Cum pot evita românii din diaspora cozile la votul din turul doi

Ultima actualizare:

    Autoritățile de la București promit condiții decente la vot pentru scrutinul din 16 noiembrie
Autoritățile de la București promit condiții decente la vot pentru scrutinul din 16 noiembrie

Românii din afara țării care vor să-și exprime opțiunea politică la alegerile din 16 noiembrie au primit garanții de la autoritățile din România că nu vor mai fi umiliți în secțile de votare. Conform ultimei decizii a Biroului Electoral Central (BEC) declarațiile pe proprie răspundere pot fi completate acasă și semnate în secția de votare.

Autoritățile române promit condiții mai bune pentru românii din diaspora care vor să vină la vot în tutul doi al alegerilor prezidențiale (16 noiembrie). Birourile electorale ale secțiilor de votare vor avea mai mulți membri, aleși de pe o listă întocmită de reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe. Aceste persoane trebuie să aibă „o bună reputaţie și să fie fără apartenenţă politică”. Totodată, BEC a stabilit că românii din străinătate pot veni la vot cu declarațiile pe proprie răspundere, că nu au votat în altă parte, gata completate, urmând ca acestea să fie semnate în momentul votării. Formularele vor putea fi printate de pe site-urile BEC și MAE, pentru a se evita situațiile în care alegătorii să fie refuzați la vot din cauza lipsei acestora.

Potrivit deciziei BEC, în toate cazurile, după identificarea alegătorului, semnarea și datarea declarației pe propria răspundere se va face numai în fața membrilor biroului electoral al secției de votare din străinătate. Într-un comunicat remis presei, BEC menționează că această decizie a fost adoptată în urma întâlnirii pe care membrii BEC au avut-o, marți, cu ministrul afacerilor externe, Titus Corlățean, și cu reprezentanții Biroului Electoral pentru Secțiile de votare din străinătate și la solicitarea MAE, informează Mediafax.

Şeful diplomaţiei române a mai spus că MAE a propus şi simplificarea procedurii de completare a listei cu datele cu caracter personal. O altă propunere se referă la creşterea numărului de cabine de vot, acolo unde există spaţiu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Sistem PAtriot   exercitiu militar   Foto FAcebook MApn Lt  Radu Chirilă jpg
image
image
image
image
image
image
tanorexia obsesia pentru o piele bronzata cum se trateaza afectiunea 18715946 jpg
pod braila jpg
schit tanacu 1 jpg
bacsis sua png
Alergii FOTO Shutterstock jpg
girafa jpg
Statiunea Saturn jpg
trandafiri pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net