Care este orașul în care se trăiește cel mai bine? Topul în care este menționat și Bucureștiul

Poate că mulți dintre noi ne-am întrebat unde este orașul unde se trăiește cel mai bine. Și, desigur, într-o asemenea listă, pe ce loc se află orașele din țara noastră. Ei bine, o listă de acest fel chiar există, iar orașul ideal este unul la care poate că nu toți ne-am aștepta. Iar în privința României, Bucureștiul apare și el pe listă.

Viena este orașul unde se trăiește cel mai bine / foto: adobestock
Viena este orașul unde se trăiește cel mai bine / foto: adobestock

Atunci ne gândim la orașele perfecte, poate că multora dintre noi ne apar în minte marile metropole din Statele Unite, precum, New York, ori Boston. Sau, desigur, orașe precum Shanghai, ori Tokyo, ce par desprinse din viitor. Însă, potrivit unei liste făcute de specialiști, orașul în care se trăiește cel mai bine se află în Europa. Și nu, nu este în Elveția!

Potrivit informațiilor de la adevarul.ro, Uniunea Europeană a întocmit un top al orașelor unde se trăiește cel mai bine, iar locul unu a revenit Vienei! Capitala Austriei ocupă această poziție de trei ani la rând, iar Indicele de locuibilitate EIU pentru 2024 spune că Viena rămâne cel mai locuibil oraș.

Viena este orașul în care se trăiește cel mai bine

Bucureștiul se află pe locul 94 / foto: shutterstock
Bucureștiul se află pe locul 94 / foto: shutterstock

Viena a reușit să primească scpruri perfecte de 100 la capitole precum stabilitate, asistență medicală, educație, cât și infrastructură. Singurele zone unde capitala Austriei ar mai avea de lucrat ar fi cultura și mediul.

Iar alături de Viena, alte orașe din Europa de Vest sunt în top 10, cum ar fi Copenhaga, Zurich și Geneva. Pe locul patru găsim Melbourne (Australia), iar tot în primii zece mai sunt și două orașe canadiene, Calgary și Vancouver.

Bucureștiul, deși nu stă prea bine în clasament, tot a reușit să urce nu mai puțin de 5 poziții, față de anul 2023. Mai precis, capitala țării noastre a urcat de pe locul 99 pe locul 94, fiind acum la egalitate cu Belgrad.

La polul complet opus, pe locul 173, cel mai puțin locuibil oraș din lume rămâne Damasc, capitala Siriei. Cu un loc mai sus, pe 172, se află Tripoli, capitala Libiei. Ambele orașe au fost devastate de războaie civile iar economia acestor țări este extrem de instabilă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
Ce este dezvoltarea personala 1536x864 jpg
dacia 1300 jpg
IMG 20240627 113558 jpg
image png
Gavin Newsom jpg
grecia jpg
RO BV Predeal train station jpg
money 1033647 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net