400 de jucători au sfidat canicula în weekend, la Sport Arena Streetball

Ultima actualizare:

Cod roșu de căldură, dar și de performanță s-a înregistrat în weekend, pe terenurile de baschet de la Universitatea Politehnică din București. Acolo a avut loc a treia etapă a circuitului național de baschet 3x3 BCR Sport Arena Streetball, la care au participat peste 400 de jucători.

Meciurile s-au jucat și în nocturnă
Meciurile s-au jucat și în nocturnă

Realizarea individuală a turneului a venit de la Alexandra Vasile, care în finala categoriei sub 18 ani a marcat 16 puncte în victoria echipei sale, Tricicleta, cu 21-10 în fața celor de la Belelele. Alexandra a marcat în total 30 de puncte în  trei meciuri și a fost recompensată cu titlul de MVP Rising Star oferit de către Horizon Europe.

Peste 2.000 de spectatori au fost prezenți de-a lungul weekend-ului în baza sportivă Poli Arena. Zona fanilor a fost activă încă de la primele ore ale dimineții, până seara târziu, cu o pauză între orele 12.00 și 17.00 pentru a evita vârful de caniculă. S-au acordat peste 250 de premii la concursuri și diverse activități cu tematică baschet, care promovează mișcarea în aer liber.

Poza de grup a campionilor etapei a treia a 3x3 BCR Sport Arena Streetball
Poza de grup a campionilor etapei a treia a 3x3 BCR Sport Arena Streetball

Exemplu de determinare

Momentele speciale s-au ținut lanț de-a lungul weekend-ului. Sâmbătă, pe terenul central de la BCR Sport Arena Streetball a avut loc un meci demonstrativ de baschet în scaun rulant, realizat cu sprijinul Motivation România, organizație care are drept misiune îmbunătățirea vieții persoanelor cu dizabilități. Cei șapte sportivi au demonstrat că abilitățile contează și că sportul este bun nu doar pentru sănătate, ci și pentru incluziunea persoanelor cu dizabilități.

Duminică a fost rândul baschetului unificat să fie prezent în cadrul competițiilor BCR Sport Arena Streetball, reunind copiii de la Școala Specială numărul 11 “Constantin Păunescu” și Colegiul Național Elena Cuza din București. România a reușit anul trecut o performanță extraordinară la baschet unificat, medalie de bronz la Jocurile Mondiale Special Olympics.

S-a jucat pe mai multe terenuri în același timp
S-a jucat pe mai multe terenuri în același timp

Premiați de un campion al Italiei: Denis Bădălău

În finala categoriei Open Masculin, Agro Squad 2 s-a impus cu 19-17 în fața echipei Mamaia Boyz, iar Marc Mitrică, jucătorul celor de la Agro Squad, și-a luat o binemeritată revanșă după turneul de la Brașov. Sub Tâmpa, Mitrică marcase două coșuri de două puncte consecutive pentru a trimite meciul în prelungiri, unde însă echipa sa a pierdut. Acum însă Mitrică a marcat coșul decisiv în finală și a primit titlul de MVP oferit de la Albini Prassa, un ceas Undone care celebrează singurul super-erou român, Căpitanul Ro.

Trofeul a fost oferi de către Denis Bădălău, campion al Italiei la baschet la categoria sub 19 ani, alături de Olimpia Milano, unul dintre cei mai valoroși jucători români de baschet ai momentului. Fost participant la competițiile Sport Arena Streetball și component al naționalei de 3x3 a României, Bădălău a fost unul dintre jucătorii remarcați la turneul final al Euroligii pentru juniori, reușind cea mai bună peformanță individuală a turneului, cu 34 de puncte într-un meci.

La feminin, titlul de cea mai bună jucătoare i-a revenit Biancăi Nagy-Voica, echipa sa CS Vâlcea 1924 trecând în finală de Agro Squad 2 cu 15-13, după prelungiri. Voica a marcat 17 puncte în trei partide, a doua realizatoare a echipei sale, șase dintre ele venind în finală, inclusiv coșul din spatele semicercului care a decis partida.

Concursurile de slam-dunk, preferatele publicului

Fanii au avut parte și de entertainment de cea mai bună calitate oferit de către artiștii Circului Metropolitan București, iar concursurile de slam-dunk și mini-dunk au creat din nou momente de neuitat pe terenurile de baschet din Universitatea Politehnică București.

Kirill Panfilov, de la Știința București, a cucerit cel de-al doilea titlu consecutiv în concursul de slam-dunk, fiind recompensat cu un Android TV 4K oferit de Horizon, în timp ce în duelul viitorilor “săritori”, premiul oferit de Nike a fost câștigat de către Alex Mihăescu. Toți participanții la concursul de mini-dunk au fost “îndulciți” de către Kandia Dulce.

Baschetul s-a jucat și virtual, în competițiile organizate ad-hoc în zona de gaming, acolo unde cei mai îndemânatici s-au duelat pe NBA2K pentru o licență a ediției 2024 a celui mai popular joc de baschet pe consolă.

Următorul eveniment BCR Sport Arena Streetball se va disputa la Iași în weekend-ul 19-21 iulie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
florin nita romania euro 2024 facebook jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic Instagram (1) jpeg
Ianis Hagi (EPA) jpg
Farul Constanta Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Paksi FC Corvinul Hunedoara (EPA) jpg
Spania, EURO 2024 (EPA) jpg
fcsb stefanescu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net