De ce piloții de avioane nu au voie să poarte barbă. Puțini sunt cei care știu

Profesia de pilot este una fascinantă, dar impune anumite reguli stricte, iar printre acestea se numără interdicția pentru bărbați de a avea barbă, în special una lungă. De ce este interzisă barba pentru piloții de avioane? Ei bine, este o întrebare care a stârnit interesul multora, în special a celor pasionați de aviație. Motivul are legătură cu siguranța în timpul zborului.

Motivul pentru care piloții de avioane nu au voie să poarte barbă / foto: Pixabay
Motivul pentru care piloții de avioane nu au voie să poarte barbă / foto: Pixabay

Profesia de pilot este una dintre cele mai frumoase, dar impune și anumite reguli stricte. Cum ar fi, de exemplu, faptul că nu este permis bărbaților să vină cu barbă, mai ales cu una foarte lungă. Motivele sunt foarte clare și sunt legate de siguranța pe parcursul zborului.

De ce piloții nu au voie să poarte barbă

Acest lucru se datorează faptului că, în caz de urgență, masca de oxigen poate să nu se potrivească strâns pe fața pilotului, a cărui responsabilitate este să facă tot posibilul pentru a păstra viețile și sănătatea oamenilor. Pentru a-i ajuta pe ceilalți, trebuie să-și mențină pe deplin conștiința. Prin urmare, nu doar singuranța pilotului este pusă în pericol, ci și a tuturor oamenilor din avion. 

Pentru a se asigura că piloții scapă întotdeauna de barbă, multe companii aeriene au saloane unde aceștia se pot îngriji. Chiar dacă nu este o cerință oficială a Administrației Federale a Aviației, un purtător de cuvânt a subliniat că părul facial poate pune în pericol siguranța pilotului.

„Nu avem nicio reglementare – cum ar fi un regulament pentru bărbierit – dar multe companii aeriene au politici care cer piloților să nu aibă barbă sau barbă minimă pentru a se asigura că măștile de oxigen se potrivesc perfect dacă sunt necesare”, a explicat reprezentantul FAA, potrivit New York Post.

Companii aeriene precum Delta și American Line impun reguli stricte privind părul facial al piloților și le interzic accesul în cabină dacă au barbă. Un studiu din 1987 al Administrației Federale a Aviației a evidențiat impactul negativ al bărbii asupra eficacității măștilor de oxigen. Concluzia a fost că echipajul de zbor nu ar putea să-și pună rapid o mască de oxigen, dacă s-ar ivi o problemă, mai ales una gravă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
www.bugetul.ro
la calculator evaluare de acasa   foto pixabay jpg
image
image
image
image
image
image
Simion  5832 PNG
Reciclare ambalaj conform jpg
antalya 928302 1280 (1) jpg
gradina curte flori istock jpg
Plata prin NFC cu smartphone ul FOTO Shutterstock jpg
istock vot votare jpg
Impozit - calcule - facturi - FOTO Shutterstock
4 front evaluare jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net