Final de meci pe arena din Frankfurt. România remizează cu Slovacia și se califică în optimi de pe primul loc

Ultima actualizare:

Update final: România- Slovacia se termină cu scorul de 1-1. Remiză ne propulsează pe primul loc în calificarea în optimi.

Update min 66: Karaslin șutează spre poarta lui Niță, însă balonul trece pe lângă poartă

Update minutul 64: Ocazie mare de gol Slovacia, apără Niță

Update minutul 61: Dublă ocazie de gol România, însă scorul rămâne neschimbat.

Update minutul 45: Andrei Burcă primește cartonaș galben. Prima repriză este pe cale să se termine. Sunt 3 minute adiționale. Nicușor Bancu primește și el cartonașul galben și ratează meciul următor. 1-1 la pauza, scorul la care suntem calificați în optimi

Update minutul 37: GOOOOOO ROMÂNIA!!!! Răzvan Marin bate impecabil penalty ul și stabilește egalitatea pe arena din Frankfurt

Update minutul 34: Tricolorii cer penalty. A început analiza VAR

Update minutul 33: Rațiu șutează puternic spre poarta slovacilor, pe centru. A încercat să găsească un unghi, însă portarul adversarilor a apărat.

Update minutul 24: Slovacia marchează primul gol al partidei. Duda îl învinge pe Niță. Defensiva noastră a fost surprinsă de această infiltrare a lui Duda. Slovacia reușește să deschidă scorul. Golul lui Duda ne aruncă pe ultimul loc în grupă și avem din ce în ce mai puține speranțe pentru optimi. La acest scor, suntem la mâna Belgiei, care ar trebui să câștige în fața Ucrainei, pentru a ne da o șansă.

Update minutul 23: Stanciu șutează fix în brațele portarului Slovaciei

Update minutul 22: Faza fixă pentru Slovacia. Lovitură liberă - balonul a fost trimis pe lângă poarta lui Niță.

Update minutul 13: Răzvan Marin șutează pe lângă poartă. Naționala României adoptă un joc ofensiv și atacă poarta slovacilor, însă până acum nu s-a marcat niciun gol. În tribune, fanii sunt alături de tricolori.

UPDATE 17:47

Primul 11 oficial al echipei naționale de fotbal a României, împotriva Slovaciei: Niță, Rațiu, Drăguşin, Marius Marin, Hagi, Bancu, Burcă, Coman, Răzvan Marin, Denis Drăguș, Nicolae Stanciu. Rezerve echipa națională: Moldovan, Târnovanu, Adi Rus, Nedelcearu, Alibec, Cicâldău, Pușcaș, Mihăilă, Racovițan, Bîrligea, Șut.

ȘTIREA INIȚIALĂ: În această seară, elevii lui Edi Iordănescu întâlnesc naționala Slovaciei, condusă de tehnicianul Francesco Calzona, în grupa E de la Euro 2024. Partida se va disputa la ora 19:00, la Frankfurt, copia fidelă a Arenei Naționale și va fi transmisă în direct la PRO TV. La aceeași oră se va disputa și partida dintre Belgia și Ucraina.

Echipa națională de fotbal a României, în partida cu Ucraina
Echipa națională de fotbal a României, în partida cu Ucraina

După o victorie răsunătoare cu Ucraina, echipă pe care au învins-o cu scorul de 3-0, tricolorii au suferit o înfrângere cu Belgia, care a reușit să marcheze, în poarta lui Florin Niță, 2 goluri. În această seară, de la ora 19:00, pe stadionul din Frankfurt, elevii lui Edi Iordănescu sunt gata să dea tot ce au mai bun pentru a-și continua drumul la EURO 2024. La fel ca în cazul meciurilor precedente, pe stadion sunt așteptați aproximativ 30.000 de suporteri români, suporteri care le-au fost alături până în ultimul minut băieților noștri, indiferent de rezultat. 

Pentru calificarea la EURO 2024, FRF a încasat suma de 7 milioane de euro din partea UEFA, iar dacă tricolorii reușesc să se califice în optimi, se mai adaugă, la câștig, încă 1.5 milioane de euro. 

Edi Iordănescu: „Meciul va fi o răscruce pentru toți românii”

Edi Iordănescu are mare încredere în jucătorii săi, dar nu a uitat să menționeze și suportul uriaș al fanilor din tribune, care le-au fost alături în celelalte 2 partide, cu Ucraina și Belgia. 

