De la puc, au trecut la baschet. Hocheiștii brașoveni au luptat pentru titlu și la 3x3

Ultima actualizare:

BCR Sport Arena Streetball Brașov, cea de-a doua etapă a circuitului național de baschet 3x3 s-a disputat weekend-ul trecut pe terenurile de sub Tâmpa. Evenimentul, finanțat de Municipiul Brașov, a reunit la start 90 de echipe, care au jucat 150 de meciuri de-a lungul celor două zile de competiție.

Meciurile au fost foarte încinse la Brașov
Meciurile au fost foarte încinse la Brașov

Hocheiștii de la Corona Brașov și-au încercat și ei abilitățile de a marca pe terenul de baschet. După ce au demonstrat că sunt cei mai buni atât din România, cât și la nivel regional, reușind în acest o triplă istorică Cupă, Campionat și Erste Liga, hocheiștii Rareș Vasile, Andrei Vasile și Pavlo Borisenko și-au reprezentat echipa într-un inedit meci de 3x3.

Ei au avut ca adversari o selecționată alcătuită din jucătoarele de baschet Maria Ferariu și Andra Haas, campionul mondial la arte marțiale Nicu Dascălu și Allen Coliban, primarul Municipiului Brașov.

Hocheiștii s-au duelat cu baschetbalistele la 3x3
Hocheiștii s-au duelat cu baschetbalistele la 3x3 de la Brașov

Andra Haas a fost una dintre jucătoarele care au scris istorie pentru baschetul 3x3 din România. După sferturile de finală jucate la Campionatele Mondiale din 2014, a fost în echipa care a adus medalia de argint pentru România la Campionatele Europene de baschet 3x3 din 2016. Ea a fost premiată pentru întreaga carieră de către Albini Prassa cu un ceas Tissot ediție specială “Săgeata Orientului”, ceas-omagiu creat pentru a sărbători povestea Companiei Franco-Română de Navigație Aeriană.

BCR Sport Arena Streetball Brașov a avut la start peste 350 de jucători, la 12 categorii de vârstă și gen, care au evoluat pe cele patru terenuri amenajate. Cel mai tânăr participant are 8 ani și patru luni, iar cei mai vârstnic, 51 de ani, iar conceptul de festival de sport urban a propus activități pentru toată familia în zona amenajată pe Aleea de sub Tâmpa.  

Fanii au putut urmări meciuri extrem de disputate
Fanii au putut urmări meciuri extrem de disputate

Finale dramatice la categoriile Open

Fazele finale de la categoriile de elită, Open Masculin și Open Feminin au ținut spectatorii cu sufletul la gură. CS Vâlcea 1924 s-a impus la feminin, condusă de Laura Vaida, care a marcat în total 37 de puncte, pentru titlul de MVP și cea mai bună performanță ofensivă a turneului. Vâlcea a trecut în semifinale de Backdoor, 16-14 după prelungiri, coș decisiv marcat de Georgiana Plăvițu, iar în finală de Agro Squad, tot la o singură posesie, 14-12.

La Open Masculin, Știința București a dominat competiția până în ultimele cinci minute ale finale, acolo unde CSU ASE, adversara din ultimul act, a început o revenire spectaculoasă, încheiată cu două coșuri consecutive de două puncte reușite de Marc Mitrică, care au trimis meciul în prelungiri. Acolo însă Știința a avut prima posesie și Andrei Gheorghe a închis meciul tot din spatele semicercului, scor final 20-18. Sebastian Costeiu a fost desemnat cel mai bun jucător al turnelui la masculine.

Ambele campioane la Open au fost recompensare cu câte un cec în valoare de 1.000 de euro. 

Campionii etapei brașovene a BCR Sport Arena Streetball 2024
Campionii etapei brașovene a BCR Sport Arena Streetball 2024

Slam dunk la toate vârstele

Concursurile de slam-dunk au fost una dintre principalele atracții ale evenimentului. Dacă sportivii de la categoriile de tineret și seniori și-au demonstrat calitățile la inelul regulamentar, ridicat la 3,05 metri, la turneul de la Brașov și puștii de la categoria sub 12 ani au avut parte de propriul lor concurs, la un inel adaptat categoriei lor de vârstă.

Luca de la echipa Dacii a câștigat concursul de baby-dunk, impresionând prin creativitatea sa, în timp ce la seniori s-a impus Kiril Panfilov, de la Știința București, după o finală extrem de disputată, cu reușite spectaculoase, în care l-a învins pe Alexandru Burcea. Panfilov a intrat în posesia unui televizor Android 4K, oferit în mod traditional câștigătorului la dunk de către Horizon Europe.

Și cei mici au avut propriul lor concurs de Slam Dunk la Brașov
Și cei mici au avut propriul lor concurs de Slam Dunk la Brașov

Au fost multe concursuri și au fost acordate premii din oră în oră

Concursurile de X și 0 cu mingi de baschet, aruncări libere, ștafete cu obstacole sau aruncari-viteză au fost doar câteva dintre activitățile de care s-au putut bucura atât brașovenii cât și turiștii prezenți pe Aleea de sub Tâmpa.

Fanii au avut parte de propriile concursuri
Fanii au avut parte de propriile concursuri

Au fost oferite în total peste 250 de premii, ziua de vineri fiind dedicată exclusiv spectatorilor, care pe lângă jocurile și concursurile organizate în zona ce le-a fost dedicată, au avut acces și pe cele patru terenuri amenajate cu ocazia competiției.

Baschetul s-a jucat și virtual, în competițiile organizate ad-hoc în zona de gaming, acolo unde cei mai îndemânatici s-au duelat pe NBA2k pentru o licență a ediției 2024 a celui mai popular joc de baschet pe consolă.

Următorul eveniment BCR Sport Arena Streetball se va disputa în weekend-ul 21-23 de iunie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry și Meghan Markle Foto Getty Images jpg
image
image
image
image
image
image
Austria Turcia, EURO 2024 (Sportpictures) jpg
Echipa nationala a Romaniei (Sportpictures) jpg
Romania Olanda, EURO2024 (Sportpictures) jpg
Romania Olanda, EURO 2024 (Sportpictures) 2 jpg
Romania Olanda, EURO 2024 (Sportpictures) jpg
edi iordanescu sportpictures (3) webp
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Minge (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net