion Iovan accident aviatic (FOTO MEDIAFAX)

Drama medicilor care au supravieţuit accidentului aviatic din Apuseni continuă, la o lună de la teribilul eveniment. Medicul Sorin Ianceu s-a întors la spital iar copilotul Răzvan Petrescu speră să fie externat mâine. Romaniţa Iovan nu şi-a revenit din şocul pierderii fostului soţ, pilotul Adrian Iovan şi se pregăteşte de parastasul de 40 de zile.

"Sunt în recuperare, încet, dar sigur. Mai am dureri la spate, coastele încă dor. Piciorul aşteptăm să vedem cum va fi după plastia cu piele. Am venit la consult. Săptămâna viitoare, voi face o intervenţie la picior. Va fi luată piele dintr-o parte ca s-o pună deasupra plăgii. Este o zonă granulară, care nu este acoperită cu piele. Mâine (n.r. astăzi), în 20 februarie, voi avea ziua de naştere de o lună, pentru un bebeluş merg bine, sunt mândru că şi vorbesc ", ne-a spus emoţionat medicul Sorin Ianceu, ieri, când a venit la Cluj pentru un nou control. El a spus că îl va vizita pe copilotul Răzvan Petrescu, singurul care a mai rămas internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca, şi a spus că ţine legătura zilnic cu ceilalţi medici răniţi în accident.

Avionul s-a prăbuşit în creierii Munţilor Apuseni, în 20 ianuarie (Foto: mediafax)

Copilotul ar putea fi externat mâine
Copilotul ar putea fi externat mâine

Cum vede medicul drama suferită, la o lună de la producerea acesteia? "Nu e ceva ce îţi schimbă parcursul radical în viaţă, trebuie să iei tot ce ai învăţat din această experienţă şi să pui în practică în fiecare zi ", ne-a răspuns el. Spre deosebire de medicul Radu Zamfir, care s-a întors repede în sala de operaţii, Ianceu nu a putut până acum să revină la muncă. " Atât mai vreau : sala şi bisturiul. Altceva, nu. M-am săturat de pat, de corset, de tot. Vreau sală de operaţie, vreau înapoi acolo unde sunt eu şi pentru ce am învăţat ".

La o lună de la teribila tragedie din Munţii Apuseni, procurorii au adăugat la dosar încă două infracţiuni. Secţia Parchetelor Militare a dispus începerea urmăririi penale şi pentru neluarea şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

CLIIMA20140203 0119 1 jpeg

Până acum cercetările vizau infracţiunile de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, neglijenţă în serviciu şi infracţiunea care priveşte încălcarea de către personalul aeronautic civil a îndatoririlor de serviciu. Urmărirea penală a fost începută de procurorii militari prin raportare la faptul că au murit doi oameni.

Pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion au murit în accidentul din 20 ianuarie

simeon stalpnicul png

Aceste infracţiuni se pedepsesc cu închisoare de la 15 la 25 de ani. În urma accidentului aviatic produs în 20 ianuarie, şi-au pierdut viaţa pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion, iar copilotul Răzvan Petrescu şi medicii Radu Zamfir, Valentin Calu, Cătălin Pivniceru şi Sorin Ianceu au fost răniţi. (A. Bucur)


    Copilotul ar putea fi externat mâine
Copilotul ar putea fi externat mâine

Adrian Iovan şi-a găsit sfârşitul, la 20 ianuarie, în avionul pe care-l pilota. În ultima lună, fosta soţie, Romaniţa Iovan a fost puternic afectată şi încearcă să-şi revină din starea de depresie. Cu lacrimi în ochi, aceasta a fost frecvent la mormântul celui care i-a dăruit un băieţel, i-a aprins lumânări şi a plătit o femeie să aibă grijă de mormânt şi să-l tămâieze. Mai mult, surse din prejma Romaniţei ne-au mărturisit că ea a luat iniţiativa pentru organizarea parastasului de 40 de zile iar masa o va pregăti chiar în comuna Horea, unde sunt invitaţi toţi sătenii în frunte cu cei care au participat la acţiunea de salvare.

simeon stalpnicul png

Managerul Spitalului de Urgenţă din Cluj a declarat pentru Click! că starea lui Petrescu se îmbunătăţeşte şi cel mai probabil va putea fi externat mâine. Răzvan Pe­­trescu este supravieţuitorul cu cele mai grave răni. Tânărul de 23 de ani a avut mai multe fracturi la nivelul feţei şi la picioare. De altfel, el a fost operat de trei ori de medicii clujeni, iar, săptămâ­na trecută, după aproape pa­tru săptămâni, el a fost mutat de la Terapie intensivă. În prezent, el se află într-un salon din secţia Chirurgie, iar, ca metodă de recuperare post-operatorie, copilotul face kinetoterapie activă şi pasivă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Statiunea Saturn jpg
image
image
image
image
image
image
tanorexia obsesia pentru o piele bronzata cum se trateaza afectiunea 18715946 jpg
pod braila jpg
schit tanacu 1 jpg
bacsis sua png
Alergii FOTO Shutterstock jpg
girafa jpg
Statiunea Saturn jpg
trandafiri pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net