Edi Iordănescu, selecționerul tricolorilor
Edi Iordănescu, selecționerul tricolorilor

„Meciul de miercuri va fi o răscruce și un moment de adevăr pentru toți românii. Am simțit un sprijin și un entuziasm incredibil din partea tuturor, dar acum este momentul să strângem rândurile. Această generație de jucători își va răsplăti suporterii printr-o calificare”, a spus Edi Iordănescu, selecționerul României. 

„Am irosit prima noastră șansă de a trece de grupe, dar faptul că încă luptăm pentru calificare este un lucru important pentru mica noastră țară. Și sunt mândru de asta. Vom da totul pentru a obține trei puncte împotriva României. Va fi un meci dificil, dar ne dorim să ajungem în faza eliminatorie. Nu vrem să ne pronunțăm cu privire la ce rezultat ne-ar conveni cel mai mult”, a declarat și Francesco Calzona, selecționerul Slovaciei.

Cele 2 naționale, România și Slovacia, s-au întâlnit ultima dată în anul 2013. Au disputat atunci un meci amical, care s-a terminat cu scorul de 1-1. De altfel, în ceea ce privește un meci oficial, România și Slovacia s-au aflat împreună pe teren în 1999, atunci când românii noștri s-au impus cu scorul de 5-1, în cadrul preliminariilor Campionatului European.  

Istoric meciuri directe

14.08.2013, România - Slovacia 1-1

09.02.2005, Slovacia - România 2-2

25.04.2001, România - Slovacia 0-0

04.09.1999, Slovacia - România 1-5

27.03.1999, România - Slovacia 0-0

16.11.1995, Slovacia - România 0-2

12.11.1994, România - Slovacia, 3-2  

Echipele probabile pentru partida Slovacia - România, de la ora 19:00

Slovacia (4-3-3): Dubravka - Pekarik, Vavro, Skriniar, Hancko - Kucka, Lobotka, Duda - Schranz, Bozenik, Haraslin

  • Ratează următorul meci dacă primește cartonaș galben: Schranz

România (4-3-3): Niță - Rațiu, Burcă, Drăgușin, Bancu - Răzvan Marin, Marius Marin, Stanciu - Man, Drăguș, Florinel Coman

Bancu, Răzvan Marin, Marius Marin ratează următorul meci dacă primesc, în partida cu Slovacia, cartonaș galben

Calculele calificării României în optimi

România are nevoie de o victorie sau de cel puțin un egal pentru a ajunge, pentru a doua oară, în optimile de finală EURO 2024. În cazul în care elevii lui Edi Iordănescu se impun în fața Slovaciei, adună 6 puncte și se califică în optimi fie pe locul 1, fie pe locul 2, în funcție de rezultatul dintre Belgia și Ucraina.

Dacă tricolorii remizează cu Slovacia, se califică în optimi de pe locul 2 sau 3, datorită golaverajului superior slovacilor (+1).

În cazul în care partida Belgia - Ucraina se termină la egalitate și toate cele 4 echipe ar avea 4 puncte, România are câștig de cauză în fața Ucrainei prin prisma meciului direct câștigat cu 3-0, dar și datorită golaverajului superior Slovaciei. 

România ajunge pe locul 2 în cazul în care se înregistrează orice alt rezultat în partida Belgia - Ucraina. 

Dacă elevii lui Edi Iordănescu pierd în fața Slovaciei prind, totuși, locul 3 în grupă și pot să mai spere la calificarea în optimi. Pentru ca acest lucru să fie posibil, Ucraina trebuie să piardă cu Belgia, iar România să nu piardă în fața Slovaciei la o diferență mai mare de un gol.

Click.ro va actualiza, în timp real, toate detaliile din cadrul partidei de la ora 19:00, disputată în Frankfurt, împotriva Slovaciei. Hai România!!! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
www.bugetul.ro
la calculator evaluare de acasa   foto pixabay jpg
image
image
image
image
image
image
image png
bucurie romani jpg
fani romania frf ro jpg
bucuria romanilor dupa victoria cu ucraina jpg
3x3 bcr streetball jpg
andrei ratiu si fiica jpg
Selfie cristiano ronaldo euro 2024 jpg
fani romani jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net