Miercuri este ziua în care ne mulțumim și cu un egal! Totul despre meciul României de la EURO

Ultima actualizare:

Toți ochii iubitorilor de fotbal vor fi, diseară, de la ora 19.00, pe meciul România – Slovacia, de la Campionatul European. Nu doar pentru că meciul va fi pe PRO TV, ci și pentru că toată lumea vrea să afle răspunsul la întrebarea: se va încheia partida cu acel rezultat de egalitate care ar califica ambele formații?

Bucuria românilor după victoria cu Ucraina (FOTO: Sportpictures)
Bucuria românilor după victoria cu Ucraina (FOTO: Sportpictures)

Pentru prima dată în istorie, toate cele patru echipe dintr-o grupă de Campionat European au câte trei puncte după două meciuri: România, Belgia, Slovacia și Ucraina. Tocmai de aceea, toate echipele au șanse de a merge mai departe, dar există și posibilitatea ca una dintre ele să plece acasă după meciurile programate diseară, de la aceeași oră, 19.00.

Calculul hârtiei spune că un rezultat de egalitate între România și Slovacia le va califica pe ambele în optimi la EURO 2024 indiferent de rezultatul meciului Belgia – Ucraina. Tocmai de aceea, toată lumea se gândește că această partidă, dintre „tricolori” și slovaci, va fi o remiză „de salon”, așa cum istoria fotbalului a mai consemnat. Inclusiv la Europenele din 2004, când Suedia și Danemarca au făcut un „blat” de zile mari! Aveau nevoie de orice rezultat de egalitate de la 2-2 în sus pentru a se califica în faza eliminatorie și a elimina Italia și, surpriză, meciul s-a încheiat chiar 2-2! S-a stârnit un scandal internațional, dar nimeni nu a putut dovedi nici un aranjament. Nici nu avea cum, pentru că astfel de lucruri nu se aranjează între federații, nici măcar între jucători. Dar, așa cum au recunoscut fotbaliști importanți din istorie, înțelegerea este tacită, între jucători. Toți cei 22 de pe teren știu că un egal califică ambele formații și atunci toți joacă în marea majoritate a timpului cu frâna de mână trasă. 

Edward Iordănescu vrea victoria României

În ceea ce-l privește, antrenorul României, Edward Iordănescu a anunțat clar și răspicat că naționala noastră va juca la victorie, deși a recunoscut și că în pregătirea meciului vor conta și calculele hârtiei. Și Nicolae Stanciu, căpitanul naționalei, în schimb, a lăsat să se înțeleagă că tactica echipei noastre va fi orientată spre rezultat, nu neapărat spre spectacol. „Am analizat Slovacia şi o vom mai face. Cu siguranţă va fi un meci total diferit faţă de meciul cu Ucraina. Suntem pregătiţi cu toţii să dăm tot ce avem mai bun pentru ţara noastră şi pentru a obţine o calificare istorică. Nu ne gândim la ce a fost, meciul cu Belgia este istorie. Nu aruncăm vina pe cineva după un meci mai puţin reuşit, toţi suntem o echipă şi atunci când câştigăm şi atunci când pierdem. Ne gândim la ceea ce urmează, la meciul cu Slovacia. Încercăm să ne pregătim cât mai bine în timpul scurt care a mai rămas pentru a fi cea mai bună versiune a noastră la ora jocului. Toate meciurile le abordăm la victorie şi cu siguranţă asta ne dorim să facem, dar suntem la un Campionat European şi nicio echipă nu a ajuns aici din întâmplare. Toate echipele sunt puternice şi cu siguranţă ne va aştepta un meci greu. Sper ca noi să fim cei care vom câştiga, să ne bucurăm alături de suporteri”, a declarat Stanciu, marți, conform Agerpres.

Denis Drăguș, una dintre revelațiile naționalei, e ferm: România va juca să câștige. Întrebat cum comentează speculaţiile potrivit cărora România şi Slovacia ar trebui să încheie egal pentru a merge împreună în faza superioară a competiţiei, el a răspuns: „Nu ne interesează, noi pregătim meciul ca să îl câştigăm. Pur şi simplu tot ce se discută nu ne priveşte”, a spus cel care ieri a fost anunțat de Trabzonspor drept noul atacant al echipei turce.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Tom Parker Bowles cu Printul William si Printul Harry la nunta lui Charles cu Camilla   profimedia 0218936184 jpg
okmagazine.ro