De câte ori a atacat Germania România de-a lungul istoriei? Momentele dificile în care cele două state au ajuns în conflict

De-a lungul istoriei sale, România a fost implicată în mai multe războaie, iar dacă vom privi și mai departe în istorie, vom vedea că aceste teritorii au fost adesea câmp de luptă între diversele puteri vecine nouă. Însă, cum stau lucrurile atunci când vine vorba despre o putere care nu ne era vecină? Mai precis, câte conflicte militare au existat între țara noastră și Germania?

Ofițeri români înainte de Primul Război Mondial
Ofițeri români înainte de Primul Război Mondial

Teritoriile care aveau, în cele din urmă, să devină parte a României de astăzi au fost, de-a lungul secolelor, câmp de luptă între imperiile a căror granițe ajungeau în această zonă. Otomani, ruși, austrieci, sau chiar și polonezi și maghiari, conflictele dintre aceste popoare și-au pus o amprentă puternică și asupra noastră.

Însă, cum stau lucrurile atunci când vine vorba despre conflicte militare între România și Germania? În primul rând, trebuie să trasăm o limită de timp, altfel discuția devine mult prea subiectivă și dificilă. Astfel, vom vorbi doar despre statele moderne, adică Germania (fondată în 1871) și România (care apare din 1859).

De câte ori a atacat Germania România

Astfel, deja începem să avem un interval de timp mult mai restrâns, iar dacă privim la datele la care au apărut cele două țări pe hartă, poate că deja intuim care au fost momentele care au dus la război între ele.

Mai precis, Germania a atacat România doar de două ori de-a lungul istoriei, în cele două Războaie Mondiale. În 1916, contraofensiva germană condusă de generalul August von Mackensen ocupă o bună parte din România, inclusiv Bucureștiul.

Trupele române au mai rezistat în Moldova, dar în 1918, românii sunt nevoiți să semneze Tratatul de la București, în 1918. Dar, peste câteva luni, ostilitățile se reiau, iar Primul Război Mondial se încheie pentru români prin Marea Unire.

Războaiele Mondiale au adus Germania împotriva României

Al Doilea Război Mondial aduce România și Germania din nou într-o stare de conflict. Deși cele două țări încep ostilitățile de aceeași parte, iar România, sub regimul lui Antonescu, participă la invadarea Uniunii Sovietice în 1941, lucrurile se vor schimba în doar câțiva ani.

După ce Regele Mihai preia puterea, pe 23 august 1944, el întoarce armele împotriva Germaniei naziste. În acel moment, trupele germane atacă imediat Bucureștiul, cât și alte zone, pentru a păstra controlul asupra resurselor naturale din România. Însă, trupele române, alături de sovietici, reușesc să respingă atacurile germane.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Garner Affleck jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Bucovina  sursa foto   Shutterstock jpg
Marea Neagră FOTO Shutterstock
Kate Middleton Foto Instagram jpg
zodia care va primi o mostenire jpg
avion companie HiSky jpg
Sofia jpg
iulius caesar jpg
pasageri avion foto pixabay
image
actualitate.net
image
actualitate.net