Poliţiştii au furat ţigări confiscate de 60.000 €?

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

De ce să distrugă ţigări de 60.000 de euro, în loc să le vândă şi să-şi bage banii în buzunar? Aşa au gândit, probabil, angajaţii Poliţiei Rădăuţi, când au furat din Camera de Corpuri Delicte 52 de baxuri de ţigări de contrabandă. Totul a fost însă depistat de un control de rutină al IPJ Suceava.

Sute de mii de pachete de ţigări sunt confiscate, an de an, de oamenii legii de la contrabandişti. Legea spune că mărfurile se depozitează într-o cameră specială a Poliţiei, până la soluţionarea cazurilor. Apoi, trebuie distruse! Un control de rutină efecutuat de conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Suceava la Camera de Corpuri Delicte a Poliţiei Rădăuţi i-a lăsat cu gura căscată pe oamenii legii. 52 de baxuri de ţigări de contrabandă au dispărut!

„În urma verificărilor s-a descoperit un minus de ţigarete, mărcile Viceroy şi Winston. Deocamdată nu se cunosc cantităţile lipsă, dar o comisie care se ocupă de acest caz va stabili exact aceste detalii", a spus subcomisarul Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava.

Chiar dacă oficial nu se ştie exact care este cantitatea de ţigări care a dispărut, surse citate de „Monitorul de Suceava" spun că ar fi vorba de 52 de baxuri de ţigări, caz în care valoarea prejudiciului se ridică la circa 60.000 €. Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi a deschis un dosar penal în acest caz şi va începe audierile pentru a se stabili cu exactitate unde a dispărut marfa confiscată.

simeon stalpnicul png

Caz similar la Poliţia Gura Humorului. În 2010, Dumitru Drelciuc, profitând de faptul că era gestionar al bunurilor aflate în camera de corpuri delicte, a furat 81.161 de pachete de ţigări, pe care le-a vândut şi şi-a însuşit banii.

El s-a îmbogăţit cu aproape 800.000 lei. Pentru a-şi acoperi ilegalităţile, agentul a trecut în registru că a predat, de 109 ori, diferite cantităţi de ţigări către o firmă din Bucureşti, care se ocupa cu distrugerea ţigărilor. Anchetatorii au aflat ulterior că firma respectivă era dizolvată. În martie 2012, Dumitru Drelciuc a fost condamnat la trei ani de puşcărie pentru delapidare, fals intelectual şi uz de fals şi a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare cu executare.

Ţigările confiscate se păstrează în camera de cor­puri delicte până la o hotărâre judecătorească definitivă. Ulterior, sunt predate firmelor producătoare de ţigarete, care ar trebui să le distrugă. Distrugerea se face în prezenţa unei comisii formată din reprezentanţi ai Fiscului, ai Protecţiei Consumatorilor şi ai Protecţiei Mediului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Tom Parker Bowles cu Printul William si Printul Harry la nunta lui Charles cu Camilla   profimedia 0218936184 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
ferma dacilor jpg
Doctor medic pacient consultatie FOTO Shutterstock jpg
Județul Galați, grav afectat de inundații FOTO: CJ Galați
eclipsa pixabay jpg
borsec jpg
american venit prima data in romania jpg
dani vancu buncar instagram jpg
Ofițeri români, înainte de Primul Război Mondial (© Library of Congress)
image
actualitate.net
image
actualitate.net