8 paşi ca să scapi de kilogramele în plus

Ultima actualizare:

    Reguli pentru slăbit
Reguli pentru slăbit

Mesele îmbelşugate de Crăciun şi Revelion au fost provocarea anului pentru fiecare dintre noi. Sarmalele, fripturile, caltaboşul şi prăjiturile au lăsat ceva urme pe silueta ta, iar acum, următoarea provocare este să dai jos kilogramele în plus. Nu te gândi cu groază la acest lucru! Vei reuşi fără prea mult chin şi frustrări, dacă urmezi paşii de mai jos.

1. De obicei, la început de an ne facem planuri şi ne stabilim obiective. Atunci avem cel mai mult entuziasm şi putere de acţiune. Unii îşi propun să se lase de fumat, alţii să-şi găsească un job mai bun. Ia o agendă şi scrie ce vrei să realizezi pe plan fizic. Cântăreşte-te, măsoară-te, vezi unde te situezi acum şi stabileşte unde vrei să ajungi. Este foarte important ca obiectivele tale să fie realiste, altfel, te vei descuraja pe parcurs. Trebuie să ştii că, într-o lună, ideal este să dai jos 5% din greutatea corpului.2. E greu să-ţi atingi obiectivele fără ajutor şi susţinere. Vorbeşte cu soţul sau iubitul să te verifice sau, de ce nu, poate să vă schimbaţi amândoi stilul de viaţă. Stabileşte cu o prietenă să mergeţi împreună la sală, cere sfatul unui nutriţionist, al unui antrenor. „Ca să rămâi motivată, trebuie să acţionezi la nivel mental, iar susţinerea celor apropiaţi este extrem de benefică”, spune Alexandru Marcu, antrenor de fitness şi nutriţionist sportiv la World Class. 

3. Mişcarea în aer liber e foarte importantă pentru că activează în mod natural metabolismul. „Din cauza frigului şi a pierderii de căldură, organismul dublează consumul de calorii. Spre exemplu, 20 de minute de alergat afară sunt echivalentul a 50 de minute de alergat pe bandă, în spaţiu închis. Dacă a nins afară, mergi şi dă zăpada, e o altă formă de mişcare. Când simţi că extremităţile încep să se răcească, înseamnă că ai pierdut prea multă căldură şi trebuie să intri în casă”, recomandă antrenorul de fitness. Este de evitat efortul fizic cu impact mare (exerciţii dinamice, sărituri, care pun presiune pe articulaţii), fără o încălzire prealabilă.4. Apucă-te de sport, la sală. Ca să te ţii de treabă, stabileşte-ţi un program strict. Trebuie să ajungi la sală de cel puţin două ori pe săptămână. Fă exerciţii pentru zona mediană (abdomene, spate), care te ajută să topeşti kilogramele în plus.Ia suplimente de vitamine şi minerale. Vitamina A e bună pentru piele, D3 e un antioxidant puternic care ajută sistemul hormonal, ia vitamina C întăreşte imunitatea. Nu lua suplimente din grupul B pentru că dau poftă de mâncare.

5. În ceea ce priveşte dieta, specialistul nu recomandă să începi de mâine o cură strictă, restrictivă. Nu este nici sănătoasă pentru organism, nici de viitor. „Dacă treci de la festinul de până acum direct pe salate şi sucuri de fructe, care nu îţi asigură senzaţia de saţietate, devine frustrant şi mulţi ajung să abandoneze cura de slăbire doar pentru că vor prea mult din prima. O detoxifiere agresivă dă stări depresive, dureri de cap, de stomac. Totul se face treptat, cu paşi mărunţi. Nu renunţa din prima la dulciuri, la alimente consistente”, te sfătuieşte specialistul.6. Cu siguranţă mai ai în frigider caltaboşi, carne de porc, piftie şi multe altele. Termină-le liniştită şi abia la următoarea aprovizionare pune în practică schimbările de rigoare. „Până pe 6-7 ianuarie nu o să poţi trece direct pe salate, e clar. Această perioadă ar trebui să fie una de tranziţie. Taie de pe listă glucidele (pâine, paste, orez, zahăr, produse pe bază de făină) şi rămâi pe o dietă hiperproteică (carne, ouă). Nu carnea şi grăsimile îngraşă, ci asocierea lor cu alcool şi glucide”, mai spune Alexandru Marcu.

7. După 14 ianuarie poţi să treci la un regim mai uşor, axat pe lichide (fresh-uri de fructe, ceaiuri, supe, iaurturi), pe salate, peşte şi fructe de mare, care nu suprasolicită digestia.8. Hidratează-te! Bea două pahare cu apă dimineaţa şi două seara, iar pe parcursul zilei alte 4 pahare de apă, cel puţin. Dacă faci sport, adaugă încă 0,5 – 1 litru de lichide.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
SUA desfăşoară pentru prima oară o armă nucleară de slabă putere pe un submarin, pentru a descuraja Rusia jpeg
image
image
image
image
image
image
oras pixabay jpg
coada soricelului
Printesa diana bijuterii Profimedia jpg
cos gunoi adobe jpg
image png
Slapi Australia plaja FOTO Shutterstock
hibrid heleniu1 jpg
guma mestecat istock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net