Când și cu cine va juca România în optimile de finală la EURO 2024

Ce seară de vis pentru fotbalul românesc! Tricolorii au încheiat la egalitate, 1-1, cu Slovacia, și s-au calificat în optimile de finală ale Campionatului European! Și nu oricum, ci de pe primul loc în grupă, o premieră în istoria „Sportului Rege” de la noi din țară. Următorul meci al echipei noastre va fi marți, 2 iulie, de la ora 19.00, contra Olandei!

Bucuria românilor după o performanță istorică (FOTO: Profimedia)
Bucuria românilor după o performanță istorică (FOTO: Profimedia)

Chiar dacă specialiștii anticipau un meci „amical”, în care nimeni nu va forța, lucrurile au stat cu totul altfel pe teren. Slovacii – considerați de casele de pariuri cu o șansă mai mare la victorie decât noi – au fost cei care au atacat mai mult. Astfel, nu a mirat foarte mult că ei au fost cei care au deschis scorul, prin execuția lui Duda, din interiorul careului. Replica noastră nu s-a lăsat așteptată, și adevărul e că nu avea cum să nu apară, având în vedere că am jucat în 12, așa cum se spune când 35.000 de suporteri cântă și te împing de la spate din minutul zero până în ultima secundă. Astfel, a venit și egalarea, după un penalty obținut de Ianis Hagi și acordat cu ajutorul VAR (inițial fusese acordată lovitură liberă din afara careului). A transformat Răzvan Marin, cu o precizie pe care și-ar dori-o mulți atacanți și România revenea pe prima poziție în clasament. Din păcate, repriza s-a încheiat cu un cartonaș galben luat prostește de Bancu, după o intrare cu talpa la mijlocul terenului. El a acumulat astfel două avertismente în acest turneu final și va fi suspendat în următorul meci, cel din optimile de finală.

Repriza a doua a început cu slovacii în atac, însă când îl ai pe Niță în poartă parcă vezi altfel meciul dacă ești român. Portarul nostru a avut din nou câteva intervenții salvatoare și a reușit să mențină scorul egal, în ciuda forcingului din primele 15 minute ale adversarilor. Ploaia care s-a năpustit cu furie asupra stadionului din Frankfurt a mai domolit însă elanul slovacilor, care, la fel ca și jucătorii noștri, aveau ca principală preocupare menținerea echilibrului, pentru că într-un fel sunt crampoanele pentru teren uscat și într-un altul crampoanele pentru gazonul ud. Din fericire, nu au existat accicdentări și, tot din fericire pentru spectacol, ploaia s-a oprit prin minutul 75.

Egalul care a adus două hore ale bucuriei

Introducerea lui Man, Sorescu sau a lui Pușcaș nu a adus plusul necesar în atacul echipei noastre, dar, atâta vreme cât nu am primit gol, nu aveam nevoie nici să dăm, nu? De altfel, sugestiv pentru ce s-a întâmplat în această partidă este faptul că România a avut primul corner în minutul 85, ceea ce spune mult despre intențiile ofensive ale formației noastre. Același minut 85 aduce și o schimbare care a trădat dorința lui Edi Iordănescu de a menține rezultatul: apărătorul Adi Rus a fost introdus pe teren în locul mijlocașului Răzvan Marin. Și tactica a dat roade: meciul s-a încheiat cu egalitatea dorită de toată lumea și cu două hore ale bucuriei!

Cum și partida Belgia – Ucraina s-a încheiat tot la egalitate, România a terminat pe primul loc în clasament, o premieră de vis pentru fotbalul românesc, care nu a mai câștigat niciodată o grupă la un turneul final de Campionat European! Următorul meci al echipei noastre va fi marți, 2 iulie, pe stadionul pe care am obținut marea victorie cu Ucraina (scor 3-0), cea cu Ucraina. La Munchen, de la ora 19.00, tricolorii vor juca împotriva Olandei. Cu moralul jucătorilor noștri și cu susținerea fanilor români, tricolorii nu trebuie să se teamă de nici un adversar. Își merită din plin supranumele de „Generația de Suflet!” 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
image png
fani romania frf ro jpg
Romania  Ucraina Euro 2024 Foto Inquam Photos  Stefan Constantin (6) jpg
bucuria romanilor dupa victoria cu ucraina jpg
3x3 bcr streetball jpg
andrei ratiu si fiica jpg
Selfie cristiano ronaldo euro 2024 jpg
fani romani jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net