Play-off-ul Ligii 1 se joacă în decembrie

Ultima actualizare:

    Ardelenii sunt pe primul loc datorită unei apărări de fier care a încasat doar 10 goluri în 16 etape. Iar pentru asta sunt „vinovaţi” Arlauskis, Manea, Vinicius, Mureşan şi CamoraFOTO: Sportpictures.eu
Ardelenii sunt pe primul loc datorită unei apărări de fier care a încasat doar 10 goluri în 16 etape. Iar pentru asta sunt „vinovaţi” Arlauskis, Manea, Vinicius, Mureşan şi CamoraFOTO: Sportpictures.eu

Din sezonul regular al Ligii 1 au mai rămas 10 etape, cinci urmând să se dispute în acest final de an, şi cinci începând cu 2 februarie, după pauza de iarnă. Culmea, în cele din 2018 sunt concentrate mai toate disputele între favoritele la play-off. Vom avea practic parte de o simulare a luptei la titlu, care va stabili ordinea intrării şi diferenţa de puncte.

Decembrie începe fulminant şi chiar de ziua naţională a României, sâmbătă, e programat meciul dintre locul 2, FCSB, şi revelaţia primelor 16 runde, Gaz Metan Mediaş. Partida de la Piteşti va fi urmată duminică de cea a Viitorului, o echipă care nu poate rata clasarea în primele şase, cu Dinamo, trupă care când se uită spre retrogradare, când spre titlu. Revoluţia anunţată în lot de Mircea Rednic şi istoria „câinilor” îi îndreptăţeşte însă să-i luăm în calcul pentru lupta finală, mai ales că distanţa până la locul şase e de doar cinci puncte. Apoi, în etapa a 18-a, cea intermediară, avem trei partide pe care le-am putea vedea şi în primăvară, în play-off. Dinamo a tras aparent băţul cel mai scurt şi are cele mai grele meciuri în 2018, pe 4 decembrie urmând să înceapă cavalcada din iad cu campioana CFR. Miercuri, 5 decembrie, se joacă Gaz Metan Mediaş – Viitorul, iar Sepsi, în acest moment ocupanta locului 6, ultimul care duce în play-off, primeşte vizita trupei lui Nicolae Dică. În etapa a 19-a avem parte de două războaie civile în toată regula.

Dinamo are cel mai greu program

Mai întâi, pe 8 decembrie, CFR Cluj va încerca s-o „sugrume” pe Gaz Metan în Gruia, în derby-ul Ardealului, iar apoi, pe 9 decembrie, FCSB-ul finului Becali va avea din nou de furcă în faţa Viitorului naşului Hagi. În etapa cu numărul 20, pe 15 decembrie, Dinamo e iar în lumina reflectoarelor pentru că primeşte vizita Craiovei, iar ziua următoare, la malul mării, Viitorul şi CFR Cluj reeditează războaiele „prietenei” din ultimii doi ani, în urma cărora fiecare, pe rând, a ieşit campioana României. Ultima etapă din 2018, întinsă pe trei zile, propune pe 19, 20 şi 22 decembrie alte trei partide cu implicaţi serioase în partea superioară a clasamentului. Craiova încheie anul în Bănie în compania Gazului din Mediaş. Dinamo, sufocată de meciuri decisive, va merge la Giurgiu pentru partida cu Astra, iar ultimul meci va fi în buza Crăciunului, chiar între locul 2 şi locul 1, FCSB şi CFR Cluj. Aceste ultime cinci partide din sezonul regular e posibil să nu mai permită la primăvară mari schimbări în configuraţia play-off-ului şi să avem practic parte doar de nişte rejucări.

Craiova îşi dă bătăliile în 2019

Dacă în finalul de 2018 Dinamo are de departe cea mai năpăstuită soartă, startul de 2019 le pregăteşte oltenilor acelaşi calvar. Practic, de la reluarea din 2 februarie, dacă vremea va permite acest lucru, sunt programatre Viitorul – Craiova, în etapa a 22-a, Craiova – CFR Cluj, în etapa a 23-a, FCSB – Craiova, în etapa a 25-a, şi Craiova – Astra, în etapa a 26-a. Astfel, trupa lui Devis Mangia trebuie să fie foarte atentă şi să adune cât poate în acest an pentru că următorul e sub semnul incertitudinii.

CS U Craiova va avea un început de 2019 de foc
CS U Craiova va avea un început de 2019 de foc

Derby-urile pentru play-off din 2018:

Etapa a 17-a, pe 1 şi 2 decembrie

FCSB – Gaz Metan Mediaş

Viitorul – Dinamo

Etapa a 18-a, în intermediară, pe 4 şi 5 decembrie

Dinamo – CFR Cluj

Gaz Metan Mediaş – Viitorul

Sepsi – FCSB

Etapa a 19-a, 8 şi 9 decembrie

CFR Cluj - Gaz Metan Mediaş

FCSB – Viitorul

Etapa a 20-a, 15 şi 17 decembrie

Dinamo – CS U Craiova

Viitorul – CFR Cluj

Etapa a 21-a, pe 19, 20 şi 22 decembrie

CS U Craiova – Gaz Metan Mediaş

Astra – Dinamo

FCSB – CFR Cluj

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Statiunea Saturn jpg
image
image
image
image
image
image
bucurie romani jpg
fani romania frf ro jpg
Romania  Ucraina Euro 2024 Foto Inquam Photos  Stefan Constantin (6) jpg
bucuria romanilor dupa victoria cu ucraina jpg
3x3 bcr streetball jpg
andrei ratiu si fiica jpg
Selfie cristiano ronaldo euro 2024 jpg
fani romani jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net