Povestea incredibilă a bărbatului care a cumpărat o insulă tropicală și a sălbăticit-o. A avut ofertă de 50 milioane de dolari să o vândă, dar a refuzat!

Povestea lui Brendon Grimshaw a șocat o lume întreagă chiar și acum. Acesta a fost un fost redactor la o publicație din Dewsbury din Yorkshire, din Anglia. A demisionat brusc și a decis să își cumpere o insulă mică, pe care apoi a transformat-o într-una sălbatică. 

image

Totul s-a întâmplat în anul 1962, când Brendon Grimshaw, atunci în vârstă de 37 de ani, a cumpărat o insulă mică, de aproximativ 9 hectare în Seychelles, unde s-a și mutat. 

Povestea omului care a cumpărat o insulă sălbatică

Bărbatul care reușise până în acel moment al vieții sale să strângă o sumă de bani de aproximativ 10.000 de dolari a decis să o investească într-o insulă care se numea Moyenne și era abandonată de 50 de ani. Cu toate că mulți au pus acțiunea sa pe baza nebuniei, pentru Brendon nu a contat opinia oamenilor care-l criticau. 

După mai multe drumuri Anglia-Seychelles, acesta a decis să se mute definitiv pe insula pe care o cumpărase și să devină unic locuitor. 

Brendon a avut un plan bine pus la punct atunci când a decis să achiziționeze insula. Intenția acestuia a fost aceea de a readuce la viață frumusețea insulei, așa că a decis să dea naștere unui colțișor de Rai care să nu fie contaminat de oameni și turism.

Brendon a transformat insula într-o frumusețe răpitoare 

În următorii 40 de ani locuiți pe insulă, Brendon nu a fost de unul singur, ci cu un localnic pe nume Rene Antoine Lafortune, alături de care a plantat 16.000 de copaci, au construit 5 km de trasee naturale și au atras pe insulă peste 2.000 de păsări noi. În momentul de față, aceasta găzduiește aproximativ 50 de broaște țestoase. 

A refuzat să vândă insula pentru 50 de milioane de dolari 

Brendon, care după zeci de ani se lăuda cu paradisul pe care reușise să-l construiască, a primit ofertă din partea unui prinț saudit de a o vinde pe 50 de milioane de dolari, însă a refuzat. 

Insula sa a fost subiectul unui documentar marca BBC, în anul 1986, pe care îl puteți vedea mai jos!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
IMG 20240627 113558 jpg
image png
Gavin Newsom jpg
grecia jpg
RO BV Predeal train station jpg
money 1033647 1280 jpg
Ți ai renovat bucătăria și ai nevoie de un frigider nou jpg
2 africa de sud gradina shutterstock 1776108470 jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net