«Fulgerul» loveşte de 3 ori

Ultima actualizare:

    Usain Bolt este  recunoscut prin  gestul pe care îl face după curse
Usain Bolt este recunoscut prin gestul pe care îl face după curse

Îl va opri cineva pe „Fulgerul” Bolt să facă „tripla triplă” la Jocurile Olimpice? Ar fi a treia Olimpiadă la rând în care sprinterul jamaican ia aurul la 100 de metri, 200 de metri şi la ştafeta de 4x100.

Usain Bolt a rămas singurul stâlp de susţinere al atletismului, sport în care ultimii ani au fost dominaţi de interminabile scandaluri de dopaj. La Rio, probele atletice au început de vineri şi vor dura până duminica viitoare, însă apogeul va fi atins în cursele de sprint cu Bolt la start. Prima finală a jamaicanului, cea de 100 de metri, e programată chiar în noaptea care urmează (duminică spre luni, de la ora 04.25). Ar urma apoi cea de 200 de metri şi cea cu ştafeta ţării sale de 4x100 de metri, probe care l-ar putea propulsa pe Bolt direct în cărţile de istorie. Cu trei medalii de aur la Rio, sprinterul de aproape 30 de ani ar repeta performanţele realizate la Beijing (2008) şi Londra (2012). „Voi lua trei medalii de aur, la altceva nu mă gândesc”, a spus Bolt acum câteva zile. Jamaicanul a precizat şi că aceasta va fi ultima sa Olimpiadă: “Am câştigat tot, nu mai am ce să dovedesc”. „Tripla” la Rio nu e singurul obiectiv personal al lui Bolt. „Cred că pot face record mondial la 200 de metri. Vreau să cobor sub 19 secunde şi voi da totul pentru asta”, a afirmat jamaicanul. Bineînţeles, cea mai bună performanţă din toate timpurile la 200 de metri îi aparţine tot lui Bolt (19 secunde şi 19 sutimi). În ceea ce priveşte adversarii lui Usain Bolt, tot americanul Justin Gatlin a rămas singurul care ar putea să-i pună beţe-n roate. „Nu mă voi gândi la el. Mereu am în cap propria mea cursă şi ce trebuie să fac eu”, a declarat cel mai valoros sprinter din toate timpurile.

S-a antrenat cu dansatoare de samba

Un personaj extrem de apreciat în lumea sportului, Usain Bolt a organizat lunea trecută la Rio o conferinţă de presă savuroasă. În faţa unei săli umplute până la refuz de jurnalişti, jamaicanul a oferit un adevărat show. Momentul cel mai încins a fost atunci când Bolt s-a trezit înconjurat de câteva dansatoare de samba. Sprinterul de 30 de ani nu şi-a pierdut cumpătul şi a intrat în jocul fetelor, dovedind o condiţie fizică excelentă.

Carte de vizită

Data naşterii: 21 august 1986Locul naşterii: Sherwood Content, JamaicaÎnălţime: 1,94 mGreutate: 94 kgPalmaresJocurile Olimpice: 6 de aurCampionatele Mondiale: 11 de aur, 2 de argintDeţine recordurile mondiale la 100 m şi la 200 m

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
evaluare nationala rezultate jpg
image
image
image
image
image
image
bucurie romani jpg
fani romania frf ro jpg
Romania  Ucraina Euro 2024 Foto Inquam Photos  Stefan Constantin (6) jpg
bucuria romanilor dupa victoria cu ucraina jpg
3x3 bcr streetball jpg
andrei ratiu si fiica jpg
Selfie cristiano ronaldo euro 2024 jpg
fani romani jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net