Fostul primar al Craiovei, Antonie Solomon, eliberat după un an de închisoare

Ultima actualizare:

    Antonie Solomon fusese condamnat la 3 ani de închisoareFoto: enational.ro
Antonie Solomon fusese condamnat la 3 ani de închisoareFoto: enational.ro

Fostul primar al Craiovei, Antonie Solomon, a fost eliberat din închisoare.

Antonie Solomon a fost aşteptat, la ieșirea din Penitenciarul Pelendava, de către fiul său, Iulian.

Fostul primar al Craiovei a declarat jurnaliștilor că merge acasă, la nepotul său, și că ”ultima lună a fost groaznică”. ”Aşteptarea asta te macină, o mie de întrebări, n-am găsit răspunsuri. Până la urmă, nu ştiu ce rău am făcut oraşului, ştiu că am făcut mult rău familiei mele, am pus oraşul mai sus de familia mea, Dumnezeu m-a trimis în acest purgatoriu. Acum invers - familia se ridică, primăria oraşului se coboară, ca la fântâna cu două ciuturi. Dacă aş putea să strig din toţi rărunchii mei: «Mamă, mai naşte-mă o dată, că viaţa asta în politică nu mi-a priit!» Dacă ar fi să mai iau o hotărâre, m-aş înscrie în Partidul Proştilor, fiindcă numai proştii sunt fericiţi pe lumea asta”, a spus Solomon.

Întrebat dacă va mai reintra vreodată în politică, fostul primar a răspuns: ”Doar Partidul Proştilor, că doar ei pot fi fericiţi, acum mă duc la nepotul meu, dar o să mai stau de vorbă cu voi de mâine, că simt nevoia să mă mai descarc sufleteşte”.

El a mai declarat că a fost foarte greu în închisoare, adăugând: ”Nu ştiu cum e raiul, dar am văzut cum e iadul”.

”Să nu credeţi cine ştie ce, am fost respectat, poate mai respectat ca în primărie, şi de deţinuţi, şi de cadrele de aici! Dar totuşi, eşti îngrădit, nu te poţi mişca decât până aici, până aici, dar astea sunt regulile, le respecţi, că eşti deţinut, nu mai eşti primarul Craiovei sau ce altă persoană publică aplaudată. Acum aplauzele au dispărut din inima mea, au răma doar ale familiei şi la câţiva prieteni”, a mai spus Antonie Solomon.

La Penitenciarul Pelendava, Solomon a stat într-o cameră de opt persoane, printre acestea aflându-se şi deputatul doljean Nicolae Vasilescu.

”Erau opt ore de somn, în rest, stăteam la club, am dat peste 600 de titluri la aproape 150-160 de oameni. M-am implicat în concursuri, le-am mai descreţit frunţile, le-am explicat de Caragiale, Sorescu, 1 Decembrie. Eu am citit Sorescu, am avut trei volume de publicistică şi teatru. Sunt sorescian, este universul meu de la ţară şi am mai citi ziare. Nu mai vreau să văd televizor - aceleaşi ştiri de dimineaţa şi până seara şi din când în când un breaking news că un cal a căzut în fântână”, a spus Solomon.

Antonie Solomon a mai spus că dacă ar putea, ar ieşi la pensie acum, la 59 de ani, pentru că s-a săturat de o viaţă de muncă.

Fusese condamnat la 3 ani de închisoare

Antonie Solomon şi Cornel Penescu au primit, anul trecut, câte trei ani de închisoare cu executare, în dosarul “Mita de la PIC”. Pe 19 martie 2010, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a senatorului Antonie Solomon. Fostul primar fusese acuzat că ar fi primit 50.000 de euro mită de la Cornel Penescu, unul dintre proprietarii lanţului de hipermarketuri PIC.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Sistem PAtriot   exercitiu militar   Foto FAcebook MApn Lt  Radu Chirilă jpg
image
image
image
image
image
image
Odihnă, flori, somn jpg
albert einstein foto profimedia
pablo picasso si olga captura video jpg
pilot pixabay jpg
Louis Vuitton jpg
coriandru bun jpg
Plajă din Mamaia foto OPMCTA jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net