Planta miraculoasă pe care puțini români o mai cunosc! Poate avea o mulțime de beneficii pentru sănătate

Deja nu mai este un secret pentru niciunul dintre noi faptul că există remedii naturale care pot oferi o mână de ajutor sănătății noastre, împreună cu tratamentele care ne sunt prescrise de medici. Iar o plantă anume poate avea efecte incredibile pentru organismul nostru, în moduri la care nici nu ne-am aștepta!

Coada-șoricelului poate fi utilă pentru organismul nostru / foto: Shutterstock
Coada-șoricelului poate fi utilă pentru organismul nostru / foto: Shutterstock

Mai precis, este vorba despre o plantă care are denumirea științifică de Achillea millefolium, însă probabil că cei mai mulți dintre noi o vom recunoaște după numele ei popular: coada-șoricelului.

Această plantă sălbatică este destul de comună în țara noastră, fiind folosită de secole drept remediu natural, potrivit adevarul.ro. Coada-șoricelului a fost utilizată pentru a se face infuzii, ori tincturi, ceaiuri, dar chiar și unguente.

În această plantă aparent banală vom găsi o mulțime de compuși importanți pentru sănătate, cum ar fi alcaloizi, flavonoizi, lactone sesquiterpenice, tanini, dar chiar și uleiuri esențiale. Din această cauză, coada-șoricelului poate avea efecte benefice împotriva mai multor probleme de sănătate.

Coada-șoricelului poate avea o mulțime de proprietăți benefice

Unul dintre cele mai interesante proprietăți ale acestei plante este faptul că poate opri sângerările. Tocmai din acest motiv coada-șoricelului a fost folosită, de-a lungul timpului, pentru a trata rănile soldaților. De la tăieturi minore și chiar și până la răni mai serioase, o cataplasmă de frunze proaspete de coada-șoricelului aplicată pe rană poate fi destul de eficientă pentru a opri sângerarea.

De asemenea, coada-șoricelului are și un efect antiinflamator. Astfel, planta poate fi utilă pentru cei care suferă de afecțiuni precum artrita, ori de dureri musculare. În plus, această plantă fascinantă este utilă și pentru digestie! Coada-șoricelului poate fi un bun tonic digestiv, poate stimula apetitul și poate gestiona chiar și gastrita.

Coada-șoricelului poate fi utilă și pentru a ne îmbunătăți sistemul imunitar. Planta va ajuta organismul nostru să se apere de infecții, iar un alt posibil beneficiu este faptul că ne va ameliora disconfortului respirator, așa că vom scăpa de probleme precum tusea, ori congestia.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
dacia 1300 jpg
IMG 20240627 113558 jpg
image png
Gavin Newsom jpg
grecia jpg
RO BV Predeal train station jpg
money 1033647 1280 jpg
Ți ai renovat bucătăria și ai nevoie de un frigider nou jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